آزما با پرونده «همسایهها» منتشر شد
ماهنامه آزما با پروندهای با عنوان «50 سال همسایه با همسایهها» درباره رمان همسایه نوشته احمد محمود منتشر شد و روی دکه مطبوعات آمد.
ماهنامه آزما با پروندهای با عنوان «50 سال همسایه با همسایهها» درباره رمان همسایه نوشته احمد محمود منتشر شد و روی دکه مطبوعات آمد.
به گزارش خبرنگار مهر، شماره 176 ماهنامه فرهنگی، اجتماعی آزما با بخشهای مختلفی همچون سرمقاله، یادها، نگاه، رویداد، گفت و گو، پرونده، در حوالی صحنه، نقد، شعر، داستان، روایت، مقاله و پیشخوان کتاب منتشر شد.
در این شماره از ماهنامه در بخش سرمقاله مطلبی از سردبیر با عنوان بریدهای از خیال و فانتزی، نگاه به آینده، در بخش یادها مطالبی با عناوینی همچون احمدرضا، شاعری که ادامه ندارد نوشته حدیث لرز غلامی، پسرکی به نام احمدرضا احمدی گم شده است نوشته اسدالله امرایی، شاعری گم شده در مه نوشته حسین شیخ الاسلامی، یک نویسنده؛ یک ژانر و دیگر هیچ نوشته هوشنگ پوررباب منتشر شده است.
در بخش نگاه این شماره نشریه مطلبی از میلان کوندرا با عنوان لذت جدی نگرفتن زندگی به ترجمه مهتاب خسروشاهی منتشر شده است. همچنین مطالبی با عناوینی همچون شهری که هنر خیابانی هویتش را امضا کرد نوشته پژمان سلطانی و نمایشگاه متالوژی هنر در باغ موزه نگارستان نوشته شهریار عباسی از دیگر مطالب این شماره از نشریه به شمار میرود.
در این شماره آزما، گفتگویی با قدمعلی سرامی با عنوان مردی که عاشق خورشید است توسط ندا عابد و گفتگویی هم با مهدی علیایی مقدم درباره کتاب شعر سپید با عنوان شعرهای آزاد شامل سپید نیست، انجام شده است.
یکی از بخشهای این نشریه «پرونده» است که در آن رمان همسایهها اثر احمد محمود مورد بررسی قرار گرفته است. اینپرونده با آثاری از لیلی گلستان، ابراهیم حقیقی، احمد پوری، محمد مفتاحی، ناتاشا امیری، سحر عصرآزاد، علی اصغر سیدآبادی، سعید فلاح فر، فرامرز سدهی، محسن هجری، منیرالدین بیروتی، کاوه فولادی نسب، نسیم خلیلی، راضیه انصاری و محمدرضا مرزوقی همراه است. در بخش «حوالی صحنه» هم نگاهی به نمایش چخفته به کارگردانی اشکان پیرزنده دل در تئاتر شهر شده که خود را در قالب مطلبی با عنوان «آثار چخفته اثر مستقلی است؟» نوشته شقایق عرفینژاد نشان میدهد.
در بخش نقد هم مطالبی با عناوینی همچون سینمای امروز در برزخ اتحاد و تفرقه نوشته حسین سلطان محمدی، به بهانه کتاب شعر سپید نوشته تقی پورنامداریان، پژوهشی درباره شعر سپید نوشته محمد دهقانی، درباره کتاب شعر سپید، پژوهشی در باب قالبی بی قافیه منتشر شده است.
دیگر مطالب مندرج در اینمجله عبارتاند از: مقاله «از شیون فومنی»، مقاله «آرامش را کشتند» نوشته سرمد قباد، داستان «عشق به صحنه» نوشته طناز تقی زاده، داستان «ترسو» نوشته مایکل کرنز با ترجمه عرشیا شادمانی مهر و قصه «خانه شک دار» نوشته فرزانه هادی نژاد. در بخش روایت اینشماره آزما، مطلبی با عنوان «به اعتبار اسم مستعار» شامل نقدی بر کتاب زندگی در پیش رو، و مقاله «رومن گاری» نوشته گال بکرمن با ترجمه ونداد سلطانی و در بخش مقاله هم مطلبی با عنوان مدخل ادبیات کودک در دانشنامههای فارسی نوشته سیدعلی کاشفی خوانساری به چاپ رسیده است.
در بخش پیشخوان کتاب، کتابهایی همچون روح القوانین نوشته شارل بارون مونتسکیو و ترجمه علی اکبر مهتدی (انتشارات امیرکبیر)، کمدی الهی نوشته دانته آلیگیری و ترجمه شجاع الدین شفاء (انتشارات امیرکبیر)، میانسالی نوشته کریستوفر همیلتون و ترجمه میثم محمدامینی (انتشارات نشر نو) و برچیدن کتابخانه ام نوشته آلبرتو مانگل و ترجمه نیمام اشرفی (انتشارات مان کتاب) معرفی شده است.
در بخشی از این نشریه آمده است؛
ادبیات جوهره انسانی مبارزه، درد و همدلی را در میان هرج و مرج و واقعیتهای خشن جهان به تصویر میکشد. شخصیتهای متفاوت و متمایز خلق شده توسط نویسندگان، نشان دهنده احساسات و اعمال مختلف انسانی است که زندگی آنها را فرا گرفته و زندگی دیگران را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
خواننده درد شخصیتهای داستان را احساس میکند و داستانهای ساختگی مختلف، واقعیت زندگی را به تصویر میکشد. زندگی پیش رو، دردهای انسانی و هرج و مرج درونی زندگی انسانها و محیط اطراف را به تصویر میکشد. اگرچه رمان توسط یک نویسنده فرانسوی نوشته شده اما مسأله هولوکاست، جزئیات هولناک این فاجعه انسانی و تأثیرات آن روی زندگی یک زن یهودی به عنوان یک نماد که از لهستان به فرانسه مهاجرت میکند، به خوبی بیان شده است.
اینمجله با 73 صفحه و قیمت 70 هزار تومان منتشر شده است.