384 هزار لرستانی در بافتهای ناکارآمد سکونت دارند
خرمآباد - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی لرستان گفت: 384 هزار نفر در بافتهای ناکارآمد میانی، سکونتگاههای غیررسمی (حاشیه نشینی) و بافتهای فرهنگی و تاریخی استان سکونت دارند.
"رضا خالقی" روز شنبه در گفت و گو با ایرنا مساحت بافت های ناکارآمد کشور را 140 هزار و 767 هکتار برشمرد و افزود: سهم لرستان از این رقم 2 هزار و 51 هکتار معادل 14 درصد مساحت استان و 1.5 درصد کشور است که به تفکیک شامل 343 هکتار بافت تاریخی فرهنگی، 807 هکتار بافت ناکارآمد میانی و 901 هکتار سکونتگاه غیررسمی می باشد.
وی در خصوص وضعیت سکونتگاهای غیررسمی (حاشیه نشینی) توضیح داد: 901 هکتار معادل هشت درصد مساحت لرستان در این وضعیت و 22 هزار و 230 نفر معادل 21 درصد جمعیت استان را در خود جای داده است.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان گفت: مناطق حاشیه نشین در پنج شهر خرم آباد با 219 هکتار، بروجرد 212 هکتار، دورود 228 هکتار، کوهدشت 112 و الیگودرز 130 هکتار وجود دارد که به ترتیب 6، 6، 14، 14 و 10درصد جمعیت این شهرها در این مناطق سکونت دارند.
به گفته خالقی مجموع محلات و پهنه های حاشیه نشین استان 38 مورد شامل 11 محله در خرم آباد، بروجرد 12، دورود پنج، کوهدشت چهار و الیگودرز 6 محله است که هشت درصد مساحت شهری استان و 21 درصد جمعیت استان را شامل می شوند.
وی در خصوص پروژههای ستاد بازآفرینی استان طی سالجاری اظهار داشت: ستاد استان 19 محله هدف در پنج شهرستان خرمآباد، بروجرد، دورود، کوهدشت و الیگودرز را برای بازآفرینی شناسایی کرده و مدنظر قرار داده است. خالقی افزود: برای شهرهای خرمآباد و بروجرد سند بازآفرینی و تعیین محدودههای ناکارآمد تهیه شده و گونههای کارآمد و محدوده بافتها بازنگری میشوند. مدیرکل راه و شهرسازی لرستان ادامه داد: برای مطالعه تعیین محدوده های هدف و تدوین سند بازآفرینی شهر خرمآباد 250 میلیون تومان اعتبار پیشبینی شده است. خالقی اظهار داشت: طراحی شهری محدوده امامزاده جعفر بروجرد، محله درب دلاکان و پشت بازار خرم آباد نیز از دیگر پروژههای ستاد بازآفرینی شهری است که عملیات اجرایی آنها امسال آغاز میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان همچنین گفت: 20 پروژه بازآفرینی محلههای شهری استان در دست اجراست که نیمی از عملیات اجرایی طرحها انجام شده است.
خالقی افزود: این پروژه ها با اعتبار 19 میلیارد تومان شامل هفت طرح در خرمآباد، بروجرد چهار، دورود چهار، کوهدشت یک و در الیگودرز چهار طرح هستند.
وی ادامه داد: همچنین سال گذشته پنج پروژه در شهرستانهای خرمآباد، بروجرد و دورود شامل تکمیل کانال دره غریب، احداث سالن ورزشی و بهسازی شبکه فاضلاب محله دره غریب بروجرد، احداث مرکز توسعه محله گلسفید به همراه دیوار حائل آن در خرمآباد و احداث مرکز توسعه محله ناصرالدین در دورود افتتاح شد.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان ادامه داد: در مجموع 6.2 میلیارد تومان اعتبار برای این پنج پروژه هزینه شده و 2 پروژه کفسازی خیابانهای آیتالله طالقانی الیگودرز و فردوسی خرمآباد با چهار میلیارد تومان برای امسال آماده بهرهبرداری است.
خالقی تصریح کرد: یکهزار و 820 تن قیر رایگان ازسال 97 برای آسفالت محلات هدف بازآفرینی تخصیص داده و طی 2 مرحله بین شهرداریها توزیع شده است که سهم خرمآباد 500 تن، دورود 380 تن، بروجرد 300 تن و الیگودرز 240 تن بود.
خالقی بیان کرد: بخشی از این قیرها توسط شهرداری ها مصرف شده است و مابقی با طرح های در دست اقدام استفاده می شود.
مطابق برنامه دولت در خصوص بازآفرینی2 هزار و 700 محله کشور طی 10 سال (270 محله در سال)، این طرح با برنامه های اجرایی شامل توسعه امکانات و خدمات روبنایی در مقیاس محله ای، ارتقای زیر ساخت های شهری و محله ای، بهسازی و ارتقاء فضاهای شهری و محله ای و توسعه قلمروی عمومی و تهیه طرح ها و برنامه های بازآفرینی در مقیاس شهری و محله ای در حال اجرا است.
*س_برچسبها_س*