417 نفر، طعمه یک خانواده کلاهبردار در قم
فرمانده انتظامی استان قم: در مطالعهای که از جزییات پروندههای تشکیل شده به عمل آمد، معلوم شد، بیشتر متشاکیان افراد بی بضاعت و کم سوادی بودهاند که برای تعمیر خودرو و تامین قطعات به متهمان که گاراژ تعمیرات خودرو دارند، مراجعه داشتهاند.
فرمانده انتظامی استان قم گفت: خانوادهای پنج نفره که از 417 شهروند در این استان کلاهبرداری کرده بودند، شناسایی و دستگیر شدند.
به گزارش ایسنا؛ سید محمود میرفیضی امروز 5 فروردین ماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با وصول گزارشی از شورای حل اختلاف استان به پلیس آگاهی این فرماندهی مبنی بر اینکه شخصی به همراه همسر و 3 فرزندش به صورت جداگانه به طرز بسیار مشکوکی اقدام به طرح شکایت از شهروندان بابت طلب شان با رسید، چک و سفته کردهاند که همگی آن پروندهها به مرور در طول سالها به شورای حل اختلاف استان برای رسیدگی ارسال شده است، موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارآگاهان پلیس آگاهی قرار گرفت.
وی افزود: در بررسیها مشخص شد متهم اصلی 70 فقره، همسرش 75 فقره و 3 فرزندش نیز هرکدام به ترتیب 140،120 و 12 فقره پرونده و در مجموع 417 پرونده در شورای حل اختلاف، دادسرای عمومی و دادگاههای حقوقی به ثبت رساندهاند.
فرمانده انتظامی استان قم ادامه داد: در مطالعهای که از جزییات پروندههای تشکیل شده به عمل آمد، معلوم شد، بیشتر متشاکیان افراد بی بضاعت و کم سوادی بودهاند که برای تعمیر خودرو و تامین قطعات به متهمان که گاراژ تعمیرات خودرو دارند، مراجعه داشتهاند.
وی عنوان کرد: به علت اینکه هزینه دستمزد بالا بوده است، متهمان با سوء نیت قبلی و با ترفندهایی مابقی را به صورت نسیه و اقساطی و به صورت فاکتور و رسید سفید امضا، سفته یا چک دریافت کردهاند، گرچه متهمان مابقی دستمزد را نیز به صورت وجه نقد دریافت کردهاند.
میرفیضی بیان کرد: متهمان پس از پایان اقساط، رسیدها را ابطال نمی کرده و چک و سفته های امانتی را به بهانه اینکه مفقود شدهاند، به آنان مسترد نمیکردند و با علم به اینکه طرف مقابل هیچگونه شاهد و مدرکی ندارند گاها با جعل میزان مبالغ اقدام به طرح شکایت کیفری و حقوقی میکردند.
وی تصریح کرد: در حسابرسی مجموع پرونده های متشکله در مراجع قضایی مشخص شد، متهمان مبلغ 15 میلیارد ریال به صورت نامشروع از مالباختگان کلاهبرداری کردهاند که متهمان دستگیر و به مرجع قضایی معرفی شدند.
فرمانده انتظامی استان قم در پایان به شهروندان هشدار داد: الزاما رسید در دو نسخه نوشته شود و در متن آن علت، تاریخ، امضا طرفین، اثر انگشت، یک قلم واحد، در حضور شاهد قید و یک نسخه نزد طلبکار و یک نسخه نزد بدهکار باقی بماند و پس از پایان کار حتما رسید ها ابطال و یا در ذیل آن به تسویه شدن اشاره شود و در صورتی که که یکی از طرفین مدعی مفقودی رسید و یا چک و سفته شد حتما باید یک دست نوشته از وی بابت ادعای مفقودی گرفته شود و در هر شرایطی از زدن سفید امضا خودداری و حتما در پایان متن امضا شود.
تماشاخانه