آزمایش یک ماه نورد در "دره مرگ"
یک استارت آپ مستقر در کالیفرنیا به نام "استرولب"(Astrolab) نمونه اولیه یک ماه نورد را توسعه داده است و قصد آن نیز ارسال این ماه نورد توسط برنامه آرتمیس ناسا به ماه است.
به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، ماموریت بدون خدمه آرتمیس 1 قرار است کپسول اوریون را به سمت ماه ببرد تا اطمینان حاصل شود که این کپسول و موشک حامل آن هر دو برای انجام یک ماموریت دارای خدمه آماده هستند. اولین ماموریت دارای خدمه ناسا، آرتمیس 2 نام دارد که در آن در سال 2024 فضانوردان به مدار ماه سفر خواهند کرد و اگر همهچیز طبق برنامه پیش برود، آرتمیس 3 پس از سالها بار دیگر پای انسانها را در سال 2025 به قمر زمین باز خواهد کرد اگرچه با توجه به گفتههای بازرسان کل ناسا احتمال آنکه این پرتاب در سال 2026 انجام شود بیشتر است. اما تمرکز در حال حاضر بر آرتمیس 1 و آمادهسازی موشک و کسپول آن است.
جالب است بدانید استارت آپ "استرولب" تحت حمایت و پشتیبانی "کریس هدفیلد"(Chris Hadfield) فضانورد نامی سابق ناسا اداره میشود. به گفته وی آنها در حال آزمایش وسیله نقیله " اکتشاف و لجستیک انعطاف پذیر"(FLEX) خود برای استفاده از آن در آینده برای حمل بار و فضانوردان به ماه هستند.
شرکت استرولب طی بیانیهای گفت: هدفش ارائه ناوگانی از سطح نوردهای "اکتشاف و لجستیک انعطاف پذیر" به بازار است تا وسیله مورد نیاز برای پشتیبانی از حضور پایدار انسان در ماه و مریخ را فراهم کند.
ماهنورد این شرکت ظرفیت حمل 1500 کیلوگرم بار را دارد و میتوان آن را یا از راه دور یا توسط یک تا دو فضانورد هدایت کرد. ماهنورد میتواند یک محموله را جایی برداشته و آن را از مکانی به مکانی دیگر منتقل کند و به نوعی درست همانند یک ربات انبار عمل میکند.
"جارت متیوز"(Jaret Matthews) بنیانگذار و مدیر عامل استرولب گفت: برای اینکه بشریت واقعا در مسیری پایدار در خارج از زمین زندگی کند و کار کند، باید یک شبکه حملونقل کارآمد و اقتصادی از سکوی پرتاب تا پایگاه نهایی وجود داشته باشد. در حال حاضر، یک شکاف در آخرین گام وجود دارد و استرولب برای پر کردن آن در حال اقدام است.
شرکت استورلب اظهار کرد که ماه نورد آنها کاملا نیازهای ماه نورد توسعه یافته توسط "لاکهید مارتین" و "جنرال موتورز" که Lunar Terrain Vehicle" (LTV)" نامیده میشود، را برآورده خواهد کرد.
نسل جدیدی از ماهنوردها که با همکاری دو شرکت "لاکهید مارتین" و "جنرال موتورز" محقق خواهد شد، میتواند توسط فضانوردان برنامه "آرتمیس" به منظور گسترش و پیشرفت اکتشاف در سطح ماه استفاده شود. شرکتهای "لاکهید مارتین" و "جنرال موتورز" در حال همکاری برای تولید یک ماهنورد نسل جدید برای برنامه "آرتمیس" ناسا هستند. این کاوشگر که "Lunar Terrain Vehicle" (LTV) نامیده میشود، نه تنها قادر به جابجایی فضانوردان خواهد بود، بلکه به طور خودران نیز فعالیت خواهد کرد.
تصاویر نشان میدهد که این ماهنوردها دارای یک کابین تحت فشار هستند، به این معنی که فضانوردان میتوانند سفرهای بسیار طولانیتر را با آنها به راحتی انجام دهند. این ماهنوردها قادر به فعالیت در زمینهای ناهموار و مقاومت در برابر دمای شدیدا متغیر ماه هستند که میتواند از 138 درجه سانتیگراد در حضور نور خورشید به منفی 162 درجه سانتیگراد در شب یا در سایه برسد. این قابلیت نه تنها به آنها امکان میدهد تا مناطقی مانند قطب جنوب ماه را کاوش کنند، بلکه در شبهای 14 روزه ماه نیز که باعث از بین رفتن باتریها و وسایل الکترونیکی وسایل نقلیه دوران ماموریتهای "آپولو" میشد، زنده خواهد ماند.
این شرکت اخیرا آزمایش مقیاس کامل نمونه اولیه ماه نورد اکتشاف و لجستیک انعطافپذیر را در صحرای کالیفرنیا در نزدیکی دره مرگ انجام داده است. دره مرگ، درهای بیابانی کالیفرنیای جنوبی واقع در کالیفرنیای شرقی است. طی این آزمایش این شرکت عملیاتهای سرنشین دار و تله رباتیک و همچنین عملکرد حرکتی ماه نورد در زمینهای دشوار بیابانی را آزمایش کرد. هر ربات که بتواند در حوزه وسیعی از فضای اطراف، توسط یک سامانه رایانهای یا هر پردازشگر دیگری از فرمانده خود فرمان گرفته و کنترل شود، در شمار تلهرباتیک به حساب میآید.
"کریس هدفیلد"، عضو هیئت مشورتی شرکت استرولب گفت: در حال گذر از دوران آپولو که انسان بر اکتشاف متمرکز بود به جایی که اکنون بشر قصد دارد برای دورههای طولانیتری در ماه زندگی کند، هستیم و بنابراین تجهیزات باید تغییر کنند. وقتی در جایی مستقر می شویم، فقط نیاز نداریم مردم را از یک مکان به مکان دیگر ببریم، بلکه باید سخت افزار، محموله، تجهیزات پشتیبانی زندگی و موارد دیگر را نیز جا به جا کنیم. اگر ماه روی نقشه صاف باشد، بزرگتر از آفریقا است و یک منبع زمین شناسی کاملا دست نخورده است. وسایل نقلیهای مانند اکتشاف و لجستیک انعطاف پذیر نشانگر عصر جدیدی است که در آن ما یک سیستم زمین - ماه را داریم.
انتهای پیام