یک‌شنبه 22 تیر 1404

8 وظیفه کلیدی پدافند غیرعامل دستگاه‌های اجرایی

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
8 وظیفه کلیدی پدافند غیرعامل دستگاه‌های اجرایی

مطابق ماده (12) قانون سازمان پدافند غیرعامل، واحدهای این سازمان در دستگاه‌های اجرایی 8 وظیفه را بر عهده دارند.

مطابق قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور، وظایف این سازمان در دو سطح ستادی و عملیاتی مشخص شده که در سطح ستادی شامل 12 ماموریت و در سطح عملیاتی نیز شامل 10 ماموریت با هدف تحقق الزمات و ضوابط پدافند غیرعامل، می‌شوند.

در سطح عملیاتی «ارائه الگوهای عملیاتی جدید پدافند غیرعامل برای پیشگیری و مقابله با تهدیدات جدید دشمن»، «طراحی، تدوین، هدایت راهبری و نظارت بر عملیات پدافند غیرعامل در کشور»، «هدایت، راهبری و نظارت بر اقدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای با تهدیدات نوین دشمن (CCBRNEE) با تشکیل و سازماندهی قرارگاه‌های پدافند غیرعامل در موضوعات مرتبط با تهدید» و «طراحی، پیاده‌سازی، هدایت و راهبری مراکز فرماندهی و کنترل عملیات پدافند غیرعامل حوزه‌های رایانیکی (سایبری، زیستی، پرتوی) شیمیایی، الکترونیکی و کالبدی» از جمله مهمترین ماموریت‌های سازمان پدافند غیرعامل است.

خبر مرتبط ایمانی جاجرمی: شهرداری، وزارت کشور و پدافند غیرعامل سناریوی جنگ را تمرین نکرده بودند / نه دولت برای جنگ آماده بود، نه مردم برای اضطراب آن

اقتصادنیوز: جامعه چه‌قدر برای یک بحران جنگی 12 روزه آماده بود؟ آیا سناریوهای «دفاع شهری» و «دفاع مدنی» از سوی نهادهایی چون شهرداری، وزارت کشور و پدافند غیرعامل تعریف شده بود؟ این سوالاتی است که ایمانی جاجرمی جامعه شناس پاسخ می دهد.

همچنین «فرهنگ‌سازی و ارتقای آمادگی دستگاه‌های اجرایی کشور برای افزایش تاب‌آوری آن‌ها در شرایط بحرانی و بروز حادثه و وقوع تهدیدات دشمن برای تضمین تداوم چرخه تولید و ارائه خدمات ضروری به مردم»، «هماهنگی، هم‌افزایی و همپایی عملیاتی بخش پدافند غیرعامل کشور با برنامه‌های دفاعی کشور در چارچوب مصوبات کمیته دائمی»، «بکارگیری ظرفیت‌ها و منابع کشوری و لشکری (بخش لشکری از طریق شورای راهبردی پدافند غیرعامل نیروهای مسلح) در حوزه‌های مختلف برای انجام تمهیدات لازم پدافند غیرعامل در همه طرح‌ها و پروژه‌های اساسی کشور» و «تهیه، هدایت، راهبری و نظارت بر اجرای طرح‌های عملیاتی پدافند غیرعامل دستگاه‌های اجرایی در تمام موضوعات از جمله زیرساخت آموزش، تمرین، رزمایش و تجهیزات در راستای ارتقای آمادگی آن‌ها» از دیگر ماموریت‌هایی است که در قانون سازمان پدافند غیرعامل پیش‌بینی شده که تمرکز بیشتری به حوزه اجرایی کشور دارد.

«طرح‌ریزی، هدایت، راهبری، فرماندهی و کنترل برنامه‌های عملیاتی پدافندی و رزمایش‌های مشترک با سایر کشورها در چارچوب سیاست‌های ابلاغی و ضوابط و مقررات دیپلماسی دفاعی» و «شناسایی، ارزیابی و برآوردهای تهدیدات مشترک بین کشورهای همسو و اشتراک اطلاعاتی در حوزه‌های ذی‌ربط در چارچوب سیاست‌های دیپلماسی دفاعی کشور و نیروهای مسلح» هم تکمیل‌کننده وظایف ده‌گانه سازمان پدافند غیرعامل در سطح عملیاتی است که بر حوزه دفاعی کشور تمرکز دارد.

خبر مرتبط پاسخ آذری‌جهرمی به اظهارات رئیس پدافند غیرعامل؛ بعید است سرداران و دانشمندان شهید ایران از سکوهای پیام‌رسان خارجی استفاده کرده باشند + عکس

آذری جهرمی گفت: بعید است سرداران و دانشمندان شهید ایران از سکوهای پیام رسان خارجی استفاده کرده باشند، به احتمال بسیار، آنها از دستورالعملهای حقاظتی در این خصوص تبعیت می‌کرده‌اند.

تبصره 4 قانون سازمان نیز مسئولیت پدافند غیرعامل دستگاه‌های اجرایی را بر عهده عالی‌ترین مقام اجرایی آن دستگاه گذاشته تا برای اجرای این مسئولیت واحد سازمانی مستقل در تابعیت رئیس دستگاه در سقف نیروی انسانی و اعتبارات موجود با هماهنگی سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور ایجاد کند.

مطابق ماده (12) قانون سازمان پدافند غیرعامل، واحدهای این سازمان در دستگاه‌های اجرایی وظایفی را به شرح زیر برعهده دارند:

1. اجرای مصوبات و تصمیم‌های کمیته دائمی در حوزه‌های مختلف پدافند غیرعامل 2. برنامه‌ریزی عملیاتی، راهبری و اجرای طرح‌ها، پروژه‌ها و برنامه‌های مصوب پدافند غیرعامل 3. اعمال ضوابط، مقررات و دستورالعمل‌های ابلاغی پدافند غیرعامل در دستگاه اجرایی نظارت و حصول اطمینان از اجرای آن‌ها 4. تهیه دستورالعمل‌های اجرایی خاص هر دستگاه در چارچوب اسناد بالادستی و نظام فنی و تخصصی پدافند غیرعامل کشور 5. آموزش و پژوهش در موضوعات تخصصی پدافند غیرعامل مرتبط با دستگاه اجرایی 6. گزارش به‌هنگام از اقدامات، وقایع ناشی از حوادث و تهدیدات متوجه دستگاه اجرایی در حوزه پدافند غیرعامل 7. ارتباط و اتصال سامانه ارتباطی دستگاه اجرایی با سامانه فرماندهی و کنترل سازمان 8. تهیه و پیشنهاد طرح‌های پدافند غیرعامل مربوط به دستگاه اجرایی

سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور هم امروز در دیدار امیر سرلشکر عبدالرحیم موسوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، گزارشی از عملکرد دستگاه‌های اجرایی در حوزه پدافند غیرعامل به‌ویژه حفظ و پایداری خدمات‌رسانی به مردم در شرایط بحران در جنگ تحمیلی 12 روزه ارائه کرد که رئیس ستاد کل نیروهای مسلح پس از دریافت این گزارش بر ضرورت پایبندی دستگاه‌های اجرایی به الزامات و ضوابط پدافند غیرعامل تأکید کرد تا پایداری خدمات به مردم تقویت شود.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

8 وظیفه کلیدی پدافند غیرعامل دستگاه‌های اجرایی 2
8 وظیفه کلیدی پدافند غیرعامل دستگاه‌های اجرایی 3