پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

25 قطعه از استاد فرامرز پایور برای ساز نی، گردآوری شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
25 قطعه از استاد فرامرز پایور برای ساز نی، گردآوری شد

نشر ماهور کتاب «هم‌نواز 2: 25 قطعه از استاد فرامرز پایور برای نی» را با آوانویسی و اجرای سیامک جهانگیری منتشر کرد.

نشر ماهور کتاب «هم‌نواز 2: 25 قطعه از استاد فرامرز پایور برای نی» را با آوانویسی و اجرای سیامک جهانگیری منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، موسسه فرهنگی - هنری ماهور کتاب «هم‌نواز 2: 25 قطعه از استاد فرامرز پایور برای نی» را با آوانویسی و اجرای سیامک جهانگیری را به بهای 60 هزار تومان منتشر کرد. کتاب با یک لوح فشرده همراه است که در آن قطعات معرفی شده در کتاب با نوازندگی نی سیامک جهانگیری، نوازندگی سنتور رامتین نظری جو و نوازندگی تمبک وحید فتاحی، اجرا شده‌اند.

کتاب حاضر با هدف تدوین و گردآوری قطعات موسیقی کلاسیک ایرانی برای ساز نی در ادامه مجموعه‌های هم نواز، انتشارات ماهور تنظیم شده است. هدف از این کار افزودن به کارگان (مجموعه آثاری که یک نوازنده یا خواننده یا سازگان / ارکستر یا رهبر سازگان در سابقه کاری خود دارد و به‌طور معمول بخشی از آن را برای اجرا انتخاب می‌کند) اجرایی ساز نی و بالابردن سطح تکنیکی و اجرایی در این ساز از جنبه‌های مختلف است.

در این مجموعه، با تمرکز بر قطعات استاد فرامرز پایور و ساز سنتور، با توجه به توانایی و ظرفیت‌های صوتی آن ساز، قطعاتی خاص از کارگان اجرایی ایشان که قابل ترجمان و اجرا برای ساز نی است گزینش شده تا ضمن برخورداری از ویژگیهای فنی و بیانی ساز سنتور، بتوان چالش‌های خاص آن ساز را در ساز نی نیز دنبال کرد و لذا از جهات مختلف، این تبدیل و انطباق می‌تواند برای ساز نی و نوازنده آن حایز اهمیت باشد. افزون بر اینها، ساز سنتور به عنوان سازی با فواصل مطلق می‌تواند مبنای صوتی خوبی در اجرای فواصل موسیقی دستگاهی برای ساز نی نیز قرار گیرد.

ترکیب صداها در مناطق صوتی گوناگون و شیوش صدایی این دو ساز در ترکیب با هم؛ ترجمان تکنیک‌های خاص ساز سنتور و تبدیل آن برای ساز نی؛ همپوشانی یا عدم همپوشانی صداها در مناطق صوتی مختلف؛ توازن دینامیکی در بخش‌های گوناگون دو ساز؛ انتقال مایگی برای همپوشانی و اجرای بهتر جملات در ساز نی و دستیابی به گستره صوتی فعال تر و پویاتر؛ و ترجمان جملات و پاساژهایی که در ساز سنتور به عنوان خصلت‌ها و زبان اجرایی آن است، از موارد چالش برانگیز قطعات این مجموعه از لحاظ اجرایی برای ساز نی است. همه اینها، علاوه بر فراگیری قطعاتی از بزرگان و اساتید صاحب کارگان، می‌تواند ظرفیت شنیداری و اجرایی وسیعی را در دسترس نوازندگان نی قرار دهد.

سیامک جهانگیری، آهنگساز، نوازنده نی و سرپرست گروه موسیقی «همنوازان دلگشا» است. او از جمله شاگردان مجید کیانی و داریوش طلایی بوده و در نوازندگی ساز کلارینت نیز تخصص دارد. «بند به بند: مجموعه تمرین برای نی (چپ کوک)»، «همنواز: 18 قطعه برای هم‌نوازی ساز نی و سازهای کلاسیک ایران»، «ردیف آوازی به روایت استاد محمود کریمی» و «24 چهارمضراب از استاد ابوالحسن صبا» از دیگر کتاب‌های منتشر شده اوست.