شنبه 21 تیر 1404

70 مساله در کرمانشاه

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
70 مساله در کرمانشاه

شهردار کرمانشاه از شناسایی 70 مساله و مشکل در شهر کرمانشاه خبرداد و گفت: مشکلات کنونی شهر کرمانشاه یک روزه به وجود نیامده‌اند، بلکه طی مدت 30 سال روی هم انباشته شده‌اند.

نادر نوروزی در نخستین کارگروه مدیریت شهری کرمانشاه که با هدف هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی برای حل مسائل کلیدی شهر، به ریاست استاندار و دبیری شهردار کرمانشاه در سالن اجتماعات شهید سلیمانی استانداری برگزار شد، با بیان اینکه شکل‌گیری این کارگروه با تدبیر استاندار و درخواست شهرداری بوده، اظهار کرد: تشکیل این کارگروه فرصت ارزشمندی برای هم‌افزایی نهادها در حوزه‌های مالی، انضباط شهری، مسکن و سیمای شهری است.

وی افزود: نتایج این همکاری‌ها در مجمع کلان‌شهرهای کشور ارائه خواهد شد تا به‌عنوان الگویی برای سایر شهرها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

وی در ادامه افزود: اکنون بیشترین خدماتی که در شهر به شهروندان ارائه می‌شود توسط شهرداری است، از این رو با توجه به گستردگی این خدمات و مسائلی که در حوزه‌های مختلف در شهر با آن مواجه‌ایم، نیاز است همراهی و همکاری سایر دستگاه‌ها را نیز داشته باشیم.

وی افزود: براساس قوانین، شهرداری‌ها 72 وظیفه اصلی و حدود 200 وظیفه فرعی دارند که در حوزه‌های مختلفی همچون سکونت در شهرها، ساخت و سازها، اشتغال، استفاده از محیط زیست شهری و... است.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه طی دهه‌های گذشته برخی از اختیارات شهرداری به دستگاه‌های دیگر واگذار شده، تصریح کرد: با توجه به اینکه این مساله باعث تشتت در تصمیم‌گیری‌ها می‌شود، از این رو ضروری است که مدیریت شهری یکپارچه داشته باشیم که البته لایحه آن از چندسال پیش توسط وزارت کشور به مجلس داده شده که هنوز در حال بررسی است.

وی در ادامه اضافه کرد: خوشبختانه در حال حاضر در بحث مدیریت شهری در کرمانشاه با برخی نهادهای ذی‌ربط مانند راه و شهرسازی تعاملات خوبی داریم، اما لازم است که هماهنگی بیشتری بین دستگاه‌ها برای مدیریت شهری داشته باشیم که به این منظور کارگروه مدیریت شهری را در کرمانشاه تشکیل داده‌ایم.

نوروزی با بیان اینکه جای چنین کارگروهی در شهر کرمانشاه خالی بود، خاطرنشان کرد: در این زمینه کرمانشاه می‌تواند الگویی برای سایر شهرهای ایران باشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه شهرداری کرمانشاه به منظور شناخت اولویت‌های شهری نظام مسائل شهری را طراحی کرده، گفت: طبق این نظام ما 70 مساله را در شهر کرمانشاه در هشت محور شناسایی و استخراج کرده‌ایم.

شهردار کرمانشاه تاکید کرد: برای حل این مسائل باید یک برنامه‌ریزی راهبردی داشته باشیم که در آن وضعیت موجود، وضعیت مطلوب و آینده پیش رو را در آن در نظر بگیریم.

وی اضافه کرد: شهرداری کرمانشاه اکنون برای حل برخی از این مسائل ورود کرده و حتی اقدامات انجام شده باعث تحول در شهر نیز شده است، اما حل برخی از مسائل نیز به زمان بیشتری نیاز دارد.

نوروزی در ادامه به حجم بالای مشکلات شهر کرمانشاه اشاره کرد و گفت: با انباشت 30 ساله مشکلات در شهر کرمانشاه مواجه‌ایم و حل آنها زمان‌بر است.

وی با بیان اینکه گاهی برخی از مشکلات شهر کرمانشاه درهم تنیده هستند، اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم این مشکلات را به شکل علمی حل کنیم، از ظرفیت اساتید دانشگاهی استفاده می‌کنیم.

توسعه کرمانشاه در تراز کلان‌شهرها

منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه نیز در این جلسه با تاکید بر لزوم توجه ویژه به جایگاه این شهر به عنوان یک کلان‌شهر و مرکز استان، گفت: توسعه کرمانشاه باید در تراز یک شهر بزرگ با جمعیت بیش از یک میلیون نفر باشد؛ شهری که به‌تنهایی معادل چند استان کشور از نظر جمعیتی، اهمیت راهبردی دارد.

وی افزود: امروز باید با نگاه کلان‌شهری، تصمیم‌گیری‌های دقیق‌تر، کارشناسی‌تر و آینده‌نگرانه‌تری داشته باشیم؛ نوع تصمیماتی که در کرمانشاه اتخاذ می‌شود نه‌تنها بر این شهر بلکه بر سایر شهرهای استان نیز اثرگذار است.

وی با اشاره به نقش محوری کرمانشاه در استان گفت: تمام شهرهای اطراف، چه در بُعد اقتصادی و چه در حوزه‌های فرهنگی و منظر شهری به کرمانشاه به‌عنوان الگو نگاه می‌کنند و این مسوولیت ما را دوچندان می‌کند، به همین دلیل تشکیل این کارگروه تخصصی برای ساماندهی، اولویت‌بندی و پیگیری موضوعات شهری ضروری بود.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه برخی از طرحها و موضوعات مهم نیاز به اراده جدی و تصمیم‌گیری قاطع دارند، افزود: موضوعاتی مانند جابه‌جایی ترمینال، انتقال پادگان‌ها مانند سروران، جابه‌جایی زندان دیزل‌آباد و تغییر کاربری آن به فضای سبز یا کاربری‌های تجاری، از جمله مواردی هستند که می‌توانند هم در سیمای شهری و هم در اقتصاد شهر تأثیرات مثبت و پایدار داشته باشند.

وی اضافه کرد: باید کرمانشاه را به شهری با درآمد پایدار تبدیل کرد، بازار میدان بار باید به خارج از محدوده شهری منتقل شود، مصلی شهر ساماندهی شود، مسیرهای پیاده‌راه برای نشاط عمومی ایجاد گردد و برای ورودی‌های شهر طراحی متناسب با شأن و زیبایی شهری انجام شود.

استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیت‌های بالای کرمانشاه در گردشگری و جغرافیای طبیعی گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی، می‌توان از بلندی‌ها و منابع طبیعی موجود برای ایجاد فضاهای گردشگری و تفرجی از جمله آبشارهای مصنوعی استفاده کرد؛ این شهر از منظر ظرفیت‌های بالقوه، کم‌نظیر است.

حبیبی همچنین از معضل حاشیه‌نشینی به‌عنوان یکی از دغدغه‌های جدی مدیریت شهری یاد کرد و ادامه داد: دیگر نباید صرفاً صورت‌مساله را مطرح کرد؛ باید با یک نگاه نو برای مناطق حاشیه‌ای طرحی نو را در نظر داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه زیرساخت‌های گردشگری نیز باید فکری اساسی کنیم، افزود: ساخت هتل‌های استاندارد، ایجاد شهربازی و فضاهای تفریحی متناسب با شأن یک کلان‌شهر از جمله این اقدامات می‌تواند باشد.

استاندار کرمانشاه گفت: همه ما وظیفه داریم با همفکری و همکاری، کرمانشاه را به جایگاهی که شایسته آن است برسانیم؛ شهری که با برنامه‌ریزی دقیق، اولویت‌بندی موضوعات و پیگیری مستمر و تحقق اهداف مورد نظر در تراز یک کلان شهر ملی باشد.