شنبه 10 آذر 1403

66 شهید پرستار در دوران کرونا / علت تفاوت آمار وزارت بهداشت و نظام پرستاری

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به تعیین تکلیف پرونده 66 شهید پرستار مدافع سلامت در حوزه کرونا، گفت: علت تفاوت آمار ارائه شده از سوی ما و سازمان نظام پرستاری، طولانی شدن پروسه تعیین مصادیق شهداست که این انتقاد وارد است.

به گزارش ایسنا، دکتر عباس عبادی در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت روز پرستار با درود بر روح شهدای مدافع سلامت، گفت: اگر در هر حوزه بویژه حوزه سلامت نتوانیم از مشارکت مردم استفاده کنیم ممکن است به اهداف از پیش تعیین شده نرسیم. کار ما به عنوان یک کار تیمی به سلامت مردم کمک می کند. امیدواریم در دولت جدید مردم را بیشتر در تصمیم گیری های مرتبط با سلامت و آشنایی با حقوق دخالت دهیم. بدون شک آگاهی بخشی و مشارکت آنان در بهبود شاخص‌های مرتبط با نظام سلامت موثر است.

وی افزود: امیدواریم بتوانیم طی روزهای پیش رو رویکرد نظام سلامت را تغییر دهیم‌. به اذعان متخصصان ما نظام سلامت را گران کنترل می‌کنیم که شاید بخشی از آن به مدیریت منابع انسانی بازمی گردد. تاکید بر استفاده از تکنولوژی‌های های‌تک و شاید توزیع نامناسب این موضوع سبب افزایش قیمت‌ها شده است‌. همکاران پرستار ما با توجه به دوره‌های آموزشی خود این مهارت، دانش و امکان برایشان میسر است که نقش آفرینی بیشتری در توسعه سلامت مردم داشته باشند. این نقد به ما وارد است که ما تنها بخش اندک توانایی همکاران پرستار را استفاده می کنیم، درحالی که اگر در کنار مردم باشیم و نقش پیشگیری و توانبخشی را افزایش دهیم، نیاز به این تعداد تخت بستری نخواهیم داشت چون پیشگیری کردیم. در دو دهه آینده با چالش پیری جمعیت مواجه می‌شویم که یکی از راهکارهای برون رفت از این موضوع توجه به نقش های دیگر پرستار است.

عبادی در پاسخ به سوال ایسنا درخصوص تعیین مصداق شهدای مدافع سلامت در حوزه پرستاری، اظهار کرد: آماری که به شکل قطعی از شهدای پرستاری در کمیته 3 نفره تعیین مصداق شدند تعداد 66 نفر پرونده شهادتشان قطعی شده است‌. همکارانی که در دوران کووید19 مرحوم می‌شوند و بحث شهادت برایشان مطرح می‌شود یک فرایندی برایشان پیش بینی می‌شود که مصادیق آن در کمیته 3 نفره انجام می‌شود. علت تفاوت آمار ارائه شده از سوی ما و سازمان نظام پرستاری، طولانی شدن پروسه تعیین مصادیق شهدا است که این انتقاد وارد است.

او همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره وضعیت تبدیل قرارداد پرستاران، بیان کرد: نسبت تخت به پرستار دارای دو بخش پرستاران حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای است. یک تخت به ازای پرستار حرفه‌ای 1.8 است و در مجموع یک تخت به ازای 2.5 نفر است آنچه در شرایط موجود فراهم است نصف این عدد است و اکنون میانگین کشوری تخت به پرستار حدود 0.9 است و در برخی مناطق کمتر هم است. اگر همه کارکنان حوزه نظام سلامت با رابط های استخدامی متفاوت را بتوانیم تبدیل وضعیت دهیم بازهم با عدد استاندارد تفاوت داریم. در بسته حمایتی آماده شده وزارت بهداشت شامل 6 بند است و یکی از بندها این بود که همه همکارانی که در حوزه کرونا داوطلبانه کنار مردم ماندند را تبدیل وضعیت کنیم، با دو هدف رفع کمبود و دوم حرمت نهادن به کسانی که کنار مردم خود ایستادند.

وی افزود: البته سازمان‌های خارج از وزارتخاته که تصمیم گیر هستند موانع قانونی مانند آزمون استخدامی را مطرح می‌کنند که در حال پیگیری است و نظام پرستاری هم کنار ما بوده است و امیدواریم به یک زبان مشترک برسیم. همکاران خارج از وزارت بهداشت باید اهمیت موضوعات مرتبط با سلامت را درک کنند. شاید بتوان از برخی اقلام حیاتی چشم پوشی کرد؛ اما حوزه سلامت چنین نیست. نظام سلامت حقوق اولیه شهروندی است.

ادامه دارد...