53 شهر مواجه با تنش آبی / پروژه انتقال آب از طالقان به کجا رسید؟

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: از جمله پروژه انتقال آب از طالقان، که یکی از پروژههای تأمین آب در حال اجرا است. اما این پروژه به تنهایی کافی نیست و مدیریت مصرف بهینه آب را از سوی مشترکین میطلبد.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلیپور - هاشم امینی مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت به وضعیت کنونی منابع آبی کشور اشاره کرد و گفت: براساس آمار و ارقام، ما نسبت به بلندمدت حدود 40 درصد و نسبت به سال گذشته حدود 30 درصد کاهش بارش داریم و در پنجمین سال خشکسالی به سر میبریم. این وضعیت بهطور طبیعی بر منابع آب سطحی و زیرزمینی ما تأثیر منفی گذاشته و باعث از دست رفتن بخشی از این منابع شده است.
امینی با تأکید بر شرایط تنش آبی در برخی استانهای کشور، گفت: استانهای جنوبی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان و استانهای مرکزی از جمله اصفهان، یزد، چهارمحال و بختیاری و استان مرکزی با چالشهای جدی مواجه هستند. همچنین استان تهران نیز در وضعیت مشابهی قرار دارد.
او در خصوص وضعیت سدهای تهران افزود: شرایط سدهایی مانند کرج، ماملو و لارولتیان مناسب نیست. به همین دلیل، برنامههای جدی برای مدیریت این شرایط بحرانی در نظر گرفتهایم، از جمله پروژه انتقال آب از طالقان، که یکی از پروژههای تأمین آب در حال اجرا است. اما این پروژه به تنهایی کافی نیست و مدیریت مصرف بهینه آب را از سوی مشترکین میطلبد.
امینی ادامه داد: ما باید رفتار مصرفی مشترکین را به گونهای مدیریت کنیم که تابآوری خود را تا فصل بارشها حفظ کنیم و امیدواریم در ادامه بارشها، از این شرایط بحرانی نجات پیدا کنیم. در حال حاضر، حدود 53 شهر در 23 استان کشور با تنش آبی مواجه هستند و نزدیک به 190 پروژه تعریف شده است که در حال اجرا هستند. اگر بخشی از این پروژهها به سرانجام برسد، میتواند به تعدیل تنش آبی کمک کند.
او در پایان تأکید کرد: آنچه میتواند به ما در این حوزه کمک کند، افزایش بارشها و مدیریت مصرف بهینه آب است.