یک‌شنبه 4 آذر 1403

آخرین خبرها از وضعیت عرصه نمایش در شرایط کرونا / ساخت یک سریال تلویزیونی متوقف شد

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
آخرین خبرها از وضعیت عرصه نمایش در شرایط کرونا / ساخت یک سریال تلویزیونی متوقف شد

بیست و هشتمین روز از تیر ماه 99 با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به آخرین خبرها از بازگشایی عرصه نمایش اشاره کرد.

خبرگزاری میزان - بیست و هشتمین روز از تیر ماه 99 با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به آخرین خبرها از بازگشایی عرصه نمایش اشاره کرد.

هنوز دستوری مبنی بر تعطیلی تئاتر صادر نشده است

مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی گفت: خبر محدودیت‌های اعمال شده به ما هم رسیده اما هنوز هیچ ابلاغیه مشخصی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا برای تعطیلی تماشاخانه‌های تئاتر به مرکز هنرهای نمایشی ابلاغ نشده است.

محسن حسن‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، درباره خبر تعطیلی مجدد تماشاخانه‌های تئاتر مبنی بر محدودیت‌های یک هفته‌ای در شهر تهران گفت: خبر این محدودیت‌های اعمال شده به ما هم رسیده اما هنوز هیچ ابلاغیه مشخصی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا برای تعطیلی تماشاخانه‌های تئاتر به مرکز هنرهای نمایشی ابلاغ نشده است.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

وی در همین راستا ادامه داد: در هر صورت اجرای تئاتر به صورت مرسوم خود در روزهای شنبه تعطیل است و همچنان بلیت فروشی آثار روی صحنه برای روزهای آتی ادامه دارد، مرکز هنرهای نمایشی نیز همچون گذشته با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی به کار خود ادامه می‌دهد.

مدیر روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی در همین رابطه خاطرنشان کرد: همچنان نمی‌توان درباره تعطیلی احتمالی تئاتر نظری قطعی داد، همه چیز به نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بستگی دارد، اگر هم بنا بر این تعطیلی باشد به احتمال فراوان ابلاغیه آن امروز و یا فردا برای ما ارسال می شود.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

شکست دوباره «علی عطشانی» در گیشه / فروش 18 میلیونی «یادم تو را فراموش»

فیلم سینمایی «یادم تو را فراموش» با اتکا به موضوع خاص خود در صدد جذب مخاطبانی بود که نزدیک به پنج ماه به سینما نرفته بودند، اما در این راه به طور کامل شکست خورد، این فیلم بعد از نزدیک به یک ماه اکران تنها به فروشی نزدیک به هجده میلیون تومان دست یافت.

خبرگزاری میزان - سینمای سال 99 برای اکثریت اهالی سینما شروعی کابوس وار داشت، تعطیلات طولانی و سه ماهه سینما‌ها در سال جدید در ادامه تعطیلی اسفند ماه سال گذشته باعث شد تا اکثریت آثار برای اکران زمانی غیر از سال 99 را انتخاب کنند.

با این وجود برخی از فیلمسازان بعد از بازگشایی سینما‌ها به احتمال بازگشت دوباره مخاطبان به سالن‌های سینما ریسک اکران آثارشان را در شرایط کنونی به جان خریدند، اما تیر ماه سال جاری نشان داد که همچنان برای بازگشایی سینما‌ها بسیار زود است.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

جدول فروش سینمای ایران در تیر ماه سال جاری به خوبی نشان به می‌دهد که به جز دو فیلم اکثریت آثار با شکست سنگینی در گیشه مواجه شدند، آثار که شاید در مجموع موفق به فروشی معادل نیم میلیارد تومان هم نشدند، این در حالی بود که فیلم «شنای پروانه» در صدر جدول هم تنها دو میلیارد تومان فروخت.

در این میان «علی عطشانی» که طی سال‌های گذشته به شکست‌های سنگین در گیشه عادت کرده بار دیگر و در شرایطی ملتهب اقدام به اکران فیلمی کرد که در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر با نقد‌های بسیار منفی مخاطبان و منتقدین روبرو شده بود.

فیلم سینمایی «یادم تو را فراموش» با اتکا به موضوع خاص خود در صدد جذب مخاطبانی بود که نزدیک به پنج ماه به سینما نرفته بودند، اما در این راه به طور کامل شکست خورد، این فیلم بعد از نزدیک به یک ماه اکران تنها به فروشی نزدیک به هجده میلیون تومان دست یافت، رقمی که طبیعتا با شرایط اقتصادی سینما دستمزد تدارکات این پروژه را نیز تامین نکرده است.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

چند نکته مهم و کلیدی پیرامون چگونگی افزایش کتاب‌خوانی در کودکان و نوجوانان

یک نویسنده کتاب گفت: کودکان ذهنی بسیار فعال و جستجوگر دارند، لذا باید در تالیف و تولید محتوا در چهارچوب قواعد خاص کتاب‌های کودکان و نوجوانان به تولید محتوا پرداخته شود، از سوی دیگر انتقال تفکر بزرگسالانه با زبان کودکانه نمی‌تواند به عنوان کتاب کودک برای مخاطب جذابیت داشته باشد.

طیبه رضوانی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون وضعیت امروز کتاب‌خوانی میان کودکان و نوجوانان گفت: خوشبختانه میزان مطالعه در بین کودکان و نوجوانان طی سال‌های اخیر با توجه به افزایش آگاهی خانواده‌ها افزایش فراوانی داشته است، این مهم ریشه در نگاه خانواده‌ها به مسئله کتاب و کتابخوانی دارد.

رضوانی توجه خانواده‌ها به مطالعه کودکان و نوجوانان را بار دیگر مورد تاکید قرار داد و ابراز کرد: باید بدانیم که کودکان دوست دارند کتاب‌ها را در چه ژانری بخوانند و دست آن‌ها را در انتخاب این ژانر‌ها باز بگذاریم، مسئله دیگر اینکه کودکان و نوجوانان می‌توانند با ثبت نام در کتابخانه‌ها نیاز‌های مطالعاتی خود را بر طرف کنند که البته این روزها به دلیل شیوع بیماری کرونا کمی دست‌ها برای این موضوع بسته است، در شرایط امروز تحمیل سلیقه در نوع خواندن و انتخاب ژانر به کودکان پسندیده نیست.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

وی پیرامون دلایل استقبال کودکان و نوجوانان از کتاب‌های ترجمه بیان کرد: امروز شاهد استقبال از کتاب‌های ترجمه شده هستیم در حالی که برخی افراد با کتاب‌های ترجمه شده برای کودکان مخالف هستند، آن‌ها معتقدند باید فرهنگ کشور خودمان برای کودکان معرفی شود و سنت‌های کشور خودمان برای کودکان مطرح گردد، اما من معتقدم ما می‌توانیم سنت‌های درست کشور‌های دیگر را نیز معرفی کنیم، اما این مهم نیازمند آگاهی نویسندگان کودک در حوزه‌های روانشناسی و شناخت روحیه کودکان است.

وی به شیوه نگارش کتاب‌های کودک در کشور‌های توسعه یافته اشاره و ابراز کرد: بیشتر کتاب‌هایی که از کشور‌های توسعه یافته به زبان فارسی ترجمه می‌شوند جذابیت ویژه‌ای برای کودکان دارند لذا نویسندگان با علم به روحیه کودکان و تسلط بر روانشناسی کودک می‌توانند از این فرصت استفاده کرده و بنا بر سلیقه قشر کودک کتاب تولید کنند، این امر علاوه بر جذب مخاطب کودک آموزش‌های ارزشمندی را برای آنان در پی دارد.

رضوانی با اشاره به آسیب برخی کتاب‌های تالیفی به کودکان خصوصا در سال‌های گذشته تصریح کرد: برخی از کتاب‌های تالیفی در حوزه کودک که در سال‌های گذشته تولید و در چرخه نشر قرار گرفته به دلیل عدم توجه به استاندارد‌های لازم در حوزه نشر کودکان، نه تنها مورد توجه این قشر قرار نگرفته بلکه ضرر‌های زیادی را نیز برای مخاطب کودک به همراه داشته است، لذا هر نویسنده‌ای که قصد فعالیت در حوزه تولید محتوا برای کودک و نوجوان دارد، باید دوره‌های ویژه‌ای را در قالب آشنایی با اصول و چارچوب‌های نویسندگی برای کودکان و آشنایی کامل با روانشناسی کودک بگذراند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

توقف فیلمبرداری سریال «نجلا» به دلیل اوج گیری کرونا / بازگشایی تماشاخانه‌ها عاقلانه نیست

بازیگر سریال «گاندو» گفت: در موقعیت فعلی علاوه بر فیلمسازان و تولیدکنندگان بسیاری از بازیگران نیز به دلیل حفظ سلامتی خود ترجیح می‌دهند در خانه بمانند زیرا جلوی دوربین دیگر نمی‌توان نکات بهداشتی را رعایت کرد و یا با ماسک بازی کرد.

خسرو شهراز در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، پیرامون فعالیت‌های خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر به دلیل شیوع موج دوم بیماری کرونا اکثریت آثار بار دیگر تولیدات خود را متوقف کرده‌اند، من هم در چند پروژه مشغول به کار بودم منتها به همین دلیل فعلا در خانه مشغول استراحت هستم.

وی در همین راستا ادامه داد: طی زمستان سال گذشته و امسال درگیر دو سریال تلویزیونی بودم، سریال «جلال» یکی از آثاری بود که در آن به ایفای نقش می‌پرداختم که به طور کلی فعلا متوقف شده و قرار است در صورت شروع مجدد پروژه به من خبر بدهند، علاوه بر آن در سریال «نجلا» به کارگردانی «خیرالله تقیانی پور» هم به ایفای نقش می پرداختم که آن هم به دلیل شیوع مجدد کرونا متوقف شد.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین خبرها از معاونت سیما اینجا کلیک کنید

بازیگر فیلم سینمایی «ماهی و گربه» با اشاره به موج دوم بیماری کرونا اضافه کرد: در موقعیت فعلی علاوه بر فیلمسازان و تولیدکنندگان، بسیاری از بازیگران نیز به دلیل حفظ سلامتی خود ترجیح می‌دهند در خانه بمانند زیرا جلوی دوربین دیگر نمی‌توان نکات بهداشتی را رعایت کرد و یا با ماسک بازی کرد.

وی با اشاره به ساخت فصل دوم سریال انقلابی «جلال» تاکید کرد: سریال جلال در فصل اول طی پانزده قسمت و با محوریت روزهای انقلاب اسلامی ایران پخش شد، بنا به استقبال مخاطبان سازندگان این سریال قصد ساخت فصل دوم این سریال را داشتند که متاسفانه از همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا متوقف شد.

بازیگر سریال «گاندو» با اشاره به قرنطینه خانگی خود در دوره فعلی اذعان کرد: این روزها همه ما موظف به حفظ بهداشت و نکات بهداشتی هستیم، بهتر است تا حد ممکن خانه بمانیم، اندکی خیال کردیم که بیماری رفته اما به سرعت نشان داد که با کمی بی احتیاطی بار دیگر می تواند جان افراد زیادی را به خطر بیندازد، بنده این روزها تماما در خانه هستم و ترجیح می‌دهم به جای بیرون آمدن کتاب بخوانم و یا فیلم تماشا کنم.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

سرقت ادبی؛ آفت این روز‌های عرصه ادبیات در شرایط محدودیت‌های کرونایی

یک نویسنده کتاب گفت: این روزها به دلیل محدودیت‌های کرونایی برخی از آثار پس از انتشار در فضای مجازی اقبال خود را از دست می‌دهند و یا دچار سرقت‌های ادبی می‌شوند این امر موجبات نگرانی نویسندگان را به دنبال دارد و نیاز است تا مسئولین امر دست به اتخاذ تدابیر مهم و کارسازی بزنند.

اعظم پشت مشهدی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری میزان پیرامون بهترین راهکار‌ها و جایگزین‌های نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: شیوع بیماری کرونا و حفظ سلامتی مردم رویکردی مهم است لذا عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در دستور کار قرار گرفته هر چند در حوزه فرهنگی دچار رکود خواهیم شد، اما این رویکرد می‌تواند به قطع زنجیره گسترش بیماری کرونا کمک کند.

وی در مورد علل لغو نمایشگاه کتاب تهران تاکید کرد: از آنجا که برگزاری نمایشگاه کتاب با پروتکل‌های بهداشتی در تضاد بود و تجمع تعداد زیادی از افراد زیر یک سقف سبب گسترش بیماری کرونا می‌شد نمایشگاه این دوره منحل اعلام شد این موضوع ضرر بسیاری را متوجه ناشران و نویسندگان و حوزه چاپ و نشر می‌کند، زیرا نمایشگاه‌ها محلی مناسب برای عرضه کتاب و معرفی آن به مخاطبان محسوب می‌شوند.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

پشت مشهدی پیرامون ضررهایی که حوزه فرهنگ از عدم برگزاری نمایشگاه کتاب متحمل می‌شود بیان کرد: نویسندگان هر سال در نمایشگاه کتاب تهران آثار خود را در این رویداد بزرگ فرهنگی عرضه و در معرض معرفی قرار می‌دهند به عبارت دیگر نمایشگاه‌ها مرکز تبلور و تولد فرهنگ کشور در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی هستند. کتاب‌هایی که در طول یک سال تولید شده به مخاطبان عرضه می‌شود و این امر بسیار مهم و جذاب است.

وی به رویکرد‌های موفق و موثر برای پر کردن جای نمایشگاه کتاب اشاره و اظهار کرد: آگاهی بخشی و اطلاع رسانی بهترین رویکرد برای حفظ سرانه مطالعه کشور و معرفی آثار منتشر شده در شرایط عدم برگزاری نمایشگاه کتاب تهران است با توجه به این مهم که احتمال دارد ویروس کرونا تا مدت‌های مدید همچنان در جامعه باقی بماند باید تاکید کرد تهیه کردن بسته فرهنگی و در نظر گرفتن زیر ساخت موثر و مفید ضروری به نظر می‌رسد.

نویسنده کتاب «پرواز در آب» زیر ساخت‌های حقوقی، مادی و معنوی نویسندگان را مهم و تاثیرگذار بر عرصه تولید کتاب دانست و تاکید کرد: هر اثری که در برهه زمانی فعلی به فروش می‌رسد و یا در معرض نشرقرار می‌گیرد باید حمایت‌های قانونی و زیر ساختی به آن تعلق بگیرد در عین حال قوانین باید با ضمانت اجرایی همراه باشند.

پشت مشهدی به کتاب‌ها و محتو‌اهایی که به صورت «پی دی اف» و یا کتاب‌های صوتی منتشر می‌شوند اشاره و تصریح کرد: آن دسته از کتاب‌ها و محتوا‌هایی که به صورت «پی دی اف» و یا کتاب‌های صوتی در فضای مجازی معرفی و منتشر می‌شود نگرانی‌هایی را برای نویسنده اثر بر جای می‌گذارد، زیرا برخی از این آثار پس از انتشار در فضای مجازی اقبال خود را از دست می‌دهند و یا دچار سرقت‌های ادبی می‌شوند این امر موجبات نگرانی نویسندگان را به دنبال دارد و نیاز است تا مسئولین امر دست به اتخاذ تدابیر مهم و کارسازی بزنند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

آخرین خبرها از وضعیت عرصه نمایش در شرایط کرونا / ساخت یک سریال تلویزیونی متوقف شد 2
آخرین خبرها از وضعیت عرصه نمایش در شرایط کرونا / ساخت یک سریال تلویزیونی متوقف شد 3
آخرین خبرها از وضعیت عرصه نمایش در شرایط کرونا / ساخت یک سریال تلویزیونی متوقف شد 4
آخرین خبرها از وضعیت عرصه نمایش در شرایط کرونا / ساخت یک سریال تلویزیونی متوقف شد 5
آخرین خبرها از وضعیت عرصه نمایش در شرایط کرونا / ساخت یک سریال تلویزیونی متوقف شد 6