پنج‌شنبه 10 آبان 1403

آبان پرنوسان بازار خودرو / کورس قیمتی انواع خودرو

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
آبان پرنوسان بازار خودرو / کورس قیمتی انواع خودرو

اگرچه وزیر صمت دائم وعده بهبود وضعیت بازار و صنعت خودرو را می دهد اما به نظر می رسد بازار قصد تبعیت از صحبت های وزیر را ندارد چرا که قیمت ها همچنان به روند صعودی ادامه می دهد.

اگرچه وزیر صمت دائم وعده بهبود وضعیت بازار و صنعت خودرو را می دهد اما به نظر می رسد بازار قصد تبعیت از صحبت های وزیر را ندارد چرا که قیمت ها همچنان به روند صعودی ادامه می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، بازار خودرو در مرداد ماه، 31 روز گرم و پرشتاب را پشت سر گذاشت؛ نوسان قیمت‌ها در این ماه به گونه‌ای بود که هر چند روز یک بار افزایش‌های بین 5 تا 10 میلیون تومانی برای انواع خودرو ثبت می‌شد و خریداران ناامیدتر از قبل بدون خرید از بازار خارج می‌شدند. با ورود به شهریور ماه روند صعودی قیمت خودرو متوقف شد و قیمت‌ها یا ثابت ماند یا حداکثر یک تا دو میلیون تومان افزایش داشت.

در مهر ماه نیز بازار خودرو متأثر از بازتاب‌های مربوط به مصوبه مجلس مبنی بر آزادسازی واردات خودرو قرار گرفت و قیمت‌ها به سمت نزولی شدن و یا ثبات حرکت کردند؛ اما با ورود به آبان بازار خودرو تحت تأثیر احتمال افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو، نوسانات نرخ ارز و اخبار بین المللی سیگنال‌هایی در مورد افزایش قیمت دریافت کرد که در نهایت طی چند روز گذشته منجر به نوسان شدید قیمت شد.

بررسی میدانی نشان می‌دهد که در آبان ماه برای محصولات پرتیراژ خودروسازان در کف بازار افزایش قیمت غالبا بین پنج میلیون تا 25 میلیون تومان رقم خورده است.

این افزایش‌های چشمگیر در حالی است که وزیر صمت دائم وعده بهبود بازار خودرو از طریق افزایش تولید و عرضه را می‌دهد؛ وی دیروز هم اعلام کرد از هفته بعد 700 دستگاه بیش از ظرفیت کنونی خودرو تولید و به بازار عرضه می‌شود، همچنین خودروهای باقی‌مانده در کف پارکینگ خودروسازان تکمیل شده و به بازار عرضه خواهند شد؛ اما با این حال با توجه به وضعیت بازار، به نظر می‌رسد فعالان بازار خودرو هیچ برداشت مثبتی از این صحبت‌ها ندارند.

در جدول زیر نیز قیمت خودروهای داخلی در دو مقطع زمانی زمانی 7 مهر ماه و 17 آبان ماه آمده است. یادآور می‌شود قیمت‌های درج شده، میانگین قیمت کف بازار است و ممکن است از نرخ‌هایی که برخی مشتریان با آن مواجه می‌شوند اندکی کمتر یا بیشتر باشد.

خودرو 7 مهر 1400 17 آبان 1400 پراید 111 151 میلیون تومان 161 میلیون تومان پراید 131 136 میلیون تومان 143 میلیون تومان تیبا صندوق دار 141 میلیون تومان 158 میلیون تومان تیبا 2 155 میلیون تومان 170 میلیون تومان ساینا پلاس 180 میلیون تومان 190 میلیون تومان کوییک دنده‌ای 168 میلیون تومان 176 میلیون تومان دنا معمولی 320 میلیون تومان 340 میلیون تومان رانا پلاس 269 میلیون تومان 278 میلیون تومان پژو 405 SLX 259 میلیون تومان 281 میلیون تومان پژو 206 تیپ 2 240 میلیون تومان 255 میلیون تومان پژو 206 تیپ 5 290 میلیون تومان 300 میلیون تومان پژو پارس ساده 275 میلیون تومان 305 میلیون تومان سمند EF7 273 میلیون تومان 276 میلیون تومان

نکته قابل توجه در مورد قیمت خودرو آن است که تفاوت بین قیمت کارخانه و بازار رانتی حدود 50 هزار میلیارد تومانی نصیب دلالان می‌کند و خودروسازان هیچ بهره‌ای از این مبالغ نمی‌برند و هر روز بر زیان انباشته آنها افزوده می‌شود.

طبق گفته کارشناسان، یکی از عمده دلایل شکل گیری چنین حاشیه بازاری، قیمت گذاری دستوری خودرو است که سالهاست به پاشنه آشیل صنعت تبدیل شده و در حالی که خودروسازان ناچارند از قیمت‌های دستوری شورای رقابت برای خودروهای پرتیراژ تبعیت کنند، همین خودروها با حاشیه سود بالا و بعضا بیش از 100 میلیون تومان توسط دلالان به مردم فروخته می‌شود.

این موضوع تأیید کننده این نکته کلیدی است که وزیر صمت دولت سیزدهم باید با سرعت بیشتری، طرح اصلاح صنعت خودرو را پیش ببرد. البته آنطور که فاطمی امین گفته این طرح تا 2 سال آینده می‌تواند صنعت و بازار خودروی کشور را سامان دهد.

وزیر صمت تلاش دارد با اصلاح قیمت کارخانه (افزایش قیمت)، زیان خودروسازان بابت تولید خودرو از بین برود و خودروسازان برای افزایش تولید انگیزه پیدا کنند. با افزایش تولید، میزان عرضه خودرو به بازار با میزان تقاضا به تعادل خواهد رسید؛ به این ترتیب همه مردم امکان خواهند یافت تا بصورت مستقیم از کارخانه اقدام به خرید خودرو کنند و تقاضا برای خرید خودرو از کف بازار کاهش یافته و فضا برای دلالان تنگ خواهد شد. این موجب می‌شود قیمت خودرو در کف بازار به قیمت کارخانه نزدیک شود. منتهی باید در تصویب و اجرای این طرح سرعت عمل بخرج داد چرا که مردم تاب التهاب بیشتر قیمت را ندارند.