یک‌شنبه 4 آذر 1403

90 درصد ایرانیان کمردرد را تجربه می‌کنند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
90 درصد ایرانیان کمردرد را تجربه می‌کنند

تهران - ایرنا - کمردرد از رایج‌ترین و شایع‌ترین دردها است که به گفته متخصصان، 90 درصد ایرانیان به دلیل سبک زندگی نادرست، این عارضه را تجربه می‌کنند.

حسن محمدی فوق تخصص کنترل و درمان درد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شایع ترین کمردردها، کشیدگی و پارگی عضلات، آرتروز و دیسک های کمری است و به دلیل سبک زندگی امروزی 90 درصد مردم در گروه های سنی مختلف این عارضه را تجربه می کنند.

وی اظهار داشت: افرادی که به بیماری های عفونی و سرطان ها نیز مبتلا می شوند، کمردرد را بیشتر احساس می کنند و باید درمان های اساسی انجام دهند.

این پزشک تصریح کرد: اختلالات ستون فقرات، بیماری دیسک بین مهره‌ای، تاندون‌ها و عضلات از علل ایجاد درد در کمر هستند و ممکن است کمردرد منشاء عصبی و درگیری اعصاب کانال نخاع داشته باشد. در بین علل کمردردها، دیسک بین مهره‌ای از شایع‌ترین علل آن است.

محمدی با بیان اینکه کمردرد می‌تواند مشکلات زیادی را به وجود آورد و افراد را از انجام دادن فعالیت‌ها و کارهای روزانه باز دارد، ادامه داد: بسیاری از افراد هنگام مواجهه با دردکمر معمولا شروع به ماساژ دادن کمر خود می‌کنند و نمی‌دانند که با این کار ممکن است به کمر و ستون فقرات خود آسیب برسانند.

این فلوشیپ درد اضافه کرد: استراحت، بهترین درمان است و می‌تواند کشیدگی‌ها و آسیب‌های مزمن ناحیه کمر را بهبود بخشد، ولی استراحت نباید به این معنا باشد که به طور طولانی مدت در رختخواب ماند زیرا نه تنها کمکی به کاهش درد نمی‌کند بلکه کمردرد را تشدید می‌کند. تناسب اندام یکی از رازهای سلامتی جسم بوده و تاثیر بسزایی نیز در جلوگیری از ابتلا به کمردردهای ناشی از اضافه وزن دارد و در واقع، کمردرد شایع ترین درد بین افرادی است که از اضافه وزن رنج می‌برند.

وی تاکید کرد: نشستن‌های طولانی یک فشار مزمن برای کمر است و موجب بروز بیرون‌زدگی دیسک می‌شود، افرادی که مجبور به نشستن‌های طولانی پشت میز هستند، حتما زمانی را برای ورزش کردن و کش و قوس دادن بدن خود اختصاص دهند. همه افراد باید روزانه فعالیت بدنی داشته باشند.

محمدی اظهار داشت: اگر با استراحت و کاهش وزن کمردرد بهبود نیافت، افراد باید به کلینیک های درد مراجعه کرده و برای آنها فیزیوتراپی، ازن تراپی، لیزردرمانی تجویز شود. جراحی آخرین مرحله درمان این بیماری است.

به گزارش ایرنا، بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، کمردرد از مهم‌ترین دلایل غیبت از کار بعد از سرماخوردگی، دومین دلیل عمده مراجعه به پزشک، سومین دلیل جراحی‌ها و چهارمین علت بستری به شمار می‌آید.

کمردرد دومین بار بیماری را در کشور است و حدود 7/5 درصد افراد جامعه مبتلا به کمردرد هستند و مهمترین علت آن الگوی نامناسب زندگی مردم و بی تحرکی است و کمردرد علاوه بر مشکلات جسمی و روحی منجر به کاهش بازده کار، افزایش ساعات غیبت از کار و از کار افتادگی می‌شود.

مطالعات در کشور نشان می‌دهد که دو سوم مردم در طول زندگی خود به کمردرد مبتلا می‌شوند و با توجه به اینکه جامعه ایرانی رو به صنعتی شدن پیش می‌رود شیوع کمردرد نیز رو به افزایش است و بر اساس برخی از مطالعات شیوع کمردرد در کادرهای پزشکی هم رو به افزایش است.

70 درصد پرستاران ایران با مشکل کمردرد مواجه هستند و برخی دندانپزشکان نیز به سبب نوع کارکردن از مشکلات کمر و گردن رنج می‌برند و بیشترین شیوع کمردرد در استان مازندران و کمترین میزان شیوع در جنوب ایران است. طبق آخرین مطالعات، سن بروز کمردرد در ایران رو به کاهش است و امروزه با زندگی مدرن، جوانان و نوجوانان نیز درگیر این بیماری شده اند.

*س_برچسب‌ها_س*