سه‌شنبه 6 آذر 1403

288 عضو هیات علمی دانشگاهی از توسعه پرورش تیلاپیا حمایت کردند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
288 عضو هیات علمی دانشگاهی از توسعه پرورش تیلاپیا حمایت کردند

288 نفر از اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاهی و 87 نفر از کارشناسان حوزه آبزی پروری در نامه ای به رییس‌جمهوری، از توسعه قانونمند پرورش ماهی تیلاپیای نیل در کشور حمایت کردند.

288 نفر از اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاهی و 87 نفر از کارشناسان حوزه آبزی پروری در نامه ای به رییس‌جمهوری، از توسعه قانونمند پرورش ماهی تیلاپیای نیل در کشور حمایت کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان شیلات، 288 نفر از اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاهی و 87 نفر از کارشناسان حوزه آبزی پروری در نامه ای به رییس‌جمهوری، از توسعه قانونمند پرورش ماهی تیلاپیای نیل در کشور حمایت کردند.

در متن این نامه آمده است: زیربخش شیلات و آبزیان کشور به‌طور عمده بعد از انقلاب با تفکرات عملگرایی و جهادی ناب توسعه یافته و زمینه ساز تولید، صادرات و اشتغال پایدار در بخش کشاورزی شده است و در حال حاضر هم با وجود پایین بودن تناژ تولید در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی، از ارزآوری بالایی برخوردار است و روند صادرات آن در حال افزایش است.

ماهی تیلاپیا (گونه نیل) یکی از آبزیان پرورشی ارزشمندی است که با توصیه سازمان فائو به دلیل مزایای نسبی فراوان، به سرعت درحال گسترش بوده و در حال حاضر در بیش از 140 کشور جهان به میزان سالیانه بیش از هفت میلیون تن تولید شده و عنوان دومین آبزی پرورشی جهان را به خود اختصاص داده است. این گونه در یک روند کاملاً قانونی با پیگیری‌های کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و مصوبات قانونی بعدی و اخذ مجوزهای سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشکی در سال 1387 توسط موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور وارد شده و بعد از یک دهه تحقیق در سال 1397 با موافقت سازمان محیط زیست، مجوز توسعه در چهار استان مرکزی کشور را دریافت داشته و با استقبال زایدالوصف جامعه از این ماهی ارزشمند، سرمایه گذاری زیادی در این زمینه توسط بخش‌های خصوصی و تعاونی به عمل آمده است، اما این روند با القای فضای مشوش و غیرمسوولانه رسانه ای، به نوعی متوقف شده است. با عنایت به تغییرات اقلیمی، انتشار گازهای گلخانه ای و روند خشکسالی و تحلیل منابع آب شیرین کشور، این ماهی گزینه ارزشمندی برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های آب‌های نامتعارف (شور و لب شور) و تبدیل آن به پروتئین حیوانی و کاهش وابستگی کشور به نهاده‌های دامی وارداتی بوده و دانش فنی تولید مسوولانه آن کاملا بومی شده است.

امضاءکنندگان نامه تاکید کردند: با عنایت به سیاست اقتصاد و توسعه دریا محور نظام، ضرورت دارد تصمیم‌سازی‌های استراتژیک در مقوله‌های شیلاتی از جمله تولید و بهره‌برداری از آبزیان در خشکی و دریا فقط توسط مجاری قانونی دولت انقلابی با پشتوانه فکری اساتید، محققان و کارشناسان مجرب و با سابقه شیلاتی انجام شود تا شاهد شکوفایی روزافزون صنعت شیلات کشور و تولید پایدار و قانونمند این گونه ارزشمند در راستای تحقق سند جامع امنیت غذایی کشور باشیم.