70 برابر شدن پاداش اعمال در ماه مهمانی خدا
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کلینی در اصول کافی روایتی را از قول امام محمد باقر علیهالسلام اینگونه نقل میکند: رسول الله صلی الله علیه و آله در آخرین جمعه از ماه شعبان برای مردم در فضیلت ماه رمضان و لزوم مراقبت از این ماه خطبه خواند و پس از حمد و ثنای الهی فرمود: أَیُهَا النَاسُ اِنَهُ قَد أَظَلَکُم شَهر فِیهِ لَیلَه خَیر مِن أَلفِ شَهر وَ هُوَ شَهرُ رَمَضَانَ؛ ای مردم، به...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کلینی در اصول کافی روایتی را از قول امام محمد باقر علیهالسلام اینگونه نقل میکند: رسول الله صلی الله علیه و آله در آخرین جمعه از ماه شعبان برای مردم در فضیلت ماه رمضان و لزوم مراقبت از این ماه خطبه خواند و پس از حمد و ثنای الهی فرمود:
أَیُهَا النَاسُ اِنَهُ قَد أَظَلَکُم شَهر فِیهِ لَیلَه خَیر مِن أَلفِ شَهر وَ هُوَ شَهرُ رَمَضَانَ؛ ای مردم، به راستی که نزدیک است ماهی فرا برسد که در آن، شبی است بهتر از هزار ماه و آن ماه رمضان است.
فَرَضَ اللَهُ صِیَامَهُ وَ جَعَلَ قِیَامَ لَیلَه فِیهِ بِتَطَوُعِ صَلَاه کَتَطَوُعِ صَلَاهِ سَبعِینَ لَیلَهً فِیمَا سِوَاهُ مِنَ الشُهُورِ؛ خدا روزه آن را واجب و یک شب نماز مستحب برخاستن در آن را همچون نماز مستحب 70 شب از ماههای دیگر قرار داده است.
وَ جَعَلَ لِمَن تَطَوَعَ فِیهِ بِخَصلَه مِن خِصَالِ الخَیرِ وَ البِرِ کَأَجرِ مَن أَدَی فَرِیضَهً مِن فَرَائِضِ اللَه عَزَ وَ جَلَ و پاداش یک خصلت خیر و نیکوکاری مستحب در آن را همچون پاداش کسی که واجبی از واجبات خدای سبحان را انجام داده مقرر فرموده است
وَ مَن أَدَی فِیهِ فَرِیضَهً مِن فَرَائِضِ اللَهِ کَانَ کَمَن أَدَی سَبعِینَ فَرِیضَهً مِن فَرَائِضِ اللَهِ فِیمَا سِوَاهُ مِنَ الشُهُورِ. و هر کس یک واجب از واجبات خدا را در آن انجام دهد، همچون کسی است که 70 فریضه از فرایض خدا را در ماههای دیگر انجام داده باشد.
در این فراز از احادیث رسول خدا صلی الله علیه و آله آنچه که از ظاهر حدیث بر میآید، چند برابر شدن فضیلت این ماه و مضاعف شدن ثواب اعمال آن است، امری که به قداست عظیم این ماه مربوط میشود. به این معنا که هر عملی در بستر ماه رمضان قرار گیرد، ضریب بالا دریافت میکند. این از آن روست که خداوند به گونهای فضای این ماه مبارک را فراهم کرده تا بندگانش به سرعت رشد کنند. وقتی میفرماید نماز شب در این ماه معادل با 70 شب در سایر ماههاست و کسی که واجبی را انجام دهد، معادل 70 فریضهی خدا در ماههای دیگر است، یعنی تا پایان ماه رمضان که 30 روز است، فرد مؤمن تا 2 هزار و 100 روز معادل 5 سال جلو میافتد.
بنابراین ماه رمضان در یک نگاه کلی، ماه رشد و صحنه رشد مؤمنان به درجات بالاتر است، نه صرفاً گرسنگی و تشنگی کشیدن بلکه باید گفت روزهداری در این ماه ابزاری برای سبکی روح برای رسیدن به رشد است؛ لذا خداوند وقتی میخواهد از فضای ماه رمضان سخن بگوید، اینگونه میفرماید «وَ اِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِی فَاِنِی قَرِیب أُجِیبُ دَعوَهَ الدَاعِ اِذَا دَعَانِ فَلیَستَجِیبُوا لِی وَ لیُؤمِنُوا بِی لَعَلَهُم یَرشُدُونَ»؛ یعنی «و هرگاه بندگان من از تو در باره من بپرسند، [بگو] من نزدیکم و دعای دعاکننده را به هنگامی که مرا بخواند، اجابت می کنم؛ پس [آنان] باید فرمان مرا گردن نهند و به من ایمان آورند، امید که رشد یابند.» (بقره186)
منبع: تسنیم