63 درصد درآمد شهرداری تهران به چه بخشهای اختصاص یافت است؟
سخنگوی شهرداری تهران گفت: بر اساس قانون بودجه 1403، بیش از 63 درصد از همه درآمدهای امسال شهرداری تهران به تکمیل پروژههای ناتمام، تملک انواع داراییها و توسعه ناوگان حملونقل عمومی اختصاص دارد.
عبدالمطهر محمدخانی؛ سخنگوی شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره وضعیت اعتبارات جاری در سال 1403 اظهار کرد: همانطور که پیشتر شهردار تهران بارها اعلام کرده است، رسیدگی به کارکنان و رفع دغدغههای صنفی معیشتی آنها یکی از مهمترین اولویتهای مجموعه مدیریت شهری برای ارتقای کارآمدی و بهبود روند خدمترسانی به شهروندان است.
وی با تأکید بر این نکته که کارکنان شهرداری تهران برای تکریم ارباب رجوع و تکمیل هرچه سریعتر پروژههای خدمترسان به شهروندان همپیمان و مصمم هستند، اضافه کرد: در مقابل، وظیفه مدیریت شهری پیگیری مطالبات قانونی آنها و رفع دغدغهها و نگرانیهای صنفی است.
سخنگوی شهرداری تهران افزود: در همین راستا امکانات رفاهی جدیدی در قالب بسته «خرسندساز» برای کارکنان شریف و زحمتکش بخشهای مختلف پیشبینی و عملیاتی شد. حالا بسیاری از همکاران ما از تسهیلات کمبهره، سفرهای زیارتی، خرید اعتباری از فروشگاه شهروند یا تسهیلات جدید درمانی و دیگر محورهای بسته خرسندساز بهرهمند شدند.
درآمد 6 میلیاردی روزانه شهرداری تهران از فروش طرح ترافیکمحمدخانی به موضوع ترمیم حقوق و مزایای کارکنان رسمی شهرداری تهران نیز اشاره و تصریح کرد: در تعامل با دولت و با پیشبینی اعتبارات لازم در قانون بودجه امسال، این موضوع نیز بهطور کامل عملیاتی و اجرایی شد همچنین همکاران ما بخش قابل توجهی از معوقات مرتبط با سنوات گذشته خود را نیز دریافت کردهاند.
وی با اشاره به آنکه مجموع این تمهیدات موجب شد تا بودجه «جاری» شهرداری تهران نسبت به سال گذشته بالغ بر 14 همت «افزایش» داشته باشد، اضافه کرد: با مصوبه شورا، سقف اعتبارات هزینهای مدیریت شهری برای 1403 حدود 55 هزار میلیارد تومان است؛ رقمی که میتوان گفت در تاریخ بلدیه بی سابقه است.
سخنگوی شهرداری تهران «سهم اعتبارات هزینهای» را از مجموع کیک بودجه شهرداری، علیرغم افزایش چشمگیر، «بسیار اندک» دانست و گفت: مجموع بودجه 55 هزار میلیارد تومانی جاری شهرداری تهران، تنها 37 درصد از کل بودجه مصوب را تشکیل میدهد که پایینترین میزان در همه سنوات گذشته محسوب میشود.
محمدخانی تصریح کرد: براساس قانون بودجه 1403، بیش از 63 درصد از همه درآمدهای امسال شهرداری تهران به تکمیل پروژههای ناتمام، تملک انواع داراییها و توسعه ناوگان حملونقل عمومی اختصاص خواهد داشت که نصاب بینظیری برای همه تاریخ بلدیه تهران به شمار خواهد رفت.
وی درباره مقایسه نصاب اعتبارات جاری به کل بودجه شهرداری در سنوات گذشته گفت: مثلاً در سال 1396 (آخرین سال مدیریت آقای قالیباف)، بودجه هزینهای شهرداری حدود 7.5 همت بود که 42 درصد از کل کیک بودجه را به خود اختصاص میداد. این سهم در سالهای مدیریت شورای پنجم به طور مداوم افزایش داشت بنحوی که در سال 1400 (واپسین سال شورای پنجم) به حدود 48 درصد رسید!
سخنگوی شهرداری تهران انضباط مالی و پرهیز از ریختوپاشهای غیر ضروری را مَشی شهردار تهران دانست و ادامه داد: اما در سه سال گذشته با جلوگیری از بسیاری از هزینههای غیرضروری، سهم اعتبارات عمرانی در راستای ارتقای خدمترسانی به شهروندان افزایش یافت. این افزایشها البته مانع از رسیدگی به کارکنان، ترمیم حقوقها و اجرای بستههای مختلف رفاهی در راستای خرسندسازی همکاران نشد.
محمدخانی در پایان با بیان اینکه ششمین دوره مدیریت شهری توانست همزمان با ارتقای بستههای رفاهی ویژه پرسنل، پرداخت منظم و به قاعده حقوقها، ترمیم دستمزد کارکنان رسمی و پرداخت معوقاتشان، سهم اعتبارات جاری را به «کمترین میزان در تاریخ» برساند، تأکید کرد: خروجی چنین رویکردی میتواند افزایش هرچه بیشتر اعتبارات عمرانی و البته رضایتمندی پرسنل برای خدمترسانی هرچه مناسبتر به مردم باشد.