130 میلیون تومان صرفهجویی در مصرف بنزین با برقیسازی هر تاکسی
مدیرعامل سازمان نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفت: برقیسازی هر تاکسی 130 میلیون تومان صرفهجویی در مصرف بنزین به همراه دارد.
مدیرعامل سازمان نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفت: برقیسازی هر تاکسی 130 میلیون تومان صرفهجویی در مصرف بنزین به همراه دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، شادی مالکی مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران با اشاره به علت بروز آلودگی هوا در پایتخت اظهار کرد: وجود شرایط جغرافیایی خاص کلانشهر تهران و عدم برون رفت آلایندهها به صورت مطلوب از سطح شهر از عوامل آلودگی هوا در پایتخت به شمار میرود.
وی افزود: وجود بیش 10 میلیون وسیله نقلیه موتوری در شهر تهران میتواند در آلودگی هوای پایتخت تأثیرگذار باشد و امروز یکی از مشکلات جدی ما شاید این تعداد بیش از حد خودرویی هست که در شهر تهران در حال تردد است؛ همچنین عوامل مؤثر بر آلایندگی هوا به دو دسته تقسیم میشود، منابع ثابت و منابع متحرک که منابع متحرک در تولید آلایندههای گازی سهم 81 درصدی، در تولید ذرات معلق سهم 61 درصدی و در تولید آلایندههای گازی از 81 درصد حدود 37 درصد خودروهای سواری در این موضوع دخیل هستند.
مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران ادامه داد: میزان انتشار کربن توسط یک خودروی شخصی به صورت سالانه با پیمایش حدود 16000 کیلومتر یک و نیم تُن هست و برای خودروهای تاکسی این عدد به چندین برابر مثلاً 6 تا 7 تُن حساب میشود؛ از سوی دیگر تاکسیها از جمله خودروهای پر پیمایش و پر تردد هستند، به طوری که سهم تاکسیها در حمل و نقل عمومی 18 درصد است که شامل سه و نیم میلیون سفر روزانه از 20 میلیون سفر درون شهری میشود.
مالکی گفت: در پایتخت 80 هزار تاکسی وجود دارد که بیش از نیمی از این خودروها فرسوده هستند، در سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران و در سال جاری از ابتدای سال تا به امروز 1500 دستگاه خودرو نوسازی شده است و به متقاضیان امسال جزو سالهایی است که اتفاقات خوبی در حوزه نوسازی افتاده یعنی ما یک رشد 18 درصدی داشتیم.
وی تاکید کرد: در حوزه نوسازی تعداد محصولاتی که در سبد نوسازی به تاکسیرانان ارائه میشود از یک خودرو به چهار خودرو افزایش پیدا کرده است که این موضوع میتواند کمک شایانی به انتخاب بهتر تاکسیرانان در حوزه نوسازی باشد.
مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران با اشاره به افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان و ایجاد مشکل برای تاکسیرانان، گفت: سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران در راستای خدمت رسانی به تاکسیرانان در حوزه نوسازی بر اساس توافقات موفق شد تا وامهایی در اختیار تاکسیرانان قرار دهد که این مبلغ در گذشته 50 میلیون تومان بوده است و سپس از 50 میلیون تومان به 300 میلیون تومان افزایش داده شده است؛ اما در یک مقایسه در حوزه قیمت خودرویی که در واقع خودروی متعارف است قیمت خودروهای تخصیص داده شده برای تاکسیهای پایتخت در سال گذشته حدود 100 میلیون تومان بوده و امسال حدود 600 میلیون تومان شده است. یعنی افزایش دو برابری در قیمت خودرو داشتیم که این موضوع نوسازی ناوگان تاکسیرانی پایتخت را با مشکل رو به رو کرده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفت: تا به امروز یک هزار و 500 دستگاه تاکسی برقی وارد کشور شده و مراحل ترخیص آنها انجام و در مرحله تعیین مدل مالی هستیم. اولویت نوسازی برقی با واگذاری به رانندگان تاکسی فرسوده است؛ در واگذاری تاکسیهای برقی پس از 172 دستگاه هم ایجاد زیرساختهای شارژ بود که تاکنون در 17 جایگاه 74 نازل شارژ فعال شده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفت: 80 هزار دستگاه تاکسی در تهران فعالیت دارد که بیش از نیمی از آنها فرسوده و تعدادی دیگر هم در مرز فرسودگی است.
مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفت: موضوع برقی سازی خودروهای ناوگان تاکسیرانی نیازمند حمایت ویژه از سوی دولت است، اگر در محدودههای واقع در طرحهای ترافیکی شما شاهد تردد خودروهای برقی باشید قطعاً تأثیرگذار است و با کاهش آلودگی هوا مواجه خواهیم شد.
وی افزود: یک خودروی تاکسی که در شهر تردد میکند پیمایش حدود 200 تا 250 کیلومتر خواهد داشت که در سال نزدیک به 6 تا 7 هزار لیتر بنزین مصرف خواهد کرد و با احتساب یارانههای دولتی بابت سهمیه سوخت که خودروی تاکسی دریافت میکند با بنزین قیمت 1,500 تومان و یا سه هزار تومان آزاد تقریباً معادل 130 میلیون تومان هر تاکسی صرفهجویی در مصرف بنزین را دارد.
مالکی تاکید کرد: باید توجه داشت هر خودروی برقی تاکسی در سطح شهر با یک بار شارژ چنین مسافتی را طی میکند که تقریباً معادل 130 میلیون تومان صرفهجویی در مصرف بنزین توسط هر تاکسی پایتخت است. اگر 50 هزار خودروی تاکسی حال حاضر شهر را برقی سازی کنیم. با یک محاسبه عددی و با توجه به ناترازی بنزین، آیا هزینه واردات بنزین بیشتر است یا میانگین قیمت دلاری یک خودرو کدام به صرفه تر هست؟
وی که در یک برنامه تلویزیونی سخن میگفت، در خاتمه گفت: البته این وضعیت در کل کشور قابل رؤیت است یعنی از حدود 300 هزار دستگاه تاکسی که در شهرهای مختلف کشور فعالیت میکنند بیش از 200 هزار دستگاه وضعیت مناسبی ندارند و یا دچار فرسودگی هستند.