دوشنبه 1 بهمن 1403

آمریکا برای رقابت با چین آموزشهای مهارتی را رایگان می کند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
آمریکا برای رقابت با چین آموزشهای مهارتی را رایگان می کند

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: دولت آمریکا به دنبال تصویب قانون رایگان شدن آموزش‌های مهارتی در پارلمان این کشور برای رقابت با پیشرفت اقتصادی کشور چین است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: دولت آمریکا به دنبال تصویب قانون رایگان شدن آموزش‌های مهارتی در پارلمان این کشور برای رقابت با پیشرفت اقتصادی کشور چین است.

به گزارش خبرگزاری مهر، صبح امروز جلسه شورای دانشگاه فنی و حرفه‌ای با حضور دکتر حسن میرزا بزرگ رئیس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای و دیگر اعضای این شورا به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

صالحی عمران با عنوان اینکه دانشگاه فنی و حرفه‌ای با مأموریت تربیت تکنسین بازار کار و صنعت، یکی از بزرگترین دانشگاه‌های کشور با 181 دانشکده و آموزشکده فنی و حرفه‌ای و جمعیت دانشجویی بالغ بر 160 هزار نفر در سراسر کشور است، باید اذعان داشت: آموزش عالی مهارتی، مسیری است که آموزش عالی در دنیا دنبال می‌کند چرا که در این نوع از آموزش‌ها ارتباط تنگاتنگی با رشد اقتصادی و توسعه‌ای کشورها دارد و اگر به آموزش مهارتی برخی کشورهایی از جمله فنلاند، سوئیس، آلمان و اتریش نگاه کنیم درمیابیم میانگین بیش از 50 درصد دانشگاه‌ها و دانشجویان در این کشورها مهارتی هستند و گرایش عجیبی در این کشورها به سمت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی است.

وی گفت: اخیرا برنامه‌های راهبردی در کشورهای توسعه یافته در مبحث سرمایه گذاری، به سمت آموزش‌های مهارتی سوق پیدا کرده و مطالعات نشان داده اگر بخواهیم در آینده سرمایه‌ای را بدست بیاوریم هم اکنون باید برای این امر توجه ویژه، سرمایه گذاری و هزینه کنیم و اگر اعتقاد داریم آموزش‌های مهارتی اثری دارد بنابراین بایستی سرمایه گذاری متناسب با آن در دولت، مجلس و بخش خصوصی برای تجهیز کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها، جذب مربی و استاد، مطالعه بازار کار و ارائه برنامه آموزشی روز دنیا صورت پذیرد.

صالحی عمران افزود: جهت گیری دانشگاه فنی و حرفه‌ای به سمت مسؤولیت اجتماعی ویژه و اصلی آن یعنی اشتغال فارغ التحصیلان و ارتباط آموزش و پژوهش با صنعت و بازار کار خواهد بود.

وی با اشاره بر اینکه اشتغال یکی از شاخص‌های مهم اقتصاد کلان است که برای دولت، بنگاه‌های اقتصادی و جامعه به عنوان یک عامل اقتصادی حائز اهمیت فراوان است تصریح کرد: با برنامه ریزی صورت گرفته، دانشجویان پس از پایان تحصیل راه‌های زیادی برای ورود به بازار کار و یادگیری شغل مورد نظر خود دارند. یکی از این روش‌های مدرن و کارآمد، آموزش شغلی در سیستم دوگانه یا دوآل است تا از این روش با همکاری صنایع کوچک و بزرگ امکان پرورش استعداد و پیشرفت آینده شغلی مورد علاقه خود را فراهم آورند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای ادامه داد: معتقدیم اگر موقعیت‌های عینی و بیرونی بالاخص شرایط بازار کار دانشجویان را شناسایی کنیم با عنایت به اینکه ماهیت آموزشی در این دانشگاه تا 70 درصد عملی است بخشی از مشکل و معضل اشتغال جوانان مرتفع خواهد شد لذا این امر مستلزم توجه جدی توسط دولت به دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای با اشاره بر اینکه دولت آمریکا به دنبال تصویب قانون رایگانی آموزش‌های مهارتی در پارلمان این کشور برای رقابت با پیشرفت اقتصادی کشور چین است خاطر نشان کرد: در توجه به آموزش‌های عالی فنی و حرفه‌ای متأسفانه هم اکنون در کشور، مرحله آگاهی سازی به جامعه و خانواده‌ها را سپری می‌کنیم این در شرایطی است که کشورهای پیشگام در مرحله تصمیم سازی و اقدام عملیاتی هستند و این امر مستقیما در توسعه این کشورها تأثیر بالقوه ای داشته است.

وی گفت: خوشبختانه طی دو سال اخیر اصلاحات زیربنایی خوبی در برنامه ریزی درسی، توانمندی و جذب اعضای هیأت علمی و تجاری سازی آموزش در دانشگاه صورت گرفته، لذا امیدواریم با بحث‌هایی که مطرح شد حمایت‌ها در بدنه دولت و مجلس از مأموریت و فعالیت‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای افزایش پیدا کند.