3 غرفه برای ثبت تصاویر سِلفی / دکور هیأت رضا هلالی را به نمایشگاه کتاب آوردند
خبرگزاری فارس حوزه مسجد و هیأت امیرحسین کسائی: سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سومین روز فعالیت خود را در مصلای امام خمینی (ره) پشت سر گذاشت. نمایشگاه امسال با حضور 3 هزار ناشر در فضای 125 هزار متر مربع از مصلی برپا شده است. استقبال مردم در روزهای نخست برگزاری نمایشگاه بسیار بالا بوده و شواهد گویای رشد بازدیدکنندگان بیشتری از نمایشگاه نسبت به دورههای گذشته است.
نمایی از فضای سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران
غرفههایی که مردم در آنها عکس یادگاری میگیرند
غرفههای نمایشگاه اعم از ناشران و کتابفروشیهای حال و هوای خاص خود را دارند و بازدیدکنندگان تابع سلیقه و نظر خود برای خرید کتاب به هر غرفهای مراجعه میکنند، اما امسال سه غرفه در فضای نمایشگاه حال متفاوتی دارند و جدای از اینکه فروش کتاب ندارند و کارهای محتوایی انجام میدهند، دکورسازی آنها موجب شده تا مردم با حضور در این غرفهها عکسهای یادگاری بگیرند.
دکور نصب شده در غرفه نهاد کتابخانههای عمومی
دکور هیأت هلالی به نمایشگاه آمد
یکی از این غرفهها متعلق به نهاد کتابخانههای عمومی کشور است که دکوری شبیه کتابخانه در غرفه خود برپا کرده است. این دکور در ماه محرم امسال هم در هیأت الرضا (ع) محفل بسیجیان و رهروان شهدا با مداحی رضا هلالی برپا شده بود. البته این دکور در فضای نمایشگاه با کمی تغییرات نصب شده است. دکور هیأت الرضا حالتی منحنی داشت، اما دکور نهاد کتابخانههای عمومی کشور با کمی تغییر حالت دو پاره خط قائم برهم را دارد که در فضای میانی آن هم فضایی برای گفتوگوهای دونفره در آن طراحی شده است.
عکس یادگاری یکی از بازدیدکنندگان با دکور غرفه نهاد کتابخانهها
حس نوستالژی مردم را تلاش کردیم برانگیزیم
محمدرضا اسفاری، مدیرکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانههای عمومی در این خصوص میگوید: «دکور غرفه امسال ما رویکرد تولید محتوایی دارد. هدف ما از نصب این دکور 2 چیز بود؛ اول اینکه مردم را در فضای لذت خواندن قرار دهیم. دوم برانگیختن حس نوستالژی مردم بود. همه ما در بچگی کتابخانه را دیدهایم، اما به دلیل مشغلههای زندگی شاید امروز کمتر به یک کتابخانه سر بزنیم. بنابراین تلاش کردیم با این دکور حس نوستالژی کتابخوانی را به زیباترین شکل ممکن به مردم منتقل کنیم. در هیأت محرم سال قبل آقای هلالی هم از این دکور استفاده شد، زیرا میخواستیم بگوییم که قیام امام حسین (ع) با دانش همراه بوده است و باید به مفاهیم و عمق مفهوم قیام امام حسین (ع) هم توجه شود که یکی از راههایش خواندن کتاب است. مردم از این دکور استقبال بالایی داشتند و در این فضا حضور پیدا میکنند و عکس یادگاری میگیرند.»
غرفه نهاد کتابخانههای عمومی کشور در شبستان اصلی مصلی، راهروی 23 واقع شده است.
خویشانداز (سلفی) 2 تن از بازدیدکنندگان نمایشگاه با دکور غرفه نهاد کتابخانهها
نمایش مجسمه شکنجهگران ساواک در زندانها
دومین غرفهای که با استقبال مردم مواجه شده است، مرتبط با موزه عبرت است. این غرفه هر سال در نمایشگاه کتاب به معرفی و عرضه کتابهای خاطرات زندانیان سیاسی دوران مبارزان انقلاب اسلامی میپردازد. این غرفه امسال باتوجه به اینکه پرویز ثابتی در راهپیمایی 22 بهمن سال قبل ضدانقلاب در لسآنجلس آفتابی شد، دکور خود را به مجسمهای از او اختصاص داده است. این غرفه هر سال در نمایشگاه سیاههای از زندانیان حاضر در زندانهای ساواک ارائه میکرد، اما امسال با توجه به این اتفاق، سیاهه شکنجهگران این زندانها را که در رأس آنها پرویز ثابتی بود، ارائه کرده است.
مجسمه پرویز ثابتی در غرفه موزه عبرت
ثابتی در خشونت ورزیدن گوی سبقت را ربوده بود
پرویز ثابتی به گواه کارگزاران رژیم پهلوی بهاییزاده بود. وی را مرد شماره 2 ساواک و البته میتوان مرد همهکاره این دستگاه امنیتی دانست. ثابتی همهکاره ساواک بود و در خشونت ورزیدن گوی سبقت را از همه ربوده بود. راهبرد وی اعمال خشونت حداکثری و سکوب شدید بود؛ تا جایی که مدعی بود در عرض 48 ساعت میتواند بساط انقلاب را جمع کند. موزه عبرت یا همان کمیته مشترک ضد خرابکاری که زیرنظر ثابتی اداره میشد، سند جنایات رژیم شاه است که بازدید از آن در سالهای اخیر نیز انسان را دچار وحشت میکند.
طیبه واعظی دهنوی که بود؟
در غرفه موزه عبرت علاوه بر مجسمه پرویز ثابتی، مجسمه دو زندانی زمان پهلوی را هم نمایش دادند که یکی از آنها طیبه واعظی دهنوی است. طیبه و همسرش و فرزندشان مهدی در سال 56 راهی اوین میشوند و مهدی توسط ساواک، ابزار شکنجه پدر و مادر... اما چند روزی بیشتر نمیگذرد که هر دوی آنها زیر شکنجههای مأموران شاه به شهادت میرسند و مهدی میماند و جایی که نامش شیرخوارگاه ساواک است.
روزانه یک زندانی سیاسی از حال خود در زندانهای ساواک میگوید
مردم در این غرفه هم با حال و هوای زندانهای زمان ساواک برای خود عکس یادگاری میگیرند. البته با مطالعه آنچه درباره پرویز ثباتی نوشته شده است، او را هم مورد لعن و نفرین قرار میدهند. در غرفه موزه عبرت 42 عنوان کتاب درباره خاطرات زندانیان سیاسی دوران پهلوی معرفی میشود و روزانه یک زندانی هم با حضور در این غرفه از خاطرات و روزهای خود در زندان ساواک میگوید.
غرفه موزه عبرت در شبستان اصلی، راهبرو 20، غرفه یک قرار دارد.
مجسمههای 2 تن از زندانیهای زمان مبارزات انقلاب اسلامی
نمایش مجسمههای 3 شاعر مطرح کشور در غرفه زیباسازی
سومین غرفهای که مورد استقبال مردم در نمایشگاه امسال قرار گرفته است، غرفه سازمان زیباسازی شهرداری تهران است که آنها نیز با نمایش سه مجسمه و سردیس از بزرگان ادبیات کشور توانستند استقبال مردم را به دست آورند.
در این غرفه مجسمههای مهدی اخوان ثالث و قیصر امینپور به نمایش درآمده است و سردیس طراحی شده برای هوشنگ ابتهاج شاعر نامآشنای کشورمان هم قرار گرفته است.
همچنین تصاویری از اقدامات شهرداری تهران درباره نصب اِلِمانهای شهری مانند سرو میدان شهدای مدافع حرم، مجسمه مشاهیر کریمخان، جشن مدال افتخار میدان آزادی، میدانگاه و مجسمه برنزی سعدی و خورشید عالم تاب نورآرایی میدان ولیعصر (عج) نمایش داده شده است. این غرفه هم از غرفههایی که مردم با دکور آن عکس یادگاری میگیرند.
مجسمه و سردیس 3 تن از شاعران بنام کشور
مهدی اخوان ثالث، شاعر پرآوازه ایران معاصر و موسیقیپژوه، متخلص به «امید» است که با لحنی حماسی و باصلابت شعر میسرود. او در سال 1369 درگذشت. قیصر امینپور یکی از شاعرانِ تأثیرگذار دوره انقلاب اسلامی و منتخب هفتمین همایشِ چهرههای ماندگار در سال 1387 است. او در سال 1386 درگذشت. در نهایت هوشنگ ابتهاج متخلص به ه. ا. سایه، شاعر معاصر ایرانی است که اشعار او در میان دوستداران شعر معاصر فارسی، محبوبیت زیادی دارد. او سال گذشته دارفانی را وداع گفت.
عکسهای یادگاری بازدیدکنندگان نمایشگاه با مجسمههای شاعران
غرفه سازمان زیباسازی شهرداری تهران در شبستان اصلی مصلی، راهروی 13، غرفه 6 قرار دارد.
پایان پیام /