آخرین تصمیمات دانشگاهها برای برگزاری آزمونهای پایان ترم / کدام موسسات ارزیابی مجازی خواهند داشت؟
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حضور مهمان ناخوانده چینی تمام برنامه ریزیهای دانشگاهها و دانشجویان را برای نیمسال 98-99 تحت تاثیر قرار داد تا آنجا که کلاس درس دانشجویان از حضوری به مجازی تبدیل شد و امتحانات سراسری آنها یکی پس از دیگری لغو شد. بماند که آموزشهای مجازی دانشجویان نیز کیفیت چندانی نداشت و دانشجویان در سراسر کشور با مشکلات قطع اینترنت و عدم دانش فناوری اطلاعات...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حضور مهمان ناخوانده چینی تمام برنامه ریزیهای دانشگاهها و دانشجویان را برای نیمسال 98-99 تحت تاثیر قرار داد تا آنجا که کلاس درس دانشجویان از حضوری به مجازی تبدیل شد و امتحانات سراسری آنها یکی پس از دیگری لغو شد. بماند که آموزشهای مجازی دانشجویان نیز کیفیت چندانی نداشت و دانشجویان در سراسر کشور با مشکلات قطع اینترنت و عدم دانش فناوری اطلاعات رو به رو بودند. البته در اوایل کار کمی طبیعی به نظر میرسید زیرا جامعه دانشگاهی هیچ گاه انتظار آموزش مجازی سراسری را نداشت، اما اینکه برخی دانشگاههای معتبر پس از گذشت چند ماه هنوز نتوانستهاند آموزشهای مجازی خود را بهبود بخشند و حالا پس از برگزاری آن کلاسهای برخط و آفلاین نحوه برگزاری آزمونهای میان ترم و پایان ترم خود را چگونه دیدهاند، جای بحث و بررسی دارد.
ادامه روند تعطیلیهای نیمسال جاری و قوت گرفتن احتمال ادامه تعطیلیها تا پایان شهریور ماه، موجب شد تا نگاه وزات علوم به نحوه برگزاری آزمونهای پایان ترم دانشجویان جلب شود به همین منظور معاونت آموزشی وزارت علوم با ابلاغ بخشنامهای به دانشگاهها تاکید کرد تا استاد هر درس مرجع ارزیابی دانشجو در آن درس باشد به نحوی که اگر امکان برگزاری آزمونهای پایان ترم به صورت حضوری نبود دانشگاهها به برگزاری آزمونهای مجازی یا روشهای جایگزین آزمون همچون ارائه تکلیف و تمرین به دانشجویان و ارزیابی فعالیت دانشجو در کلاس بپردازند.
با توجه به اینکه برخی دانشگاهها نحوه برگزاری آزمونهای پایان ترم خود را اعلام نکردهاند و برخی مجازی و حضوری بودن آن را به تصویب رساندهاند برآن شدیم تا به بررسی نحوه برگزاری آزمونهای پایان ترم دانشگاهها در نیم سال 98- 99 بپردازیم.
*س_دانشگاه شهید بهشتی_س* دانشگاه شهید بهشتی از جمله دانشگاههایی محسوب میشود که از اوایل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاها با فراهم سازی زیر ساختهای خود به آموزش مجازی پرداخته است.
اصنافی مدیرکل روابط عمومی دانشگاه شهیدبهشتی درباره شیوه برگزاری امتحانات پایانترم در این دانشگاه بیان کرد: در خصوص مجازی یا حضوری برگزار شدن آزمونهای پایانترم دانشجویان تمام مقاطع تحصیلی هنوز اطلاعیهای اعلام نشده است؛ قصد داریم در میانه یا اواخر اردیبهشت ماه در این باره اطلاع رسانی کنیم.
*س_دانشگاه آزاد اسلامی_س* دانشگاه آزاد نیز که از 17 اسفند ماه 98 به برگزاری کلاسهای مجازی خود به دو صورت آفلاین و برخط پرداخته است در آخرین بخشنامه خود که در اوایل هفته جاری ابلاغ شد خبر از احتمال برگزاری آزمونهای پایان ترم تمام واحدهای دانشگاه آزاد به صورت حضوری داد.
طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد در این باره گفت: ما حداکثر با دو هفته تاخیر میتوانیم سال تحصیلی را به اتمام برسانیم. فعلا بنا را بر این گذاشتهایم تا امتحانات را به صورت حضوری برگزار کنیم.
*س_دانشگاه الزهرا (س)_س* دانشگاه الزهرا نیز با راهاندازی سامانه آموزش مجازی طوبی و مهارت افزایی اعضای هیئتهای علمی خود برای برگزاری کلاسهای مجازی در این عرصه گام نهاد و طی اطلاعیهای از ادامه آموزشهای مجازی دانشجویان تا پایان ماه مبارک رمضان و ایجاد تمهیداتی برای برگزاری آزمونهای پایان ترم خود خبر داد.
مهدی سیف برقی، معاون آموزشی دانشگاه الزهرا (س) در این باره گفت: در صورت عدم بازگشایی دانشگاهها تا پایان ترم تحصیلی جاری، دانشگاه الزهرا (س) تمام تمهیدات لازم برای برگزاری امتحانات پایان ترم کلیه مقاطع تحصیلی به شکل مجازی و غیرحضوری را اندیشیده است.
*س_دانشگاه فنی حرفهای_س* دانشگاه فنی حرفهای نیز با برگزاری کلاسهای خود به نحو مجازی اعلام کرد پایان کلاسها 8 مرداد ماه 99 خواهد بود و امتحانات پایان ترم دانشجویان نیز در بازه زمانی 11 تا 23 مرداد ماه انجام میشود. البته این تصمیمات تنها برای دروس نظری اتخاذ شده است و دروس عملی هنوز تکلیفشان مشخص نیست.
غلامرضا کیانی، معاون آموزشی دانشگاه فنیحرفهای گفت: در صورتی که در بازه امتحانات ستاد ملی مدیریت ویروس کرونا شرایط را عادی اعلام کند امتحانات پایانی در نیم سال جاری به صورت حضوری برگزار خواهد شد. کارگروه آموزشهای مجازی دانشکده / آموزشکدهها باید تدابیر لازم برای برگزاری آزمونهای پایانی به روش مجازی را اتخاذ کنند تا در صورت ضرورت نسبت به این امر اقدام شود. بدیهی است آزمون پایانی دروس عملی و نظری - عملی که امکان ارائه آن با روش آموزش مجازی وجود ندارد با موارد بهداشتی به صورت حضوری و پس از برگزاری کلاسها انجام خواهد شد.
*س_دانشگاههای غیرانتفاعی_س* غیر انتفاعیها هم با اعلام اینکه حذف ترم نخواهند داشت و در صورت ضرورت، ترم را تا 3 هفته در تابستان ادامه خواهند داد به تغییر تقویم آموزشی خود و ایجاد شرایط لازم برای برگزاری آزمونهای پایان ترم پرداختند.
علی آهون منش رئیس اتحادیه دانشگاههای غیر انتفاعی گفت: دانشگاههای غیر انتفاعی در سراسر کشور آمادگی لازم را برای برگزاری امتحانات پایان ترم به هر 2 صورت حضوری و مجازی را دارد، اما بر اساس ابلاغیه وزارت علوم منتظر اعلام ستاد ملی کرونا برای تصمیم گیری درباره نحوه برگزاری امتحانات هستیم.
*س_دانشگاه خوارزمی_س* دانشگاه خوارزمی نیز از دیگر دانشگاههای محسوب میشود که حذف ترم را مگر در شرایط خاص مجاز اعلام کرد و تمدید ترم تحصیلی 98، 99 را در تابستان غیر ممکن دانست. این دانشگاه نیز مانند سایر دانشگاهها منتظر ابلاغیه ستاد مبارزه با کرونا است تا بتواند تصمیم نهایی خود را اعلام کند.
محمد حسین عبداللهی معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی نیز در مورد برگزاری آزمونهای پایان ترم این دانشگاه گفت: امیدوار هستیم تا زمان برگزاری آزمونهای پایان ترم مسئله کرونا مرتفع شود تا دغدغهای برای برگزاری آزمونهای مجازی نداشته باشیم.
*س_دانشگاه تربیت مدرس_س* دانشگاه تربیت مدرس نیز با اعلام اینکه هنوز تصمیمی برای حذف ترم و درس دانشجویان اتخاذ نکردهایم، امکان استفاده از ماههای مرداد و یا شهریور ماه برای تکمیل ترم را مورد بررسی قرار داد؛ و از تمایل اساتید این دانشگاه برای برگزاری آزمونها به صورت کتبی خبر داد.
کلباسی معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس در این باره گفت: بر اساس استعلامی که از چند شرکت انجام داده ایم گویا نرم افزارهایی وجود دارد که با استفاده از آن میتوان آزمون پایان ترم را به صورت مجازی برگزار کرد، اما، چون دورههای دانشگاه تربیت مدرس تحصیلات تکمیلی است، استادان تمایل دارند که امتحانات به صورت کتبی و با کیفیت قبلی برگزار شود، اما با توجه به روند پیش رو اگر ناچار شویم، آزمونهای پایان ترم را به شکل مجازی برگزار خواهیم کرد که از کیفیت خود هم برخوردار باشد.
*س_دانشگاه علم و صنعت_س* دانشگاه علم و صنعت ایران از همان ابتدای کار یعنی به عبارتی 10 اسفند ماه 98 آموزش مجازی خود را آغاز کرد به طوری که با گذشت سه روز 80 درصد کلاس هایش مجازی شدند. این دانشگاه طی اطلاعیهای نیز اعلام کرد در برگزاری کلاسهای نظری خود عقب ماندگی نداشته است و اگر شرایط مهیا شود ترم تحصیلی را برای برگزاری کلاسهای عملی تا دو هفته افزایش خواهد داد. اما هنوز در رابطه با برگزاری آزمونهای پایان ترم تصمیمی اتخاذ نکرده است.
ابوالفضل واحدی معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت گفت: در حال حاضر قرار شده است آزمونهای میان ترم دانشجویان دانشگاه علم و صنعت با پروژهها، تمرینها و مقالات جایگزین شود. در دانشگاه علم و صنعت سناریوهای مختلفی را آماده کردهایم که برمبنای آن شرایط تصمیم گیری میکنیم. هنوز تصمیم نهایی در این مورد گرفته نشده است.
با این حال که دانشگاهها هنوز اندر خم برگزاری کلاسهای مجازی هستند و با مشکلات زیر ساختها و اینترنت دست و پنجه نرم میکنند باید به فکر ایجاد شرایط لازم برای برگزاری آزمونهای مجازی و حضوری نیز باشند. امیدوار هستیم با مدیریت صحیح، مشکلات برگزاری آزمونهای پایان ترم به هر دو صورت مرتفع شود تا دانشجویان علاوه بر نگرانیهای ناشی از شیوع کرونا و شرایطی که این ویروس بر وضعیت زندگی عادیشان تحمیل کرده، استرسها و نگرانی مضاعفی را تحمل نکنند.