6 نکته کمتر گفته شده در مورد ویروس کرونا
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا به بیان شش نکته خواندنی در مورد ویروس کرونا پرداخت.
مینو محرز در گفتوگو با خبرگزاری میزان در خصوص تاثیر گروه خونی افراد در میزان و شدت ابتلا به بیماری کرونا گفت: مقالاتی در مورد نقش گروههای خونی در ابتلا به بیماری کرونا وجود دارد که در آنها عنوان شده است که افرای که گروه خونی A دارند به نوع شدیدتر بیماری کرونا مبتلا میشوند.
تاثیر قد و وزن افراد در میزان و شدت ابتلا به ویروس کووید19
وی در خصوص تاثیر قد و وزن افراد در میزان و شدت ابتلا به ویروس کووید19 بیان کرد: در این مورد که قد چه تاثیری در میزان و شدت گرفتاری افراد به بیماری کرونا را دارد، تا کنون چیزی نشنیده ام، اما وزن افراد تاثیر بسزایی بر شدت این بیماری می گذارد.
- بشیتر بخوانید:
- اظهار نظر «امام جمعه لواسان» در مورد برگزاری مراسم محرم
این متخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: چاقی یکی از عوامل بروز مرگ و میر در مبتلایان به کووید 19 است و افرادی وزن حدود 130 یا 140 کیلو دارند باید خیلی مراقب کرونا باشند، چرا که این بیماری برای آنها بسیار خطرناک است.
زمان زنده ماندن ویروس کووید19روی سطوح در فصل تابستان
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص زمان زنده ماندن ویروس کووید19 در فصل تابستان اظهار کرد: مدت زمان زنده ماندن این ویروس روی سطوح در فصل تابستان کاهش پیدا کرده است و کووید19 زیر نور آفتاب در عرض چند دقیقه نابود میشود، اما در حال حاضر انتقال از طریق سطوح به اندازه سرایت انسان به انسان مطرح نیست.
محرز افزود: البته که این ویروس از طریق سطوح هم قابل انتقال است و افراد باید دستهای خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویند و ضدعفونی کنند؛ همچنین برای جلوگیری از ابتلا به کرونا حتما فاصله گزاری اجتماعی را رعایت کنند و ماسک بزنند چرا که این اقدامات مهمترین راه های پیشگیری از این بیماری در این شرایط هستند.
چه کسانی در معرض خطر این بیماری قرار دارند؟
وی گفت: ویروس کووید19 جهش پیدا کرده که این امر موجب افزایش قدرت انتقال این ویروس شده است؛ از این رو تمام افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.
محرز ادامه داد: قدرت بیماری ویروس کووید19 افزایش پیدا کرده است و اگر در گذشته یک فرد بیمار از بین 10 نفر 4 نفر را درگیر کرونا میکرد هم اکنون با جهش این ویروس و افزایش قدرت انتقال آن هر 10 نفر را آلوده میکند.
وی درخصوص امکان جهش دوباره ویروس گفت: شدت این بیماری افزایش نیافته است و تنها قدرت بیماری زایی این ویروس بیشتر شدت است، البته افزایش تعداد بیماران موجب بیشتر شدن مرگ و میر میشود.
ساخت واکسن کرونا
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص ساخت واکسن کرونا توضیح داد: بسیاری از کشورها از جمله انگلیس، روسیه، آلمان و آمریکا این واکسن را ساخته اند و برخی کشورها نظیر ایران و برزیل هم در حال ساختن واکسن کرونا هستند؛ نکته مهم در زمینه ساخت واکسن کووید19 این است که واکسنی که به مردم ارائه میشودب رای مورد اطمینان بودن حتما باید توسط 3 مرجع علمی از جمله سازمان جهانی بهداشت، آمریکا و اتحادیه اروپا تایید شود.
آیا نوزادان هم به کرونا مبتلا می شوند؟
وی در خصوص درصد ابتلا و علائم نوزادان به بیماری کرونا گفت: ابتلای نوزادان به بیماری کرونا بسیار نادر است و معمولا انتقال از طریق مادر به جنین اتفاق نمیافتد، ولی امکان ابتلای آنها بعد از تولد به صورت نادر وجود دارد.
محرز درباره ابتلای کودکان به این بیماری بیان کرد: در کودکان امکان ابتلا به کرونا وجود دارد و در هرسنی با مریض بد حال مواجه هستیم، اما درصد ابتلای کودکان به کرونا کمتر از سایر افراد است و آنها بیشتر دچار نوع کم علامت این بیماری میشوند البته درگیری ریه هم ممکن است در کودکان اتفاق بیفتد، اما احتمال آن نسبت به افراد بالغ بسیار کم است.