آغاز سرمایهگذاری قطر در جنوب ایران / بوشهر در سود جام جهانی 2022 شریک میشود
علیرغم اینکه در دولت گذشته نسبت به ظرفیت بزرگ کشور قطر در زمینه روابط و شراکت اقتصادی و موارد دیگر بیتفاوت بود اما آغاز همکاریها بین دو کشور در دولت سیزدهم، میتواند منافع بزرگی را برای ایران و به خصوص استان بوشهر به همراه داشته باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس؛ ایران در حدود یک دهه گذشته با سختی ها و تحریم های فراوانی روبرو بود که بخش بزرگی از این سختی ها به دلیل سیاست مسئولان بود.
سفر اخیر آیت الله رئیسی به قطر باعث خیرات و برکات فراوانی شد که آثار آن در استان بوشهر به وضوح قابل لمس و مشاهده است. این سفر از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا میکند که در سال 2022 میلادی قرار است رویداد بزرگ ورزشی یا به عبارتی یکی از بزرگترین رویدادهای ورزشی در منطقه خلیج فارس و غرب آسیا به میزبانی قطر برگزار شود.
هیئت ایرانی در سفر به قطر در ارتباط با حوزههای مختلف گفتگوهایی انجام داد و به توافق هایی نیز دست یافت که بخش مهمی از این توافق به همکاری ایران با قطر در زمینه جام جهانی بود. شبه جزیره قطر از شمال شرق عربستان به طول 160 کیلومتر به داخل خلیج فارس گسترده شدهاست. در سال 2017 جمعیت قطر 2.6 میلیون نفر بودهاست، 313,000 شهروند قطر و 2.3 میلیون تبعه خارجی. به دلیل حضور زیاد کارگران مهاجر مرد، تنها حدود یکچهارم جمعیت این کشور را زنان تشکیل میدهند. از سال 2015 تا 2019، قطر به عنوان امنترین کشور عربی در منطقه و در سراسر جهان در سال 2017، 2019 و 2021 معرفی شد. این کشور همچنین با ثبت شاخص 0.74% بر پایه آخرین رتبهبندی بلایای طبیعی دانشگاه سازمان ملل، کمریسکترین کشور دنیا است.
آب و هوای قطر بیابانی است. در این کشور زمستان، هوایی خنک دارد. در زمستان در اثر توده هوایی سودانی بارانهای سیل آسایی در این کشور میبارد که خسارت به بار میآورد؛ ولی تابستان هوایی شرجی و گرم دارد.
نامساعد بودن هوا در قطر زمینه داشتن کشاورزی و همچنین دام پروری را در این کشور محدود کرده است از سوی دیگر با تعوجه به درآمد بالای این کشور در زمینه نفت و گاز نیازی سیاست تامین مواد غذایی از سایر کشورها را در دستور کار قرار داده است. نقش بوشهر در سفره قطر باید پررنگ شود
الله کرم مشتاقی دیپلمات بوشهری ایران در لبنان در خصوص تاثیر جنوب ایران به عنوان یکی اظهار کرد: قطر در زمینه تامین مواد غذایی خود نیاز به دیگر کشورها دارد و و در حال حاضر از کشورهای دوردست مانند برزیل و کشورهای اروپایی نیاز غذایی خود را تامین میکند اما با رایزنی با مسئولان قطر استان بوشهر که دارای ظرفیت مناسب کشاورزی ست می تواند بخشی قابل توجه از نیاز غذایی کشور قطر را تامین کند. این کارشناس مسائل سیاسی عنوان کرد: استان بوشهر فاصله کمی تا قطر دارد و از سال های قبل نیز ارتباط های ترانزیتی بین دو کشور برقرار بوده است که با توسعه بنادر در استان بوشهر باید برای افزایش این سهم سرمایه گذاری اقدام کرد.
بوشهر پروتئین قطر را در جام جهانی تامین می کند
بنابراین گزارش، هفته گذشته یک هیئت اقتصادی از قطر به ایران سفر کردند و با حضور در استان بوشهر اولین سرمایه گذاری خود را در این استان با افتتاح مرکز قرنطینه دامپزشکی انجام دادند. در این مرکز قرار است نیاز کشور قطر به خصوص در روزهای میزبانی از جام جهانی بخش پروتئین خطر را تامین کند همچنین دام از سایر کشورها در این مرکز قرنطینه میشود و پس از بسته بندی به قطر و سایر کشورها صادر خواهد شد. احمد محمدیزاده استاندار بوشهر در آیین افتتاح مرکز قرنطینه دامپزشکی بوشهر با مشارکت سرمایهگذار قطری با بیان اینکه توسعه روابط اقتصادی با کشور قطر یکی از سیاستهای مهم دولت و استان بوشهر اظهار کرد: دنبال توسعه روابط اقتصادی همانند روابط سیاسی و امنیتی با کشور دوست، همسایه و برادر قطر هستیم. وی افتتاح مرکز قرنطینه دامپزشکی در بوشهر را در راستای همکاری با کشور قطر دانست و بیان کرد: در این ایستگاه دامهای ایرانی به مقصد کشورهای حاشیه جنوبی خلیجفارس و دامهای دیگر از دیگر نقاط دنیا در این ایستگاه نگهداری و قرنطینه و سپس صادر میشود.
ایران پشتیبانی قطر در مسابقات جام جهانی شد
محمدیزاده استاندار بوشهر با اینکه این ایستگاه برادران قطری انجام دادهاند خاطر نشان کرد: این طرح بهعنوان اقدام اول اجرا شده و قرار است در تکمیل آن یک کشتارگاه صنعتی بزرگ و صنایع بستهبندی گوشت قرمز ایجاد شود.
محمدیزاده عرضه دام به داخل و خارج از کشور را از اهداف راهاندازی مرکز قرنطینه دامپزشکی بوشهر دانست و تصریح کرد: استان بوشهر بهعنوان وارد کننده دام و صادر کنندگان گوشت قرمز میشود که در این راستا جهاد کشاورزی و دامپزشکی استان بوشهر با سرمایهگذار قطری در اجرا زیرساختهای لازم همکاری میکنند. وی با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور به کشور قطر تفاهمنامههای گوناگون برای ارتقا سطح روابط تجاری و اقتصادی ایران و قطر منعقد شد افزود: در سفر رئیس جمهور به قطر، ایران بهعنوان پشتیبانی این کشور در مسابقات جام جهانی تعیین شده است.
ایجاد خط مستقیم پرواز بین بوشهر و دوحه
صالح جابر المری سرمایهگذار قطری نیز در خصوص قرنطینه دام که بر اساس پروتکلها و انعقاد تفاهمنامهها بین ایران و قطر ایجاد شده است اظهار داشت: در اجرا مرکز قرنطینه نگهداری دام، استانداردهای بهداشت جهانی مورد توجه قرار دارد.
جابر المری خاطر نشان کرد: بوشهر بهعنوان مرکز قرنطینه دامپزشکی انتخاب شده است و در قرنطینه دام بوشهر تلاش میشود بیماریهای دام مهار و کنترل شود و در این زمینه سلامت دامها حائز اهمیت است.
ایجاد ارتباط بین ایران و قطر نیازمند راه اندازی خط مستقیم پروازی است که در زمینه ی جابجایی وسافر و گردشگر به خصوص در زمان جام جهانی با سرعت مسافران را جابجا کند. علی باستین معاون اقتصادی استاندار بوشهر نیز در این خصوص گفت: پیگیریهای متعددی برای راهاندازی خط هوایی بوشهر دوحه و همچنین خطوط کشتیرانی بوشهر به قطر انجام شده است باستین افزود: با توجه به اینکه پرواز بوشهر - دبی راه اندازی شد و اولین پرواز آن نیز انجام شد و به فضل خدا در روزهای آینده خبرهای خوبی در زمینه ایجاد پرواز مستقیم از بوشهربه دوحه برای مردم خواهیم داشت. آشنایی با محصولات کشاورزی استان بوشهر با توجه به ارتفاع از سطح دریا عمق چاه های آب در این استان پایین بوده و حدود 14 هزار حلقه چاه در این استان به ثبت رسیده است. با توجه به این مسائل می توان گفت که استان بوشهر از نظر منابع آبی تقریبا غنی است، گرچه طی سالیان اخیر با مشکل و تنش آبی نیز رویرو بوده است و از این رو می تواند از این ویژگی در توسعه کشاورزی استفاده نماید. مهمترین محصولاتی که در استان بوشهر کاشت و به بازار عرضه میشوند به قرار زیر است؛
1- گندم و جو
حدود 120 هزار هکتار از اراضی استان بوشهر تحت کشت گندم است که در حدود یک میلیون تن گندم یه سازمان غلات تحویل داده می شود. واحدهای دامداری مختلفی نیز در استان بوشهر مشغول به فعالیت هستند که از ضایعات گندم شامل کاه و نیز از جو تولیدی برای استفاده دام های این واحد ها استفاده می گردد. به عبارتی میزان تولیدات دامی این استان حدود 80 هزار تن می باشد.
2- خرما
خرما در استان بوشهر یکی از محصولات اصلی در سبد کشاورزی این استان است و خرمای تولید شده در این استان به سراسر ایران و دیگر نقاط جهان صادر می شود. میزان تولید خرما در این استان حدود 150 هزار تن تخمین زده شده است که طبق آخرین آمارها 33 هزار هکتار از اراضی قابل کشت استان بوشهر به نخلستان ها اختصاص یافته است. سالانه 162هزار تن محصول از نخیلات استان بوشهر تولید میشود که از این میزان 9هزار و 500 تن در مرحله خارک معادل 6 درصد، 46هزار تن رطب معادل 29 درصد و 106هزار و 500 تن خرما معادل 65 درصد برداشت می شود.
عمده خرمای استان بوشهر در خود کشور به مصرف می رسد چیزی حدود 30 هزار تن صادرات می شود. صادرات این محصول به کشورهای هند، پاکستان، آسیای میانه، روسیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپایی است. در این استان 40 واحد صنعتی بسته بندی خرما فعال است با توجه به اهمیت بسته بندی با کیفیت در صادرات خرما، آشنایی فعالان حوزه بسته بندی خرما در این استان با دانش های روز و مطابق با استانداردهای جهانی اجتناب ناپذیر است.
3- گوجه فرنگی
سالیانه 600 هزار تن گوجه فرنگی خارج از فصل از حدود 14 هزار هکتار اراضی تحت کشت گوجه فرنگی در بوشهر تولید میشود..
4- مرکبات
انواع مرکبات شامل پرتقال و لیمو ترش در استان بوشهر با سطح زیر کشت حدود 5 هزار هکتاری در حال کشت و ضرع است و سالیانه حدود 55هزار تن از این میوه به بازار عرضه می گردد. شهرستان های جم و دشتستان مهمترین قطبهای تولید این میوه در استان بوشهر به شمار می روند.
5- انواع صیفی جات و سبزیجات
پیاز، سیب زمینی، فلفل، خیار، هندوانه، انواع طالبی و ملون، کاهو و کلم و نیز انواع سبزیجات تازه از جمله محصولاتی هستند که در استان بوشهر کاشته و به سایر مناطق ایران ارسال می شوند. بنابراین گزارش، استان یکی از تولید کنندگان بزرگ این دسته از محصولات به شمار آمده و بخش قابل توجهی از آن را نیز به کشورهای اطراف صادر میکند. با توجه به این ظرفیت های مهم استان بوشهر که در فاصله ای نزدیک با کشور همسایهی جنوبی خود، قطر دارد ایجاد ارتباطات دیپلماتیک می تواند تاثیر بسزایی در پیشرفت اقتصادی جنوب ایران و به خصوص استان بوشهر داشته باشد همچنین منبع مهمی برای ورود ارز به کشور شود اما این مهم نیازمند برنامه ریزی دقیق و با همت جهادی مسئولان است. انتهای پیام /