چهارشنبه 7 آذر 1403

30 درصد مشترکان برق خراسان شمالی تخفیف 100 درصدی می‌گیرند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
30 درصد مشترکان برق خراسان شمالی تخفیف 100 درصدی می‌گیرند

بجنورد - ایرنا - معاون فروش و خدمات مشترکان شرکت توزیع برق خراسان شمالی گفت: 30 درصد از مشترکان برق استان کم‌مصرف هستند که با اجرای طرح امید از تخفیف‌های 100 درصدی برخوردار خواهند شد.

مسعود کاظمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 53 درصد از مشترکان خانگی استان نیز در شمار مصرف کنندگان خوش‌مصرف محسوب می شوند و تنها 17 درصد از مشترکان پرمصرف هستند، میانگین کشوری در مشترکان خوش مصرف 56 درصد و پر مصرف 29 درصد است.

وی به طرح برق امید اشاره کرد و گفت: این طرح مخصوص مشترکان خانگی است و الگوهای آن نیز از عملکرد خود مردم در سال‌های گذشته استخراج شده است.

وی با بیان اینکه این تقسیم بندی بر اساس میزان مصرف برق تنظیم شده است افزود: تخفیف 100 درصدی بهای برق در طرح برق امید برای مشترکان کم مصرف در نظر گرفته شده است و مشترکان خوش مصرف نیز برای برخورداری از این تخفیف باید خود را به سطح کم مصرف ها برسانند.

کاظمی، میانگین مصرف برق مشترکان خانگی در گروه کم مصرف را 80 کیلووات ساعت در ماه های غیرگرم دانست و اظهار داشت: این شاخص در ماه های گرم 100 کیلووات تعیین شده است.

معاون فروش و خدمات مشترکان شرکت توزیع برق خراسان شمالی گفت: میانگین مصرف برق در گروه خوش مصرف در ماه های غیرگرم 80 تا 200 کیلووات و در ماه های گرم بین 100 تا 300 کیلووات است و این شاخص در گروه پرمصرف در ماههای غیرگرم بالای 200 کیلووات و در ماه های گرم نیز بالای 300 کیلووات است.

کاظمی افزود: در عین حال برق امید طرحی برای همه طبقه‌های مصرف برق است و با توجه به اینکه تعرفه‌های برق پلکانی است، حتی مشترکان پرمصرف نیز می‌توانند با رعایت نکات مدیریت مصرف، از میزان مصرف انرژی خود کاسته و با ورود به طبقه خوش مصرف‌ها، بهای کمتری برای برق بپردازند.

وی ادامه داد: در طرح برق امید تا زمانی که مشترکان مصرف خود را در حد الگوهای تعیین شده حفظ کنند، مشمول تخفیف بهای برق خواهند شد.

کاظمی با بیان اینکه 40 درصد برق استان توسط مشترکان خانگی مصرف می شود گفت: باید مصرف برق این گروه از مشترکان را مدیریت کنیم.

پرمصرف‌ها رفتار مصرفی خود را اصلاح کنند

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی، اصلاح رفتار مصرفی مشترکان را از مهم ترین اهداف طرح برق امید ذکر کرد و با اشاره به گنجاندن اهرم های تشویقی در این طرح گفت: در کنار اهرم های تشویقی برای کم مصرف ها، برای گروه هایی که نتوانند خود را در چهارچوب کلی طرح تطبیق دهند، اهرم های تعرفه ای تعریف شده تا شاید برای آنها بازدارنده باشد و رفتار مصرفی خود را اصلاح کرده و به پلکان گروه خوش مصرف بیایند.

علیرضا صبوری افزود: از مشترکان کم مصرف هیچ گونه وجهی بابت عوارض برق و بیمه نیز دریافت نمی شود و حال انکه طبق مصوبه هیات دولت، این مشترکان نیز زیر پوشش بیمه قرار می گیرند.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی گفت: طبق مصوبه هیات دولت برای اجرای طرح برق امید 6 ماه فرصت داده شده است و پس از این مدت ممکن است تعرفه های بازدارنده برای مشترکان پرمصرفی که نخواسته اند رفتار مصرفی خود را اصلاح کنند، اعمال شود.

وی اظهار داشت: برای گروه مشترکان خانگی پرمصرف برخی اهرم های بازدارنده که بخشی از آن می تواند تعرفه های هشداری یا افزایشی باشد همچنین ایجاد زیرساخت هایی مانند بهره مندی از انرژی خورشیدی تعریف می شود به گونه ای که مقرر شده است تا با همکاری یک شرکت، نسبت به نصب پنل های خورشیدی با ظرفیت های کم 100، 200 و 300 وات با تسهیلات با نرخ بهره پایین برای مشترکین پرمصرف اقدام شود تا بتوانند با این میزان تولید، مصرف ماهانه خود را کاهش دهند.

به گفته وی عمده تمرکز طرح امید روی مشترکان پرمصرف است که به گروه خوش مصرف بیایند و یا مشترکان خوش مصرف بتوانند با مدیریت مصرف خود را به کم مصرف ها برسانند.

وی افزود: هدف گذاری ما این است که 15 درصد از مشترکان خوش مصرف را به یک پله پایین تر سوق دهیم تا در گروه کم مصرف قرار بگیرند و 15 درصد از مشترکان پرمصرف را نیز به محدوده مشترکان خوش مصرف هدایت کنیم.

صبوری ابراز امیدواری کرد که با مجموعه فعالیت های انجام و تدابیر اتخاذ شده 15 درصد از کل سبد مصرفی تعرفه خانگی کاهش یافته و به همین میزان، ظرفیت برای مصرف برق در حوزه صنعتی و کشاورزی در استان ایجاد شود تا تولید و اشتغال رونق یابد.

وی شناسایی مشترکان بخش خانگی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی، عملیات اجرایی در طرح برق امید و پایش مشترکان را از جمله اهداف و برنامه های پایش در شرکت توزیع نیروی برق استان ذکر کرد

شرکت برق خراسان شمالی 367 هزار مشترک دارد که از این تعداد 308 هزار مشترک معادل 84 درصد مشترکان بخش خانگی، 4 درصد ادارات و دستگاه‌های خدمات رسان، یک درصد بخش کشاورزی، کمتر از یک درصد صنعتی و 10 درصد سایر مصارف است.

با احتساب برق مصرفی مشترکان بزرگ صنعتی از جمله پتروشیمی، سیمان، ریخته گری و آلومینا، مصرف برق استان خراسان شمالی به 380 تا 400 مگاوات می رسد.

خراسان شمالی 863 هزار نفر جمعیت دارد که 44 درصد آنان در روستاها سکونت دارند.

*س_برچسب‌ها_س*