شنبه 3 آذر 1403

46 درصد ظرفیت سد رئیسعلی دلواری در استان بوشهر خالی است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
46 درصد ظرفیت سد رئیسعلی دلواری در استان بوشهر خالی است

بوشهر - ایرنا - معاون حفاظت و بهره برداری منابع آب شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: با توجه به کاهش میزان بارش در سال آبی زراعی جاری 46 درصد ظرفیت 695 میلیون مترمکعبی سد رئیسعلی دلواری خالی و تنها 54 درصد آبگیری شده است.

عبداللطیف عباسی نژاد روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: این میزان ذخیره آب در پشت سد رئیسعلی دلواری حدود 50 میلیون کمتر از پارسال است.

وی بیان کرد: میانگین بارش استان بوشهر در سال آبی جاری تا کنون حدود 180 میلی‌متر بوده که نسبت به سال گذشته حدود پنج درصد و نسبت به بلند مدت حدود 30 درصد کاهش داشته است.

معاون حفاظت و بهره برداری منابع آب شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: با توجه به نداشتن بارندگی مناسب در بهمن ماه نسبت به سال گذشته سد رئیسعلی دلواری آبگیری کمتری داشته و کمبود بارندگی باعث شد برای کشت دیم در بخش‌های شبانکاره، حله و آبپخش نیز رهاسازی آب داشته باشیم تا کشاورزان دچار خسارت نشوند.

عباسی نژاد اضافه کرد: همین امر باعث مصرف بیشتر آب از مخزن سد رئیسعلی شده است و با این حال مشکلی برای رها سازی آب برای نخیلات پایین دست در تابستان نداریم.

وی ادامه داد: با توجه به پیش بینی‌ها تا پایان سال آبی زراعی بارندگی سیلابی در استان بوشهر نخواهیم داشت و به طور قطع مصرف آب کمتر و مدیریت مصرف می‌تواند به ما کمک کند که برای شروع سال آبی آینده در اول مهرماه هم بتوانیم ذخیره آبی برای آبیاری داشته باشیم.

عباسی نژاد یادآور شد: ما سالانه حدود 200 تا 210 میلیون مترمکعب آب برای کشاورزی و محیط زیست و تبخیر از سطح دریاچه سد رئیسعلی مصرف داریم و حدود 100 میلیون مترمکعب نیز برای پایداری سد نیاز است.

وی بیان کرد: سد تنگ ارم آبگیری خوبی داشته و مشکلی برای تامین آب شرب منطقه زیر پوشش آن نخواهیم داشت.

معاون حفاظت و بهره برداری منابع آب منطقه ای استان بوشهر گفت: سد ارغون کلمه، خائیز و قیز قلعه نیز آبگیری مناسبی داشته است و باعث ذخیره سیلاب و نفوذ به سفره های زیرزمینی شده است.

عباسی نژاد تاکید کرد: در این شرایط سخت خشکسالی و با توجه به نامناسب و ضعیف بودن ذخیره سد، مردم باید در مصرف آب کشاورزی صرفه جویی کنند تا بتوانیم تابستان را با موفقیت پشت سر بگذاریم.

وی ادامه داد: در زمان حاضر به دلیل ادامه دار بودن خشکسالی‌ها و برداشت بی رویه از منابع آب، استان بوشهر با کسری سفره های زیر زمینی، هجوم آب شور در مناطق ساحلی و پدیده فرونشست روبرو است.

معاون حفاظت و بهره برداری منابع آب شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: اگر در این شرایط الگوی کشت، تغییر شیوه آبیاری و کاهش میزان سطح زیر کشت صورت نگیرد با توجه به خشکسالی‌ها با مشکل روبرو خواهیم شد و انتظار می‌رود با مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی و حمایت و همکاری سازمان‌های ذیربط بتوانیم منابع آب محدود موجود را مدیریت کنیم.

برچسب‌ها