پنج‌شنبه 6 آذر 1404

آزمایشگاه گندله‌سازی فولاد خراسان به بهره برداری رسید

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آزمایشگاه گندله‌سازی فولاد خراسان به بهره برداری رسید

مشهد - ایرنا - مهندسان ایرانی آزمایشگاه گندله‌سازی فولاد خراسان را با به کارگیری آخرین فناوری روز دنیا با اعتبار یک و نیم میلیون یورو به بهره برداری رساندند.

مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان در نیشابور روز یکشنبه در مراسم آغاز بهره‌برداری از طرح‌های جدید مجتمع فولاد خراسان گفت: واحد گندله‌سازی خط مقدم تولید در زنجیره تولید این مجتمع است که با انجام آزمایش‌های کیفی در این واحد آزمایشگاهی موجب ارتقای کیفیت و رفع اشکالات در مدار تولید می‌شود. کسری غفوری افزود: با راه‌اندازی این آزمایشگاه، آزمون‌های تعیین کیفیت کنسانتره، اندازه گیری و پایش کیفیت گندله ورودی، گندله تولیدی و تعیین کیفیت بنتونیت مصرفی به طور مستقیم انجام شده و هفت فرآیند اندازه‌گیری و پنج تجهیز جانبی صورت می‌گیرد. وی اضافه کرد: پس از شیوع کرونا این مجتمع در جهت ارتقای سطح بهداشت محیط برای کارکنان مجتمع فولاد خراسان با تدابیر کمیته ویژه پیشگیری از کرونا اقدام به ساخت و تجهیز 50 دوش و 340 رختکن انفرادی با صرف 20میلیارد ریال هزینه کرد که امروز به بهره‌برداری رسید. مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان گفت: سرانه فضای سبز در مجتمع فولاد خراسان در بین مجموعه‌های صنعتی منحصر به فرد است و در راستای افزایش سطح فضای سبز در فولاد خراسان پارک کیفیت در مجاورت یکی از واحدهای تولیدی این مجموعه ساخته شد.

فرماندار نیشابور هم در این مراسم گفت: در شرایطی که به خاطر شیوع کرونا انتظار می‌رفت بهره‌برداری از طرح‌های جدید با وقفه مواجه شود ولی طی این مدت چندین طرح ارزشمند از لحاظ فنی و ریالی در این شهرستان به بهره‌برداری رسید. علیرصا قامتی افزود: آغاز بهره‌برداری از خط جدید کارخانه نخریسی با محوریت آستان قدس رضوی و آزمایشگاه کنترل کیفی خط گندله‌سازی فولاد خراسان با هزینه بیش از 250 میلیارد ریال از مهمترین این طرح‌ها بوده است. وی اظهار داشت: از زمان شیوع کرونا مجموعه فولاد خراسان با اهدای تجهیزات پزشکی و بسته‌های کمک معیشتی هر کدام به ارزش 6 میلیارد و 500 میلیون و چهار میلیارد و 500 میلیون ریال به دانشکده علوم پزشکی و خانواده‌های کم برخوردار نیشابور گام ارزشمندی در جهت مبارزه با این ویروس منحوس برداشته است. فرماندار نیشابور گفت: آنچه که به حق از سوی شهروندان درباره فولاد خراسان مورد توجه قرار دارد میزان اشتغالزایی این مجموعه است و امروز دو هزار و 570 نفر در مجموعه فولاد خراسان به صورت پیمانکاری و مستقیم مشغول به کار هستند که از این تعداد هزار و 400 نفر پرسنل فولاد هستند. قامتی افزود: افزون بر 95 درصد از پرسنل مجتمع فولاد خراسان بومی نیشابور و 98 درصد بومی خراسان رضوی و در بخش نیروهای متخصص هم 90 درصد بومی نیشابور هستند. وی اضافه کرد: در حوزه زیست محیطی هم اقدامات خوبی در این‌مجموعه انجام شده و با توجه به این که معمولا در این نوع مجتمع‌های صنعتی سرانه فضای سبز بین20 تا 30درصد از فضای موجود است در مجموعه فولاد خراسان با هزار و 400 هکتار وسعت 400 هکتار به تاسیسات و ساختمان‌ها و 70 درصد از هزار هکتار باقیمانده به ایجاد کمربند سبز با آبیاری تحت فشار اختصاص یافته است.

مجتمع فولاد خراسان واقع در 15 کیلومتری شمال غرب شهرستان نیشابور به عنوان بزرگترین تولید کننده فولاد در شرق کشور، از سال 1380 به بهره برداری رسید. مجتمع فولاد خراسان (سهامی عام) در سال 1369 با سرمایه اولیه 1.5 میلیارد ریال با مشارکت شرکت ملی فولاد ایران و بانک سپه تاسیس و با نام نورد فولاد خراسان به ثبت رسید و در سال 74 نام آن به شرکت مجتمع فولاد خراسان تغییر یافت. از کل سهام مجتمع فولاد خراسان 51.44 درصد به صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر، 32.16 درصد به شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، 13.33 درصد به موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان و 3.07 درصد به سایر سهامداران تعلق دارد. این مجتمع شامل 6 کارخانه گندله سازی با ظرفیت تولید 2.5 میلیون تن در سال، دو واحد احیای مستقیم با ظرفیت 1.6 میلیون تن، دو واحد فولادسازی با ظرفیت 1.4 میلیون تن و کارخانه نورد با ظرفیت تولید سالانه 640 هزار تن است. مرکز شهرستان 450هزار نفری نیشابور در 127 کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*
آزمایشگاه گندله‌سازی فولاد خراسان به بهره برداری رسید 2