جمعه 28 اردیبهشت 1403

آرزوی یلدایی اهالی رادیو برای مردم / حافظ خوانی بهروز رضوی و روایت جالب میرطاهر مظلومی + فیلم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
آرزوی یلدایی اهالی رادیو برای مردم / حافظ خوانی بهروز رضوی و روایت جالب میرطاهر مظلومی + فیلم

یلدا اصالت را به یاد ایرانیان می‌اندازد؛ نکته‌ای که بزرگان رادیو به آن اعتقاد دارند باید فرهنگ قصه‌خوانی و حافظ‌خوانی به خانواده‌ها خصوصاً کودکان، نوجوانان و جوانان برگردد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در راهروهای رادیو چهره‌ها و صداهای آشنایی به چشم می‌خورد. یکی از آنها بهروز رضوی است که ترجیح داد سخنش را با شعری از حافظ شروع کند. یا حمید منوچهری به داستان "ننه سرما" اشاره کرد که هر سال آن را روایت می‌کند.

بهروز رضوی که به حافظ خوان یلدای رادیو و تلویزیون معروف است، خود نامِ حافظ را باعث و بانیِ جذابیت در خوانش خود می‌داند. او می‌گوید که مردم با اشعار زیبای حافظ خاطره دارند و حافظ به نوعی با زندگی مردم ایران عجین است. این صدایِ آشنای رادیو برای مردم آرزو کرد که به داشته‌هایشان قناعت کنند و از کنار هم بودن و دور هم بودن لذت ببرند. این لذت کمی نیست که از آن غافل شوند.

البته او برای تازه‌واردهای حوزه دوبله و گویندگی هم توصیه‌ای داشت که اولاً خودشان باشند. صداسازی نکنند و در هر حال و وضعیتی صدای طبیعی خودشان باشند. بسته به موضوع و شرایط صحنه کار خودشان را انجام دهند بسته به موضوع و حالتی که پیش آید بتوانند گلیمِ خودشان را از آب بیرون بکشند.

میرطاهر مظلومی دیگر رادیویی است که او را بیش از دیگران در تلویزیون و سینما دیده‌اید. او با شنیدنِ نام یلدا یادِ مادربزرگ و خاطره‌هایش، کرسی و آن فرهنگ‌های قدیمی یلدا افتاد. فریبا متخصص بازیگر نام‌آشنای تلویزیون، تئاتر و سینما را در رادیو دیدیم؛ او هم از اصالت‌ها و قصه‌گویی‌ها و حافظ‌خوانی‌ها گفت.

اما یک دغدغه توجه‌مان را بیشتر جلب کرد؛ دغدغه‌ای که "عذرا وکیلی" گوینده نام‌آشنای کودک با پدرها و مادرهایی داشت که این روزها کمتر وقت می‌کنند برای بچه‌هایشان قصه بخوانند؛ و متأسفانه به تماشای کارتون‌های غرب‌زده و خشونت‌آمیز می‌نشینند و عواقب خوبی هم نخواهد داشت.

مروری بر برنامه‌های شب یلدا در تلویزیون + جدول

در کنار همه این اتفاقات یادی از مرتضی احمدی گوینده و بازیگر رادیو و تلویزیون کردیم؛ مردی که چله را به صبح نرساند اما سال‌ها یلدا را زنده کرد. سالها صدای ضرب‌خوانی‌هایش در رادیو و تلویزیون طنین‌انداز بود؛ ترانه‌های کوچه‌بازاری‌اش درباره آیین‌های سنتی از جمله شب‌چله "یلدا" برای نسل جدید هنوز دلنشین و محبوب است. مردمی که از جنوب تهران وارد عرصه فرهنگ و هنر شد و سی‌ام آذرماه سال 1393 از دنیا رفت تا در سن نود سالگی نتواند آخرین شب یلدایش را به صبح برساند.

این بزرگان رادیو همه یک آرزو را بیشتر از همه برجسته کردند؛ مردم ایران سلامت و در کنار همدیگر شاد باشید.
آرزوی یلدایی اهالی رادیو برای مردم / حافظ خوانی بهروز رضوی و روایت جالب میرطاهر مظلومی + فیلم 2