سه‌شنبه 6 آذر 1403

آمریکا؛ دست پشت پرده بحران اوکراین است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آمریکا؛ دست پشت پرده بحران اوکراین است

هادی ثروتی گفت: آمریکا با تحریک کشورها در ایجاد انقلاب های مخملی مانند انقلاب گرجستان و برقراری سامانه موشکی در کشور های مختلف مانند لهستان به دنبال نفوذ قدرت در بلوک شرقی و تضعیف قدرت روسیه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هادی ثروتی کارشناس مسائل سیاسی و استاد روابط بین الملل در گفتگو با خبرنگار مرآت با اشاره به بحران اوکراین گفت: آمریکا با تحریک برخی از کشورهای اروپای شرقی برای پیوستن به ناتو به دنبال تضعیف قدرت روسیه در بلوک شرق است.

ثروتی در ادامه اذعان کرد: بحران اوکراین یک مسئله تاریخی است و به دوران جنگ سرد بین شوروی سابق و هم پیمانانش و آمریکا و متحدانش مربوط می شود که در این تنازعات بین شرق و غرب، آمریکا به دنبال گسترش نفوذ خود در اروپای شرقی و اضمحلال شوروی بوده است.

ثروتی خاطر نشان کرد: آمریکا با تحریک کشورها در ایجاد انقلاب های مخملی مانند انقلاب گرجستان و برقراری سامانه موشکی در کشور های مختلف مانند لهستان به دنبال نفوذ قدرت در بلوک شرقی و تضعیف قدرت روسیه است.

این کارشناس مسائل بین الملل علت حساسیت روسیه را به مواضع اوکراین به دلیل نگرانی روسیه از ماهیت و امنیت کشورش دانست و بیان کرد: غرب با تحریک یکی از متحدین قبلی روسیه، عملاً منافع و امنیت ملی این کشور را نادیده گرفته و وارد حوزه نفوذ سنتی این کشور شده و از طرف دیگر روسیه قصد دارد همگرایی گذشته خود را در بین جمهوری های بلوک شرق احیا کند.

وی تصریح کرد: مساله اوکراین برای روسیه اهمیت زیادی دارد زیرا بخش زیادی از جمعیت اوکراین، روس‌تبار هستند و از قدیم الایام روسیه و اوکراین یک کشور بودند که اشتراکات زیادی با یکدیگر داشته اند.

ثروتی بحران اوکراین را درس عبرتی برای کشور های تحت سیطره آمریکا دانست و افزود: موضع آمریکا در این تنش کاملا محافظه کارانه بوده و هیچ اقدام نظامی را انجام نداده و تنها به تحریم علیه روسیه بسنده کرده درحالیه سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه معتقد است تحریم‌ها و فشارهای بیشتر علیه کشورش نه تنها کمکی به حل بحران نمی‌کند، بلکه به تعمیق آن منجر خواهد شد.

این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه ماجرای اوکراین نشان داد آمریکا در بحران قابل اعتماد نیست و پشت متحدانش را خالی می کند ابراز کرد: زلنسکی یک دلقک و بازیگری بود که با کودتا به قدرت رسید و در حال حاضر این دست نشانده برای ایالت متحده هیچ اهمیتی ندارد.

وی در رابطه با موضع ذلیلانه آمریکا در این تنش بیان کرد: افول آمریکا از دهه 70 آغاز شده و بنا به گفته کیسینجر افول آمریکا با گسترش تکنولوژی و ایجاد نهیلیسم آغاز شده و در این مورد نیز به دلیل مشکلات داخلی کشور امریکا از جمله بحران های مالی و کسری بودجه، ضعف قدرت نظامی و... توان مدیریت این اتفاقات را ندارد و تنها نظاره گر است.

انتهای پیام /