دوشنبه 28 آبان 1403

6 میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های دانشگاه کردستان اختصاص یافت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
6 میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های دانشگاه کردستان اختصاص یافت

سنندج - ایرنا - رییس دانشگاه کردستان گفت: امسال 6 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل دانشکده صنعت و معدن قروه، کتابخانه مرکزی و دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه کردستان در نظر گرفته شده است.

به گزارش ایرنا، رحمت صادقی عصر سه‌شنبه در نشست هیات رییسه دانشگاه کردستان با مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دانشگاه کردستان از سال 70 به صورت مستقل در حال فعالیت است و در حال حاضر هشت دانشکده دارد که یکی از آنها دانشکده اقماری بیجار است و دو دانشکده صنایع و معادن قروه و علوم و فنون سقز هم در دست احداث است.

وی افزود: در دانشگاه کردستان در مقطع کارشناسی هفت هزار و 800 نفر دانشجو در 56رشته، در مقطع کارشناسی ارشد سه هزار دانشجو در 116 رشته و در مقطع دکتری نیز 470 دانشجو در 35 رشته در حال تحصیل هستند.

صادقی کم بودن رشته‌های مقطع دکتری را از جمله مشکلات اصلی دانشگاه عنوان کرد و یادآور شد: تعداد رشته‌های مقطع دکتری دانشگاه کردستان به نسبت دانشگاه‌های همسن و همجوار خود خیلی کم بوده و با توجه به اینکه دانشجویان دکترا بیشتر تحقیق را می‌کنند و بخش زیادی از تغییر هر دانشگاه توسط دانشجویان دکترا انجام می‌شود، افزایش تعداد این رشته‌ها ضروری است.

رییس دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه23 درصد کل دانشجویان استان در دانشگاه کردستان مشغول به تحصیل هستند، اضافه کرد: در حال حاضر 11 هزار دانشجو و 417 نفر عضو هیات علمی داریم.

وی گفت: تا سال 91 پذیرش دانشجو به خوبی پیش می‌رفت از سال 91 تا 93 افت داشتیم اما در سال‌های اخیر با شیب تندی در حال افزایش جمعیت دانشجویی هستیم تا جوابگوی نیازهای استان باشیم و کمبودها را جبران کرده و از رفتن دانشجو به استان های دیگر جلوگیری کنیم.

صادقی میانگین کشوری تعداد دانشجوی مشغول به تحصیل به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت، چهار هزار و 530 نفر اعلام کرد و اظهار داشت: این تعداد در استان کردستان 2 هزار و 700 نفر است که در این زمینه استان آخر کشور هستیم.

صادقی تاکید کرد: این مساله از جمله تبعات بومی گزینی برای استان است که برای رسیدن به میانگین کشور باید یا تعداد دانشگاه‌های دولتی افزایش یابد و یا بومی گزینی حذف شود.

وی بودجه سال 98 وزارت علوم به دانشگاه کردستان را به ازای هر نفر جمعیت 80 هزار تومان اعلام کرد و افزود: این در حالی است که میانگین کشوری 120 هزار تومان به ازای هر نفر است و علت این مشکل، کم بودن تعداد ردیف‌های بودجه‌ای کردستان در وزارت علوم است و از نمایندگان می‌خواهیم برای تعریف ردیف بودجه‌ای مستقل برای دانشکده صنعت و معدن قروه و علوم و فنون سقز در وزارت علوم تلاش کنند.

رییس دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه در کل کشور برای دریاها و دریاچه‌های موجود پژوهشکده‌های عرضه محور با ردیف بودجه‌ای مستقل ایجاد شده است، اظهار کرد: با توجه به وضعیت دریاچه زریبار و ضرورت انجام مطالعات سیستماتیک و علمی، پژوهشکده مطالعاتی دریاچه زریبار را تاسیس کردیم و باید تلاش کنیم ردیف بودجه مستقل برای آن بگیریم.

صادقی به تبادل استاد، دانشجو و کارمند دانشگاه کردستان با دانشگاه‌های اروپایی اشاره کرد و گفت: در این زمینه واقعا از دانشگاه‌های پیشرو در کشور هستیم.

وی در ادامه با اشاره به وجود 13 مجله پژوهشی در دانشگاه کردستان، اضافه کرد: 10 پژوهشکده و یک قطب علمی هم در دانشگاه مشغول فعالیت هستند.

صادقی در ادامه به ضرورت ارتباط جامعه و دانشگاه نیز گریزی زد و یادآور شد: به منظور ایجاد این ارتباط، شبکه ملی جامعه و دانشگاه را ایجاد شده است که 3 کارگروه و 9 کمیته تخصصی از نخبگان دانشگاهی، مدیران اجرایی و بخش خصوصی در کنار هم چالش‌های استان را بررسی می کنند و علاوه بر این با اکثر نهادهای داخل استان تفاهم نامه همکاری منعقد کرده‌اند.

رییس دانشگاه کردستان به برگزاری کنفرانس‌ها، کنگره‌ها و مراسم‌های دانشگاه در سطح ملی و بین المللی در دانشگاه کردستان اشاره کرد و گفت: همه این اقدامات در راستای معرفی ظرفیت‌های استان و توسعه آن صورت گرفته است.

وی همچنین به کسب رتبه‌های مختلف دانشگاه در سطوح بین المللی در سال‌های اخیر اشاره کرد و افزود: کسب رتبه های متعدد دانشگاه کردستان درحالی است که دانشگاه‌های اطراف در هیچ یک از رتبه بندی های صورت گرفته حضور نداشته‌اند.

صادقی هزینه های زیاد محوطه سازی به دلیل شرایط ویژه توپوگرافی، کم بودن ردیف بودجه‌ای در وزارت علوم، کمبود خوابگاه، کم بودن تعداد رشته‌های دکترا، تعداد زیاد کارمندان شرکتی و کمبود تجهیزات دانشگاهی را بعنوان چالش‌های دانشگاه نام برد و از نمایندگان استان خواست برای رفع آنها یاریگر دانشگاه باشند.

مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه دانشگاه مبدا تحولات است، افزود: اگر می‌خواهیم جامعه پیشرفت کند باید از دانشگاه شروع کنیم و خوشبختانه دانشگاه کردستان در حال رشد است.

حجت الاسلام محرم بیابانی افزود: تصویب و نظارت بر اجرای قوانین و افزایش اعتبارات برای بخش آموزش عالی در استان و دانشگاه کردستان و رفع موانع پیش‌روی دانشگاه مانند بومی گزینی از جمله توقعات جامعه از نمایندگان مجلس است.

وی در دانشگاه کردستان با اشاره به اجرای عدالت آموزشی گفت: یکی از دغدغه‌های نظام، اجرای عدالت اجتماعی و در ذیل آن عدالت آموزشی است و حضور نمایندگان استان در این جلسات قطعا کمک کننده است.

در این جلسه دبیر شبکه ملی جامعه و دانشگاه نیز با اعلام آمادگی دانشگاه کردستان برای انجام امور علمی و پژوهشی در زمینه‌های مختلف اظهار داشت: برای هر موضوعی که در مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود نیاز به کار کارشناسانه وجود دارد و قطعا دانشگاهیان کردستان با سال‌ها تجربه و تحقیق آمادگی لازم برای پیشبرد توسعه استان را خواهند داشت.

امیر رشیدی اضافه کرد: دانشگاه کردستان با دارا بودن شبکه علمی نخبگان دانشگاهی و مدیران اجرایی آمادگی لازم برای جهت‌دهی به سیاست‌های دستگاه‌های اجرایی و جامعه در مسیر درست را دارد.

معاون پژوهشی دانشگاه کردستان هم با اشاره به بحث ردیف بودجه پژوهشی، تاکید کرد: ارتباط صنعت و دانشگاه گفتمانی 10 ساله دارد و دانشگاه کردستان در این زمینه قدم‌های موثر بسیاری را برداشته است.

کیومرث کرمی با اشاره به مسیرهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت، یادآور شد: پروژه‌های فناورانه و کاربردی و پایان نامه های دانشجویی از جمله راه‌های ارتباط صنعت و دانشگاه است و از 2 منبع وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری می‌توان هزینه پژوهش‌ها را تامین کرد و در این راه به کمک نمایندگان مجلس نیاز مبرم داریم.

*س_برچسب‌ها_س*