12 کانون ملخ مراکشی در خراسان شمالی شناسایی شد
بجنورد - ایرنا - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی گفت: 12 کانون ملخ بومی از نوع مراکشی در ارتفاعات و عرصه های منابع طبیعی در این استان شناسایی شد.
محمد رضایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ملخ هایی که در ارتفاعات و عرصه های منابع طبیعی در روزهای اخیر مشاهده شد از نوع بومی و مراکشی محسوب می شوند که سالانه چندین روستا را درگیری می کنند، و در سال جاری به دلیل خشکسالی و فقر مراتع احتمال ریزش بیشتر ملخ در استان وجود دارد. وی اضافه کرد: در فصل زراعی جاری کانون های ملخ در شهرستان های اسفراین؛ بجنورد، راز و جرگلان، شیروان، فاروج و گرمه به شکل پوره ملخ شناسایی شد و برای موفقیت در مبارزه با این آفات باید پوره ها به شکل نرم برسند. وی پیش بینی کرد که در صورت بارش باران و تحریک کسپول احتمال باز شدن تخم ملخ ها وجود دارد و با این رخداد باید نگران هجوم این آفات در مزارع کشاورزی باشیم. مدیر حفظ نبابات جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی اظهارداشت: در سال جاری حدود هشت تا 10 هزار هکتار اراضی در معرض خطر هجوم ملخ در سطح شهرستان های استان شناسایی شد که طبق برنامه زمانبندی مبارزه از فروردین تا شهریورماه از طریق سمپاشی انجام می شود. رضایی خاطرنشان کرد: با توجه به این که ملخ ها زمستان گذرانی در ارتفاعات دارند، از اوایل اسفندماه فعالیت خود را به نوعی در ارتفاعات شروع می کنند و به دلیل سخت گذر بودن تردد در مناطق ارتفاعی استان، مبارزه با آفات ملخ نیز با کندی انجام می شود. مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی مبارزه با آفات ملخ را بر عهده بخش دولتی اعلان کرد. گسترش خشکسالی در مراتع رییس مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی نیز گفت: که تولید علوفه مرتعی در استان بر اثر کاهش بارندگیهای فروردین ماه امسال به کمترین میزان خود در چند سال اخیر رسیده است. علی اسدی افزوده است: گستره مراتع فقیر خراسان شمالی بیش از مراتع غنی است به طوری که 106 هزار هکتار از مراتع استان غنی، 619 هزار هکتار متوسط و 689 هزار هکتار نیز فقیر است و در عین حال 434 هزار هکتار جنگل و 183 هزار هکتار بیابان نیز داریم. گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی 2 میلیون و 33 هزار و 36 هکتار است که از این وسعت یک میلیون و 400 هزار هکتار مرتع، بیش از 183 هزار هکتار بیابان و 434 هزار و 550 هکتار جنگل است. براساس آمار رسمی حدود 59 درصد از پهنه این استان 28 هزار کیلومتر مربعی واقع در شمال شرق کشور درگیر خشکسالی و تحت تاثیر این پدیده است.
بر اساس شاخص اس. پی. آی (رش اارد شده) در بازه 10 ساله تا پایان اسفند ماه سال گذشته، بیش از نیمی از مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفت به طوری که هم اکنون 13.1 درصد از گستره استان درگیر خشکسالی بسیار شدید، 13.9 درصد تحت تاثیر خشکسالی شدید، 16.1 درصد خشکسالی متوسط و 15.6 درصد خشکسالی خفیف است.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح 300 هزار هکتار کشتزار است و بیش از 80 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند.
*س_برچسبها_س*