دوشنبه 5 آذر 1403

7مشکلی که نشانه بیماری کبدی هستند

وب‌گاه 55 آنلاین مشاهده در مرجع
7مشکلی که نشانه بیماری کبدی هستند

کبد یکی از اندام های مهم بدن انسان است که سلامت آن بسیارپراهمیت است، پس باید نشانه های بیماری و مشکل کبدی را بشناسید و آنها را جدی بگیرید.

کبدی که عملکرد درستی داشته باشد، برای سلامتی ما حیاتی است. میزان بیماری های کبدی در طول سال ها به طور پیوسته افزایش یافته است به طوریکه طبق آمار ملی در انگلستان، بیماری و مشکل کبدی به عنوان پنجمین علت مرگ و میر به شمار می روند و همچنین به عنوان دومین علت مرگ و میر در بین تمام بیماری های گوارشی در ایالات متحده شناخته شده اند.

7مشکلی که نشانه بیماری کبدی هستند

عملکرد اولیه کبد عبارتند از اینکه:

- خون را از طریق متابولیسم الکل مانند پاک می کنند و مواد سمی را خنثی می کنند.

- با تولید پروتئینهای ضروری بدن، از لخته شدن خون جلوگیری میکند و مسیرهای رسیدن مواد مغذی و پروتئین ها را به خون باز می کنند و باعث دفع عفونت می شوند.

 _کلسترول را تولید می کند و آن را به مواد ضروری بدن تبدیل می کند.

_انرژی مورد نیاز بدن را تنظیم و ذخیره می کند و توسط گلوکز به بدن و مغز انتقال می دهد.

- فرمول های غددی مانند آدرنال و تیروئید را تنظیم میکند.

علل آسیب های کبدی

علت بالقوه آسیب های کبدی شامل وراثت (به عنوان مثال موقعیت ژنتیک) یا (کبدی درازمدت ((به عنوان مثال سیروز کبدی میباشند)).

علت ابتلا به بیماری های کبدی چیست

مشکلات کبدی را با این 7 نشانه شناسایی کنید

1. ناتوانی:

تحقیقات مختلف نشان داده اند که خستگی مزمن و طولانی مدت از شایع ترین نشانه های آسیب کبدی هستند متخصصان پزشکی بر این باورند که خستگی مرتبط به کبد به خاطر تغییرات مغزی و اختلالات هورمونی مربوط به مغز و اعصاب است. تشدید خستگی می تواند نشان دهنده بالا رفتن سم در خون باشد که در این شرایط کبد نمی تواند آن را کنترل کند.

2. خشکی و سوزش پوست:

سوزش و خارش پوست یکی دیگر از نشانه های آسیب کبدی می باشد پوست ما برای سالم ماندن به انتقال مایعات و رطوبت از طریق بدن نیاز دارد. هنگامی که این رطوبت تامین نمی شود باعث ظهور اتفاقاتی مانند قرمزی دست یا پاها زرد شدن غشاهای مخاطی یا لکه بینی غیر قابل توضیح در مناطق خاص می شود.

 نشانه های ابتلا به بیماری های کبدی را جدی بگیرید

3. درد شکم:

اگر کبد آسیب دیده باشد معمولاً در ناحیه شکمی احساس درد را تجربه می کنیم که اغلب از طریق درمان مناسب کاهش می یابد استفاده طولانی مدت از برخی از انواع داروهای بدون نسخه (otc) یا با نسخه (rx) میتواند منجر به آسیب درازمدت کبد شود پس باید برای استفاده و ارزیابی آن به پزشک مراجعه کنید.

4. تهوع یا استفراغ:

همانطور که قبلاً هم ذکر شد یکی از عملکردهای اصلی کبد، سم زدایی و کمک به اخراج موادسمی از بدن می باشد هنگامی که عملکرد سم زدایی کبد دچار اختلال می شود تعداد مشکلات ناگهانی در هضم طبیعی و متابولیسم رخ میدهد. کبد یک عضو بزرگ در سیستم گوارشی است. که هر مشکل مربوط به کبد می تواند با مشکلات گوارشی آشکار شود. تهوع و استفراغ اغلب به علت تجمع سموم بدن میباشد و کبد نمیتواند آنرا ریشه کن کند.

 بیماری های کبدی چه علائمی دارند

5. خون مردگی:

مهمترین نقش کبد کمک به تولید آنزیم های پروتئینی لازم است که این آنزیم های پروتئینی به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کنند. هنگامی که مکانیزم جلوگیری از لخته شدن خون دچار اختلال می شود تغییرات ظاهری پوست شایع هستند. با توجه به گزارش موسسه ملی دیابت وبیماری های گوارشی و کلیه به هنگامی که تولید پروتئین مورد نیاز بدن کاهش می یابد و یا متوقف می شود، لخته شدن خون راکاهش می دهد و بدن فرد فوری و به راحتی کبود می شود و خونریزی می کند.

6. التهاب شکمی:

بر طبق آمار گزارش شده از کلینیک MAYO، آسیب کبدی جریان طبیعی خون را متلاشی میکند که باعث افزایش فشار خون در داخل شکم میشود این رگهای اطراف مسئول حمل و نقل خون از صفرا و روده به کبد هستند اختلال در این فرایند موجب افزایش فشار خون میشود؛ یک بیماری شناخته شده به عنوان پر فشاری خون پورتال وجود دارد پرفشاری خون پورتال باعث انباشت مایع در اطراف شکم می شود که آسیست نام دارد.

زردی یکی از علائم بیماری های کبدی

7. زردی:

مشکلات کبدی می تواند باعث تغییر رنگ چشم و پوست شود این تغییر رنگ به دلیل ایجاد یک رنگدانه به نام بیلی روبین توسط صفرا می باشد رنگ زرد پوست یا چشم، زردی نامیده می شود. به غیر از تغییر در ظاهر رنگ چشم، زردی می تواند علائم دیگری مانند تیره شدن ادرار، خارش تمام بدن را در بر داشته باشد.

در نهایت؛

خبر خوب این است که در هنگام درمان کبد آن یک اقدام سازگار و انعطاف پذیر است و اغلب قادر به بهبودی خود می باشد معمولاً تحت هدایت حرفه ای پزشکی، درمان آنها مثبت می باشد. اگر هر یک از علائم ذکر شده ی بالا همچنان ادامه داشته باشد با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

7مشکلی که نشانه بیماری کبدی هستند 2
7مشکلی که نشانه بیماری کبدی هستند 3
7مشکلی که نشانه بیماری کبدی هستند 4
7مشکلی که نشانه بیماری کبدی هستند 5
7مشکلی که نشانه بیماری کبدی هستند 6