آمادهباش دستگاههای امدادی و خدماتی اصفهان برای مقابله با سیل
اصفهان - ایرنا - مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: همه دستگاههای امدادی و خدماتی و اعضای ستاد بحران استان برای مقابله با سیل احتمالی در حالت آمادهباش کامل قرار دارند.
منصور شیشه فروش روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیاناینکه بیشتر بارشها برای مناطق غربی و جنوبی این استان پیش بینی شده است، اظهار داشت: جلسه ستاد مقابله با سیل در استان برگزار و وظایف همه دستگاهها به آنها ابلاغ شد.
وی با اشاره به تجارب سیل فروردین سال جاری بر اقدامهای پیشگیرانه در مورد سیل تاکید و بیان کرد: 350 تیم عملیاتی و امدادی در مناطق مختلف استان استقرار پیدا کردند و همه دستگاهها مکلف به انجام اقدامهای لازم شدند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: پلیس راه، راهنمایی و رانندگی، شهرداریها و دهیاریها از آمادگی کامل برای مقابله با سیل برخوردارند و ستاد سیل شهرداری اصفهان هم تجهیز و اقدامهای موثری در راستای پیشگیری انجام شده است.
وی با تاکید بر اهمیت اطلاعرسانی مستمر از اداره کل هواشناسی اصفهان در باره بارشهای نقطهای افزود: این بارشها سراسر استان را دربرمیگیرد اما در مناطق غرب با حجم بیشتری همراه خواهد بود و بهتدریج در مناطق جنوب، شمال و مرکز و شرق استان هم ادامه پیدا خواهد کرد.
شیشهفروش با بیان اینکه اداره آب منطقهای اصفهان مسوول پیادهسازی سیستمها و نصب تابلوهای هشدار در استان است، تصریح کرد: شهرداریها، دهیاریها و اداره راه و بنیاد مسکن موظف به بررسی وضعیت پلهای موجود در مناطق شهری و روستایی و محورهای جادهای استان شدند.
وی با اشاره به فعال شدن ستاد سیل در شهرداریهای استان اضافه کرد: بازبینی و بازگشایی مسیر رودخانه و پیش بینی تجهیزات لازم برای کنترل سیل از دیگر وظایف دستگاههای خدماترسان است که به آنها ابلاغ شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اهمیت آمادگی شهرداریها و دهیاریها برای مقابله با سیل خاطرنشان کرد: ستاد مقابله با سیل در راستای پیشگیری و کنترل سیلابهای محتمل در همه شهرستانها تشکیل و برنامهریزیهای لازم در این زمینه انجام شده است.
وی با بیان اینکه پایگاههای جمعیت هلال احمر و فوریتهای پزشکی باید بصورت ویژه مهیا باشند و امکانات لازم در این پایگاهها مستقر باشد، اضافه کرد: ماشینآلات برفروبی و کنترل سیل اداره راه در 41 راهدارخانه در مناطق مختلف استان مستقرند و یدککش و جرثقیل مناسب برای این مناطق پیش بینی شده است.
شیشهفروش گفت: وقوع بارشهای رگباری در مناطق خشک و نیمهخشک میتواند موجب وقوع سیل شود بویژهاینکه هماکنون مقداری ذخیره برف در بالادست وجود دارد و روز سهشنبه افزایش دما و چهارشنبه با کاهش محسوس دما مواجه خواهیم بود.
وی اظهار داشت: همزمان با تغییرات دما و ذوب شدن برفها، احتمال وقوع روان آب در این مناطق وجود دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه اطلاع رسانی و توصیههای لازم برای جلوگیری از سرمازدگی باغ ها و مزارع در این مناطق به کشاورزان انجام شده است تصریح کرد: بخش های مختلف امدادی استان برای پیشگیری و کنترل سیل در آمادگی نسبی قرار دارند.
فرماندار چادگان نیز در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: آمادگی کامل برای مقابله با سیل در این شهرستان وجود دارد و تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده شده است.
عباس توکلی بیان کرد: حجم روان آبی که ممکن است در اثر وقوع سیلاب در نقاط مختلف چادگان ایجاد شود پیش بینی شده و گلوگاه های که احتمال آبگرفتگی داشته، پاک سازی شده است.
وی ادامه داد: شهرداریها هم در این زمینه از آمادگی لازم برخوردارند و اطلاعیههایی در این مورد صادر و به شهروندان توصیه شده در هنگام بارشها از خروج غیرضروری از منازلشان خودداری کنند.
توکلی با بیان اینکه بخش چناررود چادگان بیش از سایر مناطق این شهرستان در معرض وقوع سیل قرار دارد، گفت: اقدامها و هماهنگیهای کامل توسط دستگاه های متولی در این زمینه صورت گرفته و در مورد جلوگیری از خسارتهای جانی و مالی تصمیمهای لازم اتخاذ شده است.
وی با اشاره به اینکه مکانی برای اسکان اضطراری با مدیریت بخشداری چناررود تجهیز شده است، اضافه کرد: بر اساس ارزیابیهای انجام شده توسط اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان نیازی به جابهجایی ساکنین وجود ندارد اما 2 روستای این بخش با خطر رانش زمین ناشی از عوارض سیل مواجهند که در صورت لزوم اقدام به جابهجایی انجام خواهد شد.
فرماندار بویین و میاندشت نیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به برگزاری جلسه ستاد مقابله با سیل در این شهرستان اظهار داشت: تمهیدات لازم برای مقابله با سیل احتمالی اندیشیده شده و آمادگی کامل در این شهرستان وجود دارد.
محمدرضا توسلی با بیان اینکه شهرداریها، دهیاریها و سایر دستگاههای خدماترسان در آمادگی کامل قرار دارند، گفت: لایروبی تعدادی از رودخانهها در شهرستان بویین و میاندشت و بازبینیهای آنها هم انجام شده است.
وی بیان کرد: مکان مناسبی هم برای اسکان اضطراری در این شهرستان پیش بینی شده است.
اداره کل هواشناسی اصفهان با صدور اخطاریهای در باره وقوع سیلابهای محلی در مناطق غربی استان در روزهای سهشنبه و چهارشنبه این هفته هشدار داده است.
بر اساس این اخطاریه که روز دوشنبه منتشر شد، با تشدید فعالیت سامانه بارشی از روز سهشنبه ششم اسفند جاری، رگبار شدید باران و برف مناطق مختلف استان بهویژه غربی را دربرمیگیرد که تا چهارشنبه هفتم اسفند ادامه خواهد داشت.
اثر این مخاطره، وقوع سیلاب محلی، سیلابی شدن مسیلها، آب گرفتگی معابر شهری و جادهای و اختلال در محورهای مواصلاتی، کاهش دید، ذوب برف و بالا آمدن سطح آب رودخانههای محلی در غرب استان بهویژه ارتفاعات و مناطق همجوار با استانهای لرستان و چهارمحال و بختیاری پیشبینی شده است. بر این اساس، روز سهشنبه رگبار شدید باران و برف گاهی با رعد و برق (100 تا 140 میلیمتر) و چهارشنبه، رگبار شدید برف و باران گاهی با رعد و برق (30 تا 50 میلیمتر) در مناطق غربی اصفهان پیش بینی شده است. هواشناسی اصفهان با صدور این اخطاریه، توصیههایی مانند مدیریت سدها، اتخاذ تمهیدات لازم برای عبور سیلاب احتمالی، فاصله گرفتن از رودخانها و مسیلها و اجتناب از سفرهای غیرضروری را به مردم گوشزد کرد.
*س_برچسبها_س*