یک‌شنبه 4 آذر 1403

آمادگی صندوق نوآوری برای تأمین مالی طرح‌های مسئله‌محور جهاد دانشگاهی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
آمادگی صندوق نوآوری برای تأمین مالی طرح‌های مسئله‌محور جهاد دانشگاهی

جهاد دانشگاهی باید همچنان رویکرد مسئله‌محوری را در فعالیت‌های خود دنبال کند و ما نیز در صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان (وابسته به جهاد دانشگاهی) در کنار شما خواهیم بود.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و هیئت همراه در سفر یک روزه به استان البرز، از اکوسیستم نوآوری این استان از جمله پارک علم و فناوری و صندوق پژوهش و فناوری استان البرز (مستقر در مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی)، پارک ملی علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در این مجموعه بازدید کردند.

دکتر محمدصادق خیاطیان، در سخنانی در سیزدهمین گردهمایی پارک‌ها، مراکز رشد نوآوری و شتابدهی جهاد دانشگاهی که در مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی برگزار شد، گفت: جهاد دانشگاهی مولود انقلاب اسلامی است که با رویکرد علمی و فرهنگی ایجاد شده است. زیست‌بوم جهاد دانشگاهی در حوزه علم و فناوری بالغ شده و کشور تاکنون از آثار و برکات فعالیت‌های آن بهره‌مند شده است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه امروز بحث زیست‌بوم نوآوری وارد ادبیات کشور شده و به مرور این زیست‌بوم در کشور توسعه پیدا کرد و به سرعت درحال گسترش است، افزود: در جهاد دانشگاهی نیز یک زیست‌بوم بالغ نوآوری شکل گرفته و انواع مراکز علمی، پژوهشی و آموزشی در این نهاد از جمله پارک‌های علم و فناوری البرز و کرمانشاه و همینطور مراکز رشد در سراسر کشور تشکیل شده‌اند.

وی تصریح کرد: خروجی اقدامات و دستاورد‌های جهاد دانشگاهی نیز نشان می‌دهند که فعالیت‌های این نهاد بر حل مسائل کشور متمرکز بوده است و هرجا که مبتنی بر حل مسئله اقدام کرده‌ایم، توفیقات خوبی حاصل شده است؛ از جمله اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه نفت، پروژه ساخت یک رام قطار مترو، بحث گیاهان دارویی و... دستاورد‌های خوبی کسب کرده است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اهمیت بحث تأمین مالی به عنوان قلب تپنده زیست‌بوم نوآوری کشور گفت: موضوع نوآوری امر جدیدی است و تامین مالی این حوزه نمی‌تواند مبتنی بر رویکرد‌های سنتی باشد و ما نیز در صندوق این رویکرد را دنبال می‌کنیم.

خیاطیان ضمن تقدیر از اقدامات ارزشمند جهاد دانشگاهی تأکید کرد: جهاد دانشگاهی باید همچنان رویکرد مسئله‌محوری را در فعالیت‌های خود دنبال کند و ما نیز در صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان (وابسته به جهاد دانشگاهی) در کنار شما خواهیم بود. آمادگی داریم از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری البرز و کرمانشاه (وابسته به جهاد دانشگاهی) حمایت کنیم.

رونمایی از چند محصول در حوزه گیاهان دارویی و افتتاح دو مرکز هم‌آفرینی پارک علم و فناوری البرز

در پایان مراسم افتتاحیه سیزدهمین گردهمایی پارک‌ها، مراکز رشد نوآوری و شتابدهی جهاد دانشگاهی، با حضور دکتر خیاطیان؛ رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر سجاد محمدعلی‌نژاد؛ معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم و همچنین دکتر حسن مسلمی نائینی؛ رییس جهاد دانشگاهی، از 4 محصول در حوزه گیاهان دارویی در پارک علم و فناوری استان البرز رونمایی شد. این 4 محصول شامل سوپرپلنت (کمک به کاهش وزن، چربی سوزی و کاهش اشتها)، دتوکسین (کمک به کاهش علائم ترک اعتیاد)، ملیتروپیک (کنترل آلزایمر)، لیورسیل (بهبود عملکرد کبد) بودند.

بررسی مشکلات 6 شرکت دانش‌بنیان توسط صندوق نوآوری و شکوفایی

این محصولات توسط شرکت ویستا یگانه نوین آفاق (وینا) تولید شده‌اند. این شرکت توسط صندوق پژوهش و فناوری استان البرز و هم‌بنیانگذاری پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در پارک علم و فناوری البرز تأسیس شده است.

همچنین دو مرکز هم‌آفرینی پارک علم و فناوری استان البرز با حضور رییس صندوق نوآوری و شکوفایی افتتاح شد. دکتر خیاطیان ضمن بازدید از واحد‌های فناور مستقر در این دو مرکز، در جریان درخواست‌ها و مسائل این شرکت‌ها قرار گرفت.

شکل‌گیری زیست‌بوم نوآوری فعال در جهاد دانشگاهی

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران گفت: مجموعه جهاد دانشگاهی در عرصه فناوری و ایجاد زیست‌بوم نوآوری فعال بوده است و شاهد هستیم که زیست‌بوم بالغی در این نهاد شکل گرفته است. انواع مراکز نوآوری، رشد و شرکت‌های دانش‌بنیانی که حول جهاد دانشگاهی شکل گرفته‌اند، توانسته‌اند زیست‌بوم فعالی را ایجاد کنند.

وی افزود: یکی از محور‌هایی که می‌توانیم در فرایند تبدیل علم به ثروت به عنوان یک تجربه موفق از آن یاد کنیم، مجموعه جهاد دانشگاهی است. دستاورد‌هایی که به صورت پژوهشی و تجربه‌های علمی در مراکز علمی و تحقیقاتی این نهاد شاهد آنها هستیم، با سیستمی که در جهاد دانشگاهی برای آن طراحی شده است، به محصول تبدیل شده و قابلیت تجاری‌سازی پیدا می‌کند و وارد بازار می‌شود.

خیاطیان تصریح کرد: قاعدتاً تأمین مالی یک رکن مهم در این فرایند محسوب می‌شود و زیست‌بوم نوآوری، نظام تامین مالی خاص خود را می‌طلبد و صندوق نوآوری و شکوفایی با استفاده از ابزار‌های متنوعی که در اختیار دارد، تلاش می‌کند در کنار نخبگان و فناوران، شرکت‌های دانش‌بنیان و صندوق‌های پژوهش و فناوری باشد. جهاد دانشگاهی یک صندوق پژوهش و فناوری مستقل در اختیار دارد و در صندوق‌های دیگری نیز سهامدار است که بازوان تأمین مالی حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور این نهاد محسوب می‌شوند. در صندوق نوآوری و شکوفایی به صورت مستقیم از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کرده و همینطور از طریق صندوق‌های پژوهش و فناوری که نزدیک‌تر به شرکت‌های دانش‌بنیان هستند، بحث تأمین مالی و حمایت از این شرکت‌ها و نیز شرکت‌های فناور را دنبال می‌کنیم.