20 تیم رباتیک دانشآموزی تبریز برگزیده مسابقه بینالمللی نور شدند
تبریز - ایرنا - 20 تیم از تبریز و سه تیم از مراغه در چهارمین دوره مسابقه بینالمللی دانش آموزی «نور»، برگزیده جایزه مصطفی (ص) شدند.
به گزارش یکشنبه ایرنا، این مسابقات با شرکت تیم هایی از هندوستان، مالزی، مراکش، الجزایر، افغانستان و ایران با حضور 2هزار و 409 دانش آموز در قالب یکهزار و 87 تیم از 6 کشور جهان در تهران برگزار شد.
تعدادی از طرح های برگزیده از آذربایجان شرقی در این مسابقات، شامل آبگرمکن خورشیدی، استخر خورشیدی، بالن هوای گرم، ضد هوایی، قایق خورشیدی، انبساط طولی و آزمایش ارشمیدس است.
هر تیم دانش آموزی شامل سه عضو بوده که به کمک مربی گروه طرح های خود را اجرا و پس از تهیه فیلم 60 ثانیه ای از روند اجرا و ساخت طرح، آن را به دبیرخانه مسابقات ارسال کردند.
بر اساس این گزارش، مسابقه دانشآموزی «نور» هر سال به عنوان یکی از رویدادهای بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) در حوزه دانشآموزی برگزار میشود و هدف از برگزاری آن، ایفای نقش در انگیزش نسل نوجوان جهان اسلام، ایجاد افقهای نوین در زمینه علم و فناوری و کمک به رشد استعدادهای درخشان است.
دوره چهارم مسابقه دانشآموزی «نور»، گرامیداشت پروفسور عمر یاغی، برگزیده جایزه مصطفی (ص) 2015، از مردادماه سال گذشته آغاز شد و موضوع این دوره از مسابقه ساخت فیلمهای علمی یک دقیقهای از آزمایشهایی در مباحث مختلف ماده و انرژی بود.
مسابقه دانشآموزی «نور» که هر ساله به نام و بزرگداشت یکی از دانشمندان بزرگ جهان برگزار میشود، در دوره نخست خود با عنوان «مسابقه دانشآموزی نور؛ گرامیداشت ابنهیثم» به مناسبت یک هزارمین سال انتشار کتاب المناظر ابنهیثم، ریاضیدان و فیزیکدان شهیر جهان اسلام و دانشمند صاحب نام جهانی در زمینه فیزیک نور، برگزار شد؛ موضوع آن دوره از مسابقه که مباحث نور و کاربردهای آن بود، مشارکت بیش از چهار هزار دانشآموز در سراسر کشور را با ارسال 1650 فیلم ثبت کرد و از صاحبان 200 اثر منتخب، تقدیر شد.
مسابقه دانشآموزی «نور» در سال دوم برگزاری خود، گرامیداشت پروفسور جکی یینگ؛ برگزیده جایزه مصطفی (ص) 2015 نام گرفت. این دوره از مسابقه در تمامی حوزههای علمی همچون فیزیک، شیمی، زیستشناسی، ریاضیات، نجوم و یا ترکیبی از علوم مختلف بود که در نهایت بیش از پنج هزار دانشآموز، دو هزار فیلم از آزمایشهای علمی خود را ارسال کردند و در روز اختتامیه نیز از 100 گروه دانشآموزی منتخب تقدیر شد.
دور سوم مسابقه دانش آموزی «نور» نیز به نام و بزرگداشت الجزری در بخش مدارس در حوزه رباتیک برگزار شد. الجزری از موثرترین دانشمندان در علم رباتیک و بنیانگذار مکانیزمهای مکانیکی در جهان بوده است. موضوع این دوره از مسابقه ساخت ساز و کارهای (مکانیزمهای) حرکتی و آزمایش هایی در مباحث مختلف مکانیک بود که پنج هزار و 122 دانشآموز در قالب 2 هزار و 183 گروه ثبت نام کردند و یک هزار و 733 فیلم به سایت دبیرخانه ارسال شد و در نهایت در روز اختتامیه از 100 گروه منتخب تقدیر به عمل آمد.
*س_برچسبها_س*