آفتکش نانویی که دوستدار طبیعت است و باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی ایجاد نخواهد کرد
یکی از شرکتهای دانشبنیان که آفتکشهای گیاهی حاوی نانوکپسول را تولید کرده و در باغات پسته مورد استفاده قرار داده است، اعلام کرد که استفاده بلندمدت از این آفتکش موجب احیای دشمنان طبیعی شده و بهتدریج دفعات مورد نیاز برای سمپاشی کاهش مییابد.
به گزارش ایسنا، دکتر مریم نگهبان، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی و موسس این شرکت با بیان اینکه این نانو آفت کش به منظور کاهش مصرف سموم کشاورزی و تولید محصول سالمتر در باغات و گلخانهها قابل استفاده است، گفت: فرمولاسیون این آفتکش گیاهی براساس نانو و میکروکپسولها بوده و میتوان از این فناوری برای تولید انواع آفتکشهای کم خطر و عاری از سموم شیمیایی استفاده کرد و ما نیز این آفتکشهای نانویی را در باغات مختلف پسته و گلخانهها به صورت پایلوت استفاده کردیم و نتایج جالب توجهی به دست آوردیم.
وی تولید این محصول را حاصل 17 سال مطالعه بر روی ترکیبات گیاهی و پلیمرهای گیاهی با تمرکز بر روی کپسولهای میکرو و نانومقیاس است، خاطر نشان کرد: از این آفتکشنانویی در باغات مختلف در دامغان، کرمان، یزد، شهر بابک و چندین شهر دیگر استفاده کردیم و همچنین روی گلخانهها و صیفیجاتی نظیر گوجهفرنگی نیز در ورامین و شهرهای دیگر این آفتکش نانویی با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است. در بررسیهای انجام شده با کمک موسسه گیاهپزشکی، کارایی این آفتکش به اثبات رسید و نتایج این آزمونها نیز نشان داد که این نانو آفت کش هیچ اثری از باقیمانده سم در محصول ایجاد نخواهد کرد.
نگهبان، قیمت بالا و باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی را از معایب آفتکشهای شیمیایی نام برد و ادامه داد: اما این آفتکش به دلیل استفاده از فناوری نانو میزان مصرف کمی داشته و در عین حال اثربخشی بالایی نیز دارد. با توجه به نتایج به دست آمده قراردادهایی برای اجرای پایلوت این فناوری در شهرهای مختلف بسته شده است و در حال تجاریسازی این فناوری هستیم.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان خاطر نشان کرد: برای اخذ مجوزها، از تاسیس یک کارگاه گرفته تا راهاندازی خط تولید نیاز به کمک داریم، سازمانها موانع زیادی ایجاد میکنند، به طوری که یک فرآیند اخذ مجوز بیش از یک سال زمان میبرد؛ از این رو انتظار داریم مشکلات کارآفرینان حل شود.
به نقل از ستاد نانو، این آفتکش نانویی سازگار و بیخطر برای انسان، دام و محیط زیست بوده؛ تعادل محیط را بهم نمیزند و در عین حال زیستسازگار و دوستدار طبیعت است. در هنگام تماس با مصرف کننده بیخطر بوده و باعث کاهش مقاومت آفات به سموم میشود و روی آفات با هر درجه مقاومت موثر است و مشکلات مقاومت آفات به سموم در سالهای بعدی کاهش مییابد.
استفاده بلندمدت از این آفتکش موجب احیای دشمنان طبیعی شده و بهتدریج دفعات مورد نیاز برای سمپاشی کاهش مییابد. این آفتکش مشکل باقیماندن در محیط ندارد.
انتهای پیام