آرایش آفندی دشمن ما را وادار به برنامهریزی در حوزه رسانه میکند
نویسنده کتاب «در کمین ایران قوی» گفت: دشمن یک آرایش آفندی به خودش گرفته که ما را ناگریز میکند تا یک برنامهریزی راهبردی در حوزه رسانه داشته باشیم و پیامها را مدیریت کنیم.
نویسنده کتاب «در کمین ایران قوی» گفت: دشمن یک آرایش آفندی به خودش گرفته که ما را ناگریز میکند تا یک برنامهریزی راهبردی در حوزه رسانه داشته باشیم و پیامها را مدیریت کنیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، آئین رونمایی دو کتاب «قدرت ارتباطات در جنگ ترکیبی» نوشته سپهر خلجی و کتاب «در کمین ایران قوی» نوشته محمدجواد اخوان، صبح روز شنبه 16 اردیبهشت با حضور فرشاد مهدی پور معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سپهر خلجی ریاست محترم شورای اطلاعرسانی دولت و محمدجواد اخوان مدیر مسئول روزنامه جوان و جمعی از مسئولین فرهنگی و همچنین خانواده معزز شهید روحالله عجمیان در خبرگزاری فارس برگزار شد.
خواهر شهید روحالله عجمیان در ابتدای این مراسم با اشاره به فتنههای اخیر گفت: روحالله همیشه به دنبال شهادت و دفاع از حرم بود. نحوه شهادت روحالله، دل انسانهای آزاده را به درد آورده و آب پاکی را روی دست منافقین و دشمنان قسمخورده انقلاب اسلامی ریخته است. شهادت او باید اتفاق میافتاد تا این غائله جمع شود. روحالله اهل خودنمایی نبود؛ او بعد از شهادتش به عنوان شهید شاخص و ورزشکار شناخته شد و به آوازهای که از آن دوری میکرد، دست یافت. مقام معظم رهبری در چند جلسه از سخنرانیهایشان نام این شهید را بر زبان مبارکشان آوردند و این عزتی برای برادرم روحالله بود. شهدای جوان فتنه اخیر شهدایی بودند که نه به درستی طعم انقلاب کردن را چشیدهاند و نه جنگ تحمیلی را درک کردهاند؛ اما انسی که به انقلاب و رهبر داشتند موجب شد که با دستهای خالی به میدان بروند و از انقلاب، ایران و مردم دفاع کنند.
در ادامه این جلسه، خلجی نویسنده کتاب «قدرت ارتباطات در جنگ ترکیبی»، در بیان دیدگاه و نگاه اصلی خود در نگارش این کتاب گفت: بحث اصلی ما در این کتاب، مسئله افکار عمومی است. بحث جنگ ترکیبی که در ابتدا وارد ادبیات نظامی و بعد هم ادبیات علوم اجتماعی شده است، در سالهای اخیر به طور ویژهای برجسته شده و بارها در بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی به این موضوع اشاره شده است.
وی در ادامه جنگ ترکیبی را با ابعاد مختلفی معرفی کرد و افزود: این جنگ، ترکیب درگیری درحوزههای نظامی، تروریسم، سایبری و بحث اقتصادی است و بخشی از این مسئله بخش رسانه و افکار عمومی را در بر میگیرد. در این کتاب تلاش شده تا به برشی از بخش مرتبط با رسانه که پایه مهمی در جنگ ترکیبی به نظر میرسد، پرداخته شده و واکاوی شود.
خلجی در رابطه با آرایش رسانهای گفت: دشمن یک آرایش آفندی به خودش گرفته که ما را ناگریز میکند تا یک برنامهریزی راهبردی در حوزه رسانه داشته باشیم و پیامها را مدیریت کنیم. در غیر این صورت است دشمن است که ما را مدیریت و روایت خواهد کرد. امروز تهدید ترکیبی، یک چالش مهم امنیتی برای کشورها است. تهدیدی بسیار پیچیده، چند بعدی و مبهم که ممکن است با خشونت ظاهری همراه نباشد اما میتواند اثراتی عمیق و پردامنهای از یک حمله نظامی در جامعه برجای بگذارد. در این نبرد، اعتماد مهمترین مؤلفه حیات اجتماعی است که مورد هدف قرار میگیرد به این معنا که همه آنچه در این صحنه اتفاق میافتد برای زایل کردن اعتماد عمومی است.
فرشاد مهدیپور، معاون فرهنگی و مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد، کتاب «قدرت ارتباطات در جنگ ترکیبی» را گامی در حوزه تجربهنگاری و تولید ادبیات در حوزه جنگ ترکیبی و شایسته تقدیر دانست و گفت: این کتاب در جهت شناخت، شناسایی و آگاهی بخشیدن به افکار عمومی حرکت کرده است و از حیث اینکه حوزه اصلی جنگ ترکیبی، روابط عمومی و رسانه است، روشنگری و پرداختن به این مفهوم میتواند مخاطب را در مواجه با این مسائل نسبت به گذشته تقویت کند. نیاز امروز ما ثبت تجارب و آشنایی بیشتر حوزه ارتباطات و افکار عمومی با مقوله جنگ ترکیبی و مسائل مشابه آن است.
محمدجواد اخوان، نویسنده کتاب «در کمین ایران قوی»، با اشاره به موضوع کتاب که به آشوبها و حوادث اخیر در سال 1401 پرداخته است، گفت: این حوادث از حیث تحولات، نوع عمل دشمن و پیشبینیهایی که در هدایت مجموعه آشوب و اغتشاشات داشت، یک حادثه بیسابقه در تاریخ کشور بود که بهترین تبیین از این حوادث را میتوان در بیانات رهبر معظم انقلاب مشاهده کرد چرا که ایشان رهبر حکیم این کشور هستند و درک عمیق ایشان نسبت به این مسئله موجب شده تا در بیاناتشان در دیدارهای متعدد با اقشار مختلف، یک منظومهای با موضوع اغتشاشات پاییز ارائه گردد. در این کتاب سعی شده است که این نگاه و منظومه فکری، واکاوی شده و با یک دستهبندی نظاممند به مخاطبان عرضه شود.