جمعه 9 آذر 1403

5 هزار میلیارد دلار به ثروت پولدارهای جهان در دوران کرونا اضافه شد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
5 هزار میلیارد دلار به ثروت پولدارهای جهان در دوران کرونا اضافه شد

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از CNN، موسسه اوکسفام گزارش داد که در طول بحران کرونا 5 هزار میلیارد دلار به ثروت پولدارهای جهان اضافه شده و همین امر نابرابری اقتصادی با توجه به اینکه ده‌ها میلیون نفر در همین مدت در جهان به زیر خط فقر رفته‌اند را تشدید کردند.

این موسسه با تحلیل آمارهای ارائه شده از سوی موسسه فوربس اعلام کرده که ثروت میلیارد‌رهای جهان از 8.6 تریلیون دلار در ماه مارس سال 2020 به 13.8 تریلیون دلار در نوامبر 2021 رسیده است که از مجموع افزایش ثروت آنها در همه 14 سال منتهی به سال 2020 بیشتر بوده است.

اوکسفام می‌گوید: دارایی 10 ثروتمند برتر جهان در همین مدت دو برابر شده و روزانه 1.3 میلیارد دلار افزایش یافتند.

این گزارش پیش از برگزاری اجلاس آنلاین مجمع جهانی اقتصاد موسوم به «داووس اجندا»، منتشر شده و قرار است این اجلاس به صورت مجازی برگزار می‌شود.

اوکسفام گفته که دولت‌ها باید از ثروت اضافه شده به دارایی افراد پولدار مالیات گرفته و آن را خرج نظام سلامت، تامین واکسن، مقابله با تبعیض و همچنین مشکلات آب و هوایی بکنند.

گابریلا بوچر، مدیرعامل اوکسفام در یک نشست خبری گفت: میلیارد‌رهای جهان در زمان کرونا اوضاع بسیار عالی داشتند، بانک‌های مرکزی کشورها میلیارد‌ها دلار به بازارهای مالی تزریق کرده تا اقتصاد را سرپا نگه دارند و بخش قابل توجهی از این پول به جیب میلیارد‌رها رفته و آنها در بازارهای سهام سود کلانی کردند.

اوکسفام گفته ثروت ده میلیاردر برتر جهان شامل ایلان ماسک، بنیانگذار شرکت تسلا و جف بزوس بنیانگذار شرکت آمازون در زمان بحران کرونا در حالی دو برابر شده که 6 برابر کل دارایی 3.1 میلیارد نفر جمعیت پایین جهان است.

بوچر می‌گوید: گسترش نابرابری با چنین سرعت و مقیاسی عمدی در حال رخ دادن است. نه تنها ساختار اقتصادی ما ایمنی ما در برابر شیوع بیماری را کاهش داده، بلکه به شکلی فعال باعث شده تا آنهایی که همین حالا ثروتمند و قدرتمند هستند، از شرایط به نفع خودشان سوء استفاده کنند.

بانک جهانی تخمین زده که 97 میلیون نفر در سراسر جهان در سال 2020 به زیر خط فقر رفته‌اند و با درآمد کمتر از 2 دلار در روز زندگی می‌کنند. از سوی دیگر برای نخستین بار در 20 سال گذشته شاهد افزایش تعداد فقرا در جهان بوده‌ایم. نابرابری در توزیع واکسن هم به یکی از مشکلات اصلی در جهان تبدیل شده؛ چراکه کشورهای ثروتمند توانسته‌اند چند برابر میزان کافی واکسن برای جمعیت‌شان فراهم کنند و در عین حال به تعهدات خود برای به اشتراک گذاشتن و دادن این واکسن‌ها به کشورهای کمتر توسعه‌یافته عمل نکرده‌اند.

در حال حاضر این مطالبه وجود دارد که میلیارد‌رهای جهان از ثروت خود برای کمک به افراد کم‌توان استفاده کنند.

دیوید بیزلی، دبیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد اخیرا از ثروتمندان جهان نظیر بزوس و ماسک خواسته بود تا پا پیش گذاشته و مشکل گرسنگی در جهان را حل کنند.

این درخواست باعث واکنش مستقیم ایلان ماسک شد و وی سپس در توئیتر نوشت اگر این نهاد برنامه دقیق برای چگونگی حل بحران گرسنگی در جهان با پول را ارائه دهد وی بخشی از سهامش در تسلا را فروخته و این کار را انجام خواهد داد. نکته جالب اینکه پس از مدتی نهاد برنامه جهانی غذای سازمان ملل طرح مفصل و دقیقی با جزئیات به ایلان ماسک ارائه کرد ولی فعلا که وی حداقل به شکل عمومی به این طرح واکنشی نشان نداده است.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید کرونا واکسن کرونا روز ملی جمعیت غذا ثروتمند میلیاردر پولدار دلار آمریکا ماسک بزوس گرسنگی فقر نابرابری CNN این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است