15 سال چالش روایتگری در «پرس تیوی»/ 8 بار از یوتیوب پاک شدیم!
مراسم سالگرد پانزدهمین سال تأسیس شبکه تلویزیونی پرستیوی با حضور رئیس رسانه ملی و معاونان برونمرزی و سیاسی سازمان صداوسیما، برگزار شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ همزمان با سالروز پانزدهمین سال تاسیس پرس تی وی مراسمی امروز 11 تیرماه با حضور پیمان جبلی رییس صداوسیما و احمد نوروزی معاون برون مرزی سازمان برگزار شد.
علیرضا خدابخشی معاون سیاسی صداوسیما، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه، زینب مهنا همسر نادر طالبزاده از دیگر حاضران در مراسم هستند.
احمد نوروزی معاون برون مرزی صداوسیما در ابتدا با مرور فعالیتهای شبکه پرس تی وی گفت: در ابتدای راه اندازی پرس تی وی ما شاهد شرایطی بودیم که روایت عمومی از موضوعات در اختیار رسانههای جریان اصلی و رسانههایی با برد گستردهتر بود و برای ارایه روایتهای جایگزین، رسانهای وجود نداشت.
وی ادامه داد: در آن شرایط شبکه العالم راه افتاد و روایتی جایگزین شکل گرفت. پرس تی وی هم دیگر رسانهای بود که راهاندازی شد و کمک کرد تا روایتی جایگزین نسبت به رسانههای جریان اصلی شکل بگیرد. حتی باعث شد رسانههای جریان اصلی هم برخی از این روایتها را پوشش دهند و حداقل سعی کنند موضوعات را یک سویه پوشش ندهند.
نوروزی تصریح کرد: رسانهای که توانست پیشتاز صنعت تلویزیونی باشد، پرس تی بود و این باعث شد تعداد رسانههایی که وارد این حوزه شوند بیشتر شود. الهام بخشی پرس تی وی به نظرم تا سالها ادامه داشت. در گذر سالها محدودیتهایی برای پرس تی وی خلق شد و شاید تا حدودی از اینکه پرس تی وی پیشروی روایتهای ثانویه باشد، فاصله گرفتیم.
معاون برون مرزی صداوسیما یادآور شد: اعمال محدودیتها و تحریمها قرار نیست همیشه همان شکل که وضع میشود تاثیرگذار هم باشد. طراحی اولیه بر این است که کشور هدف را از مسیر خود کنار بزنند و باعث شوند از مسیر خود عدول کند، اما افزایش تحریم و محدودیت باعث شد پرس تی وی به سمتی حرکت کند که با کنار زدن آنها تأثیرگذاریاش را به اثبات برساند.
وی اضافه کرد: حالا تلویزیونهای دیگری هم اضافه شدهاند که روایتگری ثانویه را بر عهده دارند اما خلایی همچنان به نام روایت گری سوم وجود داشت. پرس تی وی اخیراً آنتن خود را به فلسطین اختصاص داد. خاطرم هست همان زمان روزنامهنگاران آمریکایی توییت میزدند که اخبار لحظه به لحظه را از پرس تی وی ببینید.
معاون برون مرزی صداوسیما با اشاره به اهداف پرس تی وی گفت: ایده اولیه راه اندازی پرس تی وی این بود که از موضوعات جهانی و برای مخاطب جهانی روایتی جایگزین ارایه شود و به مرور به این رسیدیم که روایتی ایرانی از موضوعات ایران، منطقه و جهان ارایه کنیم. طبیعتاً مخاطب هم همین را میخواهد.
وی با اشاره به افزایش محدودیتها اضافه کرد: زمانی میتوانستیم روی هر ماهوارهای دسترسی داشته باشیم خبرنگاران ما در هر جایی حضور داشته باشند اما الان خیلی از دسترسیهای ما قطع شده و با توجه به حاکمیت گستردهای که روی وب اعمال میشود تلاش میشود پیامهای ما انتشار پیدا نکند. بالغ بر هشت بار صفحه پرس تی وی از یوتیوب پاک شده است.
وی در پایان سخنانش گفت: محدودیتها نشان میدهد مسیری که به جلو میرود درست و دقیق است و به همان میزان اجازه انتشار نگاه جایگزین را نمیدهند. کارهای پیچیدهای در حال انجام است که ماهانه چند ده میلیون به مخاطب برون مرزی اضافه کرده است.
انتهای پیام /