29 سال برای اکتشاف تا تولید در آمریکا

دنیای اقتصاد: دونالد ترامپ با شعار گسترش صنایع معدنی در ایالات متحده و کاهش وابستگی به سایر کشورها نسبت به وضع تعرفه تجاری بر واردات اقدام کرده است؛ این رویه زمینهساز رکوردشکنی قیمتی مس در بورس نیویورک شد؛ درحالی ترامپ بر این باور است که اعمال محدودیت بر واردات زمینه توسعه بخش معدن و صنایع معدنی در این کشور را فراهم میکند که بررسیها حاکی از آن است که آغاز به کار یک معدن جدید در ایالات...
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، یک معدن جدید در ایالات متحده آمریکا از مرحله کشف تا تولید نیاز به صرف زمانی تقریبا 29 ساله دارد. این بیشترین زمان طولانی تولید در جهان پس از زامبیا است. این داده بر اساس گزارش موسسه S&P Global استخراج شده است.
دریافت مجوز برای انجام اقدامات زیستمحیطی در زمینهای فدرال یکی از موانع اصلی آغاز به کار یک معدن جدید در ایالات متحده آمریکا است؛ بنابراین دولت در این کشور نقشی ویژه در رفع این چالش دارد.
دولت جو بایدن نیز سعی داشت تا با تکیه بر مزایای تولید مس بهعنوان فلزی که در تولید انرژیهای سبز جایگاهی ویژه دارد، فرآیند تولید معدنی این فلز را تسریع کند. با این وجود تلاش باید برای حفظ وجه زیستمحیطی و اجتماعی خود مانع از آن شد که تلاشهای وی به نتیجه سریع و قابل توجهی برسد.
در شرایط کنونی دونالد ترامپ تردیدی ندارد که باید تولید معدنی در اولویت آمریکا باشد. وی به وزیر کشور دستور داده تا تولید مواد معدنی را بر سایر انواع فعالیتها در اراضی فدرال در اولویت قرار دهند.
با این وجود تغییر دولت و آونگ سیاسی پس از پایان ریاست جمهوری ترامپ ریسک بازگشت به شرایط قبل را به همراه دارد و این موضوع سرمایهگذاران و فعالان معدنی را برای آغاز به کار در زمینهای فدرال میترساند.
مخالفت بومیان آمریکا و گروههای حفاظت از محیطزیست مانعی در مقابل افزایش اکتشاف مواد معدنی در زمینهاب فدرال است؛ اما این گروهها با دستور رئیسجمهور به سرعت حذف میشوند. با این وجود شرکتهای بزرگ معدنی دنیا در طول زمان آموختهاند که توسعه معدنی در یک منطقع بدون رضایت جامعه بونی بسیار مشکلساز بوده و در بسیاری از موارد فاقد توجیه اقتصادی و فنی است.
معدنی مس Resolution در انتظار آغاز به کار با حمایت ترامپ
معدن مس Resolution واقع در آریزونا یکی از پروژههای معدنی است که میتواند در دوره جدید ریاست جمهوری آمریکا فعال شود. بخش عمدهای از سهام این معدن توسط شرکت ریوتینتو خریداری شده است.
در عین حال، اگرچه ترامپ وعده حمایت از تولیدکنندگان معدنی را داده، اما بعید است که مدیران این شرکت به دنبال آغاز کاری در این معدن بدون رضایت نسبی در جامعه محلی باشند.
ریوتینتو در سالهای گذشته معدنی عظیم لیتیوم را در صربستان خریداری کرد؛ اما مخالفت جامعه محلی برای برداشت از این معدن، ادامه فعالیت در آن را متوقف کرد.
آمریکا صادرکننده کنسانتره مس
ایالات متحده در حال حاضر یک صادرکننده کنسانتره مس به سایر بازارهای جهانی است؛ بر اساس گزارش سازمان زمین شناسی ایالات متحده، سال گذشته حدود 320 هزار تن کنسانتره مس به خارج از آمریکا صادر شد. این صادرات که عمدتا به مقاصد مکزیک، چین و کانادا ارسال شد به دلیل نداشتن ظرفیت پردازش کنسانتره مس رقم خورد.
حتی اگر ظرفیت کافی در خصوص پالایش مس در آمریکا وجود داشته باشد، اما لزوما تولیدکنندگان آمریکایی توان رقابت قیمتی با واحدهای چینی را ندارد و درواقع صادارت کنسانتره و واردات فلز تصفیه شده به سود آمریکاییها است.
در شرایط کنونی حاشیه سود تبدیل مواد معدنی به فلز تصفیه شده به شدت پایین بوده و این موضوع توسعه واحدهای ذوب را دشوار میکند.
بیتوجهی به ظرفیت بازیابی مس در آمریکا
عجله دولت ترامپ برای کنار گذاشتن هر چیزی که با برنامه سبز بایدن مرتبط است، باعث شده تا رئیسجمهور آمریکا از پتانسیلهای بازیافت و تولید در این کشور غافل شود. ایالات متحده بزرگترین صادرکننده ضایعات مس در جهان است که سالانه بالغ بر یک میلیون تن ضایعات مسی را صادر میکند و مقصد اصلی این صادرات نیز چین است.
درصورتی که ایالات متحده نسبت به بازیابی این فلز در خاک این کشور اقدام میکرد؛ بخش قابل توجهی از نیاز به تولید مس با هزینه به مراتب کمتری مرتفع میشد. با این وجود بعید است که ترامپ فعلا دیدگاه مثبتی در این زمینه داشته باشد.