دوشنبه 5 آذر 1403

آوارگی 700 عضو جامعه ورزشی در افغانستان / استمداد توماس باخ برای نجات ورزشکاران افغانستانی

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
آوارگی 700 عضو جامعه ورزشی در افغانستان / استمداد توماس باخ برای نجات ورزشکاران افغانستانی

کمیته بین المللی المپیک از سرگردانی بیش از 700 نفر از اعضای جامعه ورزشی افغانستان در این کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار دنیای ورزش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، توماس باخ رئیس کمیته بین المللی المپیک روز یکشنبه در مجمع عمومی انجمن کمیته‌های ملی المپیک، از سرگردانی بیش از 700 نفر از اعضای جامعه ورزشی افغانستان در این کشور خبر داد و از کمیته‌های ملی المپیک درخواست کرد برای خروج اعضای جامعه ورزشی افغانستان کمک و با دولت هایشان به منظور صدور روادید بشردوستانه برای آن‌ها همکاری کنند.

در پی سقوط دولت تحت حمایت غرب اشرف غنی طالبان در ماه‌های آگوست و سپتامبر حکومت را در افغانستان در دست گرفت. زنان و دختران ورزشکار، کسانی که از آن‌ها حمایت می‌کنند و زنان را در دسترسی به ورزش تشویق می‌کنند با بیشترین تهدید از سوی حکومت طالبان روبرو هستند.

کمیته بین المللی المپیک اعلام قصد دارد یک صندوق بشردوستانه تاسیس کند و کمیته المپیک قطر در بخش حمل و نقل و توزیع کمک‌ها این نهاد را یاری خواهد کرد.

کمیته بین‌المللی گفت که این نهاد با کمیته‌های ملی المپیک و فدراسیون‌های بین‌المللی، کمیته برگزاری المپیک 2024 و همینطور کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، سازمان‌های مردم نهاد و سازمان‌های ورزشی برای خارج کردن مردم از افغانستان همکاری داشته است.

با این شیوه بیش از 300 نفر از اعضای جامعه المپیک از افغانستان خارج شده اند، از جمله 5 ورزشکاری که در المپیک 2020 توکیو حضور یافتند و 2 ورزشکاری که قرار است در المپیک زمستانی 2022 حضور داشته باشند، رئیس کمیته ملی المپیک افغانستان و دبیرکل این نهاد و چندین نفر از اعضای فدراسیون‌های ملی.

اوایل ماه جاری فیفا با همکاری دولت قطر حدود 100 نفر از از اعضای خانواده فوتبال افغانستان از جمله بازیکنان زن را از این کشور خارج کرد. ضمن آنکه بیش از 100 نفر از اعضای تیم فوتبال دختران افغانستان و خانواده هایشان توانستند در ماه سپتامبر به پاکستان فرار کنند.

جیمز مک لئود مدیر اتحاد المپیک و روابط کمیته ملی المپیک کمیته بین المللی المپیک عنوان کرده این نهاد به دنبال آن است که تا جایی که می‌تواند به خروج ورزشکاران از افغانستان کمک کند ضمن آنکه از کسانی که در افغانستان مانده اند و ورزشکارانی که در جایی دیگر هستند برای پیگیری فعالیت‌های ورزشی خود حمایت خواهد کرد.

این در حالی است که آرین صدیقی رئیس کاروان پارالمپیک افغانستان در توکیو 2020 درباره وضعیت 12 ورزشگاه پارالمپیکی این کشور که نتوانستند از کشور خارج شوند ابراز نگرانی کرد.

پیش از این از او از نهاد‌های بین المللی به خصوص کمیته پارالمپیک آسیا، کمیته بین‌المللی پارالمپیک و کمیته بین‌المللی المپیک و دیگر سازمان‌های ورزشی برای حمایت نکردن از خروج این افراد از افغانستان به شدت انتقاد کرده بود.

بیشتر بخوانید