دوشنبه 9 مهر 1403

2 برکت ظهور امام عصر (عج) در بیان امام عسکری (ع)

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
2 برکت ظهور امام عصر (عج) در بیان امام عسکری (ع)

سال‌های منتهی به دوران ولادت و امامت امام عصر عجل الله تعالی فرجه از حساس‌ترین مقطع تاریخ اسلام و بلکه نقطه عطفی در تمام دوران تاریخ بشریت شناخته می‌شود.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سال‌های منتهی به دوران ولادت و امامت امام عصر عجل الله تعالی فرجه از حساس‌ترین دوران تاریخ اسلام و بلکه نقطه عطفی در تمام دوران تاریخ بشریت شناخته می‌شود؛ چرا که از یک سو فردی می‌خواست پا به عرصه دنیا گذارد که رسول خدا صلی الله علیه و آله در طول مدت رسالت خویش و نیز ائمه اطهار علیهم‌السلام در طول امامت خویش، نسبت به آمدن او بشارت داده بودند و از دیگر سو و در سطح کلان نیز تمام انبیاء و رسولان الهی نسبت به ظهور فرد صالحی در آخرالزمان که از او با عناوینی همچون «موعود امم» و «منجی عالم» یاد می‌شود، خبر داده بودند.

در کنار این بشارت انبیاء و اولیاء، جریان جبهه باطل با بهره‌برداری از آموزه‌های کتب مقدس هم کمر همت به جلوگیری از پیشروی این جریان را بست و هم سعی در مصادره مفهوم منجی به نفع جریان خود کرد. این روند تا دوران رسالت رسول خدا صلی الله علیه و آله و حتی ائمه اطهار ادامه داشت تا زمانی که بالأخره منتهی به دوران امامت امام حسن عسکری علیه‌السلام شد. در چنین شرایطی امام علیه‌السلام از یک طرف باید جان فرزند خویش به عنوان آخرین موعود را حفظ می‌کرد و از طرف دیگر باید به گونه‌ای ایشان را معرفی می‌کرد که افراد دیگر توانایی مصادره مفهوم منجی به نفع خود یا حزب خود را نداشته باشند، همچنان که عباسیان در آن دوران از سردمداران اصلی جریان مدعیان دروغین مهدویت بودند؛ آنها از جمله گروه‌های معاندی بودند که با جعل روایاتی از پیامبر (ص)، منجی را از نسل جد خود یعنی عباس عموی رسول گرامی اسلام معرفی کردند.

در این زمان بود که امام حسن عسکری ضمن معرفی امام عصر عجل الله تعالی فرجه به خواص از شیعیان خویش، با صدور روایاتی در شأن و منزلت فرزند بزرگوار خویش و مأموریت‌های آخرالزمانی ایشان و نیز وظایفی که شیعه باید در قبال ایشان داشته باشد، از بروز فتنه عباسیان جلوگیری کردند؛ به عنوان نمونه احمد بن اسحاق می‌گوید: بر امام عسکری علیه‌السلام وارد شدم و می‌خواستم از خلیفه پس از ایشان پرسش کنم. فرمود: ای احمد بن اسحاق خدای تعالی از زمان آدم علیه‌السلام زمین را خالی از حجت نگذاشته است و تا روز قیامت نیز خالی از حجت نخواهد گذاشت. به واسطه اوست (حجت خدا) که بلا را از اهل زمین دفع می‌کند و به خاطر اوست که باران می‌فرستد و برکات زمین را بیرون می‌آورد؛ یا أحمد بن اسحاق ان الله تبارک و تعالی لم یخل الأرض منذ خلق آدم ع و لا یخلیها الی أن تقوم الساع من حج لله علی خلقه به یدفع البلاء عن أهل الأرض و به ینزل الغیث و به یخرج برکات الأرض.

گفتم: ای فرزند رسول خدا، امام و خلیفه پس از شما کیست؟ حضرت شتابان برخاست و داخل خانه شد و سپس برگشت، در حالی که بر شانه‌اش کودکی سه ساله بود که صورتش مانند ماه شب چهارده می‌درخشید. فرمود: ای احمد بن اسحاق، اگر نزد خدای تعالی و حجت‌های او گرامی نبودی، این فرزندم را به تو نشان نمی‌دادم، او همنام و هم‌کنیه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم است. کسی است که زمین را پر از عدل و قسط می‌کند همچنان که پر از ظلم و جور شده باشد؛ یا أحمد بن اسحاق لو لا کرامتک علی الله عز و جل و علی حججه ما عرضت علیک ابنی هذا انه سمی رسول الله ص و کنیه الذی یملأ الأرض قسطا و عدلا کما ملئت جورا و ظلما.

ای احمد بن اسحاق، مثل او در این امت مثل خضر و ذو القرنین است؛ او غیبتی طولانی خواهد داشت که هیچ کس در آن نجات نمی‌یابد مگر کسی که خدای تعالی او را در اعتقاد به امامت ثابت بدارد و در دعاء به تعجیل فرج موفق کند؛ یا أحمد بن اسحاق مثله فی هذه الأم مثل الخضر ع و مثله مثل ذی القرنین و الله لیغیبن غیب لا ینجو فیها من الهلک الا من ثبته الله عز و جل علی القول بامامته و وفقه فیها للدعاء بتعجیل فرجه

گفتم: ای مولای من آیا نشانه‌ای است که قلبم به آن مطمئن شود؟ آن کودک به زبان عربی فصیح به سخن درآمد و فرمود: أنا بقی الله فی أرضه و المنتقم من أعدائه؛ یعنی من بقیت الله در زمین او و منتقم دشمنانش هستم. امام فرمود ای احمد بن اسحاق، پس از مشاهده جست‌وجوی نشانه مکن. امام حسن عسکری (ع) در این روایت ضمن بیان فضیلت امام عصر عجل الله تعالی فرجه و مأموریت آخرالزمانی ایشان، فرزند بزرگوار خویش را در معرض نگاه راوی قرار می‌دهد؛ این در حالی است که اختناق بنی العباس تا حدی بود که در پی قتل آخرین وصی پیامبر (ص) بودند.

شعرخوانی عاشقانه "حامد عسگری" و "فاضل نظری"/ حافظ به ما یاد داد چگونه با ادب شوخی کنیم! + گزارش تصویری تکیه تسنیم | ترسیم "معشوق"، جای توصیف "معصوم" را گرفته است!/ «پیچیده شمیمت همه جا ای تن بی سر» را برای امام حسین نسروده بودم! + فیلم "تکیه تسنیم"| 4 ویژگی مهم که قرآن کریم برای شاعر اهل‌بیت معین کرده است / رهبر انقلاب فعالیت کدام مؤسسه فرهنگی را تحسین کردند؟!+ فیلم تکیه تسنیم | واکنش محمود کریمی به شعری که توبه "حضرت حر" را عاشقانه توصیف کرد!/ صرافان: عاشورا، بزرگترین تابلوی عاشقانه عالم است + فیلم