آخرین وضعیت بازگشایی سینماها در کشور / برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در هالهای از ابهام
روز سیام از اردیبهشت ماه 99 با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به آخرین وضعیت از برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اشاره کرد.
خبرگزاری میزان - روز سیام از اردیبهشت ماه 99 با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به آخرین وضعیت از برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اشاره کرد.
فواید و فضایل دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضانسید محمد علوی در گفتوگو با خبرگزاری میزان پیرامون دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان گفت: دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان دعایی ارزشمند و والایی است، در این دعا آمده: «اللهم اجعلنی فیه محبا لأولیائک ومعادیا لأعدائک مستنا بسن خاتم انبیائک یا عاصم قلوب النبیین خدایا قرار بده در این روز دوست دوستانت ودشمن دشمنانت و پیرو راه و روش خاتم پیغمبرانت ای نگهدار دلهای پیامبران». وی پیرامون مضمون دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان ابراز کرد: مضمون دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان از زبان بندگان بیان شده و در آن از پروردگار در خواست شده است تا بندگان مومن خود را از دوستداران «پیامبراکرم (ص)» و «اهل بیت (ع)» قرار داده و محبت آنان را در دل ایشان افزایش دهد، زیرا محبت «اهل بیت (ع)» و مومنان نشانه ایمان است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه مطالب و گفتوگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید
وی در همین راستا ادامه داد: هر چه نسبت به اهل تقوا و افرادی که عمل نیکو دارند محبت داشته باشیم خداوند نیز به واسطه محبت آنان ما را بیشتر دوست خواهد داشت، حتی اگر شما فردی که اهل عبادت باشد را دوست داشته باشید این محبت زمینه نجات و هدایت شما را فراهم خواهد کرد، در روایات آمده است که حضرت «فاطمه زهرا (س)» فرمودند: هرکس به فرزندان من محبت کند و به آنان ارادت قلبی داشته باشد من او را در روز قیامت شفاعت میکنم، چون به فرزندان من کمک کرده و ارادت داشته است. وی پیرامون لزوم محبت و ارادت نسبت به مومنان در ماه مبارک رمضان تاکید کرد: محبت و ارادت نسبت به مومنان و صالحان سبب میشود که ما نیز قدم در راه درست بگذاریم لذا بنده در ماه مبارک رمضان از خدا میخواهد تا محبت دوستداران «پیامبراکرم (ص)» و «اهل بیت (ع)» را در دلش نهادینه کند و دشمنان آنان را دشمن وی بدارد. این موضوع مثال کشاورزی است که هنگام تولید محصول زمین زراعی خود را عاری از هرگونه سنگ میکند و سپس در خاک اقدام به کاشت نهال میکند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
23 جمله طلایی که ارتباط بنده با پروردگارش را تحکیم میبخشد
حسین کرامتی در گفتوگو با خبرگزاری میزان پیرامون جایگاه و ارزش دعای سحر گفت: دعای سحر یکی از دعاهایی است که تمام ایرانیان آن را با نوای خاطره انگیز و صدای مرحوم عباس صالحی شنیدهاند و با آن آشنایی دارند، دعای سحر یکی از ارزشمندترین دعاهایی است که خواندن آن در ماه مبارک رمضان مورد تاکید بزرگان و علمای دینی قرار گرفته است.
وی در همین راستا ادامه داد: دعای سحر دارای 23 جمله است که تمام این جملات با «اللهم انی اسئلک» شروع میشود، کلماتی که ارتباط بنده با پروردگارش را برقرار میکند، در این دعا بندگان، خداوند را با صفات الهی یاد میکنند، «امام رضا (ع)» این دعا از زبان «امام باقر (ع)» نقل کردهاند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه آخرین مطالب و گفتوگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید
کرامتی به مضمون دعای سحر اشاره و ابراز کرد: بیان صفات الهی در حقیقت یک دوره خداشناسی است بنابراین بیان این صفات الهی دعای سحر را نسبت به دیگر ادعیه رمضانی ویژهتر میکند. در حقیقت خدا شناسی با این سبک از خصوصیات ویژه دعای سحر محسوب میشود، مضمون دعای سحر در حقیقت به دو بخش تقسیم میشود بخشی از آن دعا، صفات جمال خداوند را بیان میکند و بخش دیگر صفات جلالیه پروردگار را مطرح میکند. وی به بخشهایی از دعای سحر اشاره و ابراز کرد: هر یک از 23 جملهای که در دعای سحر قرار دارد یکی از صفات ویژه خداوند را مطرح میکند. به عنوان نمونه، هنگامی که در دعا به مشیت الهی اشاره میشود به عبارت دیگر به قدرت الهی اشاره میشود بنابراین با قرائت این دعا به این نکته خواهیم رسید: «چنانچه خدا بخواهد هر عملی انجام میشود و چنانچه نخواهد هرگز عملی رخ نخواهد داد»، باید توچه داشت که چنانچه مشیت الهی نباشد تلاش ما حاصل و نتیجهای نخواهد داشت.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
«قلب بنفش» با حضور بازیگران سریال «نون. خ»/ از تعزیه خوانان سوگواره «شبیه علی (ع)» قدردانی شد
خبرگزاری میزان - عرصه تئاتر از اوایل اسفند ماه سال گذشته تعطیلی طولانی مدتی را پشت سر گذاشته است، تعطیلاتی که بسیاری آثار در حال اجرا و یا در شرف اجرا را با ضررهای هنفگت مالی روبرو کرده و از سویی تماشاخانه های خصوصی را به مرز ورشکستگی رسانده است.
حال صحبتهایی احتمالی از بازگشایی اماکن فرهنگی پس از عید فطر شنیده میشود، اما نکته مهم آنجاست که هنوز مراجع اصلی عرصه هنرهای نمایشی برنامه ریزی منسجمی را برای چگونگی بازگشایی تماشاخانهها اعلام نکرده اند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید
عرصه تئاتر طی هفته جاری با اخبار و حواشی مختلفی روبرو بوده است که از جمله مهمترین آنها میتوان به ترجمهای تازه از نمایشنامه «خروج ممنوع» سارتر، انتشار فراخوان جشنواره مجازی «هنر -19»، تولید سریال رادیویی «قلب بنفش» با حضور بازیگران سریال «نون خ» و قدردانی از تعزیه خوانان سوگواره «شبیه علی (ع)» اشاره کرد.
ترجمهای تازه از نمایشنامه «خروج ممنوع» سارتر
انتشارات روزبهان ترجمه بهرنگ اسماعیلیون از نمایشنامه «خروج ممنوع» ژان پل سارتر را روانه بازار کتاب کرد. سارتر در این نمایش دو زن و یک مرد را در موقعیت اتاق یک هتل قرار میدهد، به نحوی که این سه تن ناچار از بودن در کنار هم در این اتاق شدهاند و رئیس هتل نیز تمامی اختیارات برای این اقامت را از آنها سلب کرده است. داستان با ورود اجباری این افراد که هر سه مرتکب جنایت شدهاند، به اتاقی مشترک در هتل و خروج اختیاری آنها (بعد از اعتراف به گناهان خود) شکل میگیرد.
در این نمایشنامه که به تعبیر منتقدان ترسیم جهنمی فرضی است، سارتر سه انسان را به ماندن و شکنجه کردن یکدیگر در یک موقعیت جغرافیایی خاص محکوم کرده است و از این دریچه صحنه عمومی زندگی انسانی تهی از معنا در غرب را به نمایش میکشد.
سارتر در این نمایشنامه در واقع «دوزخیان زمین» و یا به تعبیری آدمهای دربند شده در زمین را به تصویر کشیده است.
این نمایشنامه در چاپ تازه با مقالاتی از منتقدان درباره سارتر، از جمله مقاله «سارتر و خروج ممنوع» به قلم روبی کوهن منتشر شده در ژورنال دانشگاه ایندیانا در سال 1969، «سارتر» اثر والاس فاولی منتشرشده در سال 1960، «سارتر: یاس و طغیان تراژیک» اثر ریموند ویلیامز منتشر شده در سال 1972 همراه شده است.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
اکران آنلاین و کاهش محسوس هزینه خانوادهها برای تماشای آثار سینمایی خبرگزاری میزان - با شیوع کرونا سینماهای سراسر کشور با تعطیلی طولانی مدت نزدیک به 3 ماهه روبرو بوده است، تعطیلی که به اذعان بسیاری از اهالی سینما لطمات فراوانی را بر بدنه سینمای کشور به همراه خواهد داشت، نبود تولید در سینما طی ماههای گذشته بسیاری از سینماگران را با مشکلات فراوانی روبرو کرده است. از سوی دیگر برخی از فیلمسازان معتقدند که فاصله طولانی مدت بین مخاطبان و سالنهای سینما فرصت خوبی برای تامل و تعمق بیشتر در ادامه راه این هنر خواهد بود، فرصتی که میتواند سینمای ایران را از جنبه گیشه زده خود دور کرده و به تولیدی آثاری دغدغه مندتر سوق دهد. در این میان، اما برخی سینماگران از پای ننشسته و همچنان چراغ سینما را روشن نگه داشته اند، ابراهیم حاتمیکیا نخستین کسی بود که توانست با ایده اکران آنلاین فیلم سینمایی خروج راهی تازه به سوی آینده سینمای ایران باز کند.- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
ایوب دهقانکار در گفتوگو با خبرگزاری میزان، پیرامون آخرین اخبار درباره برگزاری سی و چهارمین دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: بنا بود در هفته جاری برای تصمیم گیری پیرامون برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران میزبان سخنگوی وزارت بهداشت باشیم، منتها به دلیل مشغلههای کاری وی این جلسه در هفته جاری مقدور نشد و تصمیم گیری به فرصت دیگری موکول شد.
وی در همین راستا ادامه داد: به امید خدا براساس برنامهریزیهای صورت گرفته در هفته بعد از ماه مبارک رمضان و پس از عید سعید فطر جلسهای را مشروط به حضور کیانوش جهانپور برگزار خواهیم کرد، طی این جلسه شورای سیاست گذاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از آخرین وضعیت سلامت در کشور مطلع شده و بهترین تصمیمگیری برای این دوره از نمایشگاه صورت خواهد پذیرفت.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین خبرها از نمایشگاه کتاب تهران اینجا کلیک کنید
دبیر شورای سیاست گذاری سی و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران درباره آمادگی ستاد اجرایی این رویداد فرهنگی برای برگزاری دوره سی و چهارم اذعان کرد: در ابتدا این را بگویم که ما بدون چون و چرا مطیع دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا هستیم، در صورتی که این ستاد برگزاری نمایشگاه را بلامانع ببیند ما هیچ مشکلی برای برگزاری نداشته و به طور کامل برای این رویداد فرهنگی آماده هستیم.
وی درباره آمادگی مصلی امام خمینی (ره) تهران برای میزبانی از این دوره نمایشگاه کتاب تهران تاکید کرد: براساس برنامه ریزیهای صورت گرفته مصلی تهران به عنوان میزبان این دوره از نمایشگاه کتاب آمادگی صد در صدی برای برگزاری این رویداد فرهنگی دارد و تمام پیش بینیهای مورد نیاز برای برگزاری نمایشگاه انجام شده است.
دهقانکار درباره زمان احتمالی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در دوره سی و چهارم افزود: فعلا که همه چیز درباره برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به صورت گمانه زنی است، اما باید تمام جوانب را در نظر گرفت، ما برای برگزاری نمایشگاه طی مصوبات و هشدارهای اعلام شده عمل میکنیم، بدون شک برای برگزاری چنین رویدادی برخی از ماهها به عنوان ماههای امن نامگذاری میشوند که ما میتوانیم به برگزاری نمایشگاه در این ماهها فکر کنیم. به همین دلیل ما در ابتدا منتظر اعلام نظر وزارت بهداشت هستیم تا ببینم کدام ماهها به لحاظ بهداشت و سلامت برای برگزاری نمایشگاه اولویت دارند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید. بازگشایی سینماها بعد از عید سعید فطر قطعی نیست / فعلا افزایش قیمت بلیت سینما نداریمغلامرضا فرجی در گفتوگو با خبرگزاری میزان، پیرامون احتمال بازگشایی سینماهای سراسر کشور گفت: هنوز هیچ تصمیم قطعی نسبت به بازگشایی سینماها گرفته نشده و امکان بازگشایی سالنهای سینما بعد از عید سعید فطر به هیچ وجه مشخص نیست.
وی در همین راستا ادامه داد: شورای صنفی نمایش درباره بازگشایی سینماها تصمیم گیرنده نهایی نخواهد بود و ما همچنان منتظر رای نهایی ستاد ملی مبارزه با کرونا و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم. تا به این لحظه جلسه شورای صنفی نمایش برگزار نشده و به همین دلیل نمیتوان در مورد آغاز دوباره کار سینماها نظری قطعی داد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
جانشین دبیر شورای صنفی نمایش درباره احتمال افزایش قیمت بلیت سینماها در سال جاری اضافه کرد: شورای صنفی نمایش در قبال قیمت بلیت سینماها طی سال تنها پیشنهاد دهنده است، نظر و رای نهایی تنها برعهده سازمان سینمایی کشور خواهد بود. درباره افزایش قیمت بلیت صنوف سینمایی پیشنهاد خود را به شورا اعلام کرده و شورا نیز آن پیشنهاد را به سازمان سینمایی ابلاغ میکند اما اینکه اینکه این پیشنهاد پذیرفته شود یا خیر کاملا به خود سازمان بستگی دارد.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.