96درصد از پهنه تولیدی و جغرافیایی لرستان خشکید
بر اساس بررسیهای میدانی و ماهوارهای امسال به واسطه خشکسالی 96.2درصد از پهنه تولیدی و جغرافیایی لرستان دچار خشکی شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، در پی کاهش بارندگی و افت شدید آبهای زیر زمینی طی سالهای اخیر، وضعیت «خشکسالی» در لرستان که روزی سومین حوضه آبریز پر باران کشور محسوب میشد، تشدید شد بهطوری که امسال بسیاری از رودخانههای اصلی و فرعی این استان خشکیدند و خشکی این رودخانهها کام بسیاری از کشاورزان و بهرهبرداران را بار دیگر تلخ کرد.
خشکسالی امسال نیز سایه سنگین خود را بر سر مزارع و باغات لرستان گستراند و کشاورزان و باغداران زیادی را متضرر کرد بهطوریکه مسئولان جهاد کشاورزی لرستان تیرماه امسال اعلام کردند که خشکسالی حدود 12هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی لرستان خسارت وارد کرده است.
اما آنچه که به کشاورزان خسارت دیده این امید را میدهد که بار دیگر برای کشت و کار تازه دست به کار شوند، دریافت بیمه محصولات کشاورزی است که اگر به موقع پرداخت شود، کشاورز بهتر میتواند به کشت و کار خود سر و سامانی دهد و در تولید داخلی اثرگذار باشد.
برای اطلاع از آخرین وضعیت پرداخت خسارت خشکسالی به کشاورزان استان لرستان با رحیم سلیمانی رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیر عامل بخش کشاورزی لرستان گفتوگویی داشتیم که به شرح زیر آمده است.
سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهارداشت: در سال زراعی 1400-1401 بر اساس گزارش مرکز اقلیم و مدیریت بحران کشور 96.2 درصد از پهنه تولیدی و جغرافیایی استان لرستان دچار خشکی شده بود و سطح بیمه محصولات زراعی ما حدود 156هزار هکتار بود که بین 20 تا 80 درصد خسارت دیدند، خسارت امسال نیز هم به صورت بازدید میدانی بود و هم برای نخستین بار در کشور بحث سنجش از راه دور به وسلیه ماهواره انجام گرفت.
وی افزود: نحوه کارکرد این ماهواره بدین صورت است که هر پنج ساعت یک بار عکس میگیرد سپس محتویات را از نظر فیزیولوژیکی گیاه آنالیز می کند و بعد تشخیص می دهد که آیا این گیاه امروز یا در ماه گذشته دچار تنش شده است یا خیر. از طرفی این ماهواره هم قطعات را و هم میزان خسارت را خوب تشخیص میدهد.
آغاز پرداخت غرامت خشکسالی به کشاورزان آسیبدیده
رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل بخش کشاورزی لرستان عنوان کرد: پرداخت غرامت از هفته گذشته شروع و تا پایان آذر ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: در سال زراعی 1399-1400 کل غرامت پرداخت شده به بخش کشاورزی حدود 80 میلیارد تومان بوده است ولی با تلاش همکاران، مدیریت بحران و کارشناسان صندوق بیمه و مدیریت بیمه کشاورزی استان با اندازهگیری و برآورد دقیق این مبلغ در برای سال زراعی 1400- 1401 به 200 میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
سلیمانی تصریح کرد: 125 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه خشکسالی با کارمزد 4 درصد برای سال زراعی 1399-1400 با سود 4 درصد با بازپرداخت پنج ساله بدون استعلام برای وام گیرنده اکنون در بانکهای استان در حال توزیع است.
رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیر عامل بخش کشاورزی لرستان اظهارداشت: با توجه به حاکمیت خشکسالی برای رفاه حال تولیدکنندگان و بهرهبرداران بخش کشاورزی، سال 95 براساس برنامه ششم توسعه دولت مکلف شد جهت حمایت از بهرهبرداران آسیب دیده نسبت به پرداخت سود، دیر کرد، جرائم و کارمزد تسهیلات افراد خسارت دیده و بهرهبرداران بخش کشاورزی و امهال وامهای آنها به مدت سه سال اقدام کند.
بخشش سود تسهیلات برای کشاورزان آسیبدیده
وی افزود: در این محل نیز برای اقساط با سررسید 1400 تا به امروز حدود 220 میلیارد تومان برای بخش کشاورزی بخشش سود تسهیلات اعمال شده است، 150 میلیارد تومان آن تامین اعتبار شده است و برای اعمال کامل 70 میلیارد تومان کسری داریم.
سلیمانی عنوان کرد: اعلام نیاز ما برای اقساط با سررسید سال زراعی 1401 بر اساس استعلامی که از بانکهای عامل گرفتهایم 327 میلیارد تومان است.
وی بیان کرد: برای بخشش سود تسهیلات بخش کشاورزی نیز با توجه به رأی هیئت دیوان عمومی عدالت اداری برای اعتبارات صندوق توسعه ملی و وجوه اداره شده60 میلیارد تومان احتیاج است.
رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیر عامل بخش کشاورزی لرستان تصریح کرد: در مجموع 475 میلیارد تومان برای پرداخت سود، جرائم و دیرکرد تسهیلات کشاورزی نیاز داریم چون سال آخر برنامه ششم است و یک سال نیز تمدید شده است برای تغذیه کامل این قانون 457 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که بر اساس برآوردی که قبلا خودمان انجام دادیم 500 میلیارد تومان درخواست وجه شده است که به مدیریت بحران استانداری، وزارت کشور و وزرات جهاد کشاورزی نیز ابلاغ شده است که پیگیر هستیم تا در حد توان و بضاعت استان بتوانیم خدمتی به بخش کشاورزی لرستان داشته باشیم.
انتهای پیام /