آیا بمبهای سنگرشکن میتواند به شهرهای موشکی ایران آسیب بزند
طراحی و ساخت این شهرهای زیرزمینی مطابق با اصول پدافند غیرعامل انجام میشود که در راستای تامین حفاظت از تاسیسات راهبردی کشور طراحی شده است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز گذشته از یک شهر زیرزمینی مخصوص نیروی دریایی رونمایی کرد.
به گزارش فارس، رونمایی از این شهرها مشت نمونه خروار است چرا که ارتش و سپاه پاسداران تعداد بسیاری از این شهرها را دارند. طراحی و ساخت این شهرهای زیرزمینی مطابق با اصول پدافند غیرعامل انجام میشود که در راستای تامین حفاظت از تاسیسات راهبردی کشور طراحی شده است.
رونمایی از جدیدترین شهر زیرزمینی سپاه روز گذشته بود که نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شهر زیرزمینی خود با حضور سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران رونمایی کرد. این پایگاه در عمق زمین قرار گرفته و محل امن نگهداری شناورهای هجومی نیروی دریایی سپاه پاسداران است.
مطابق آنچه در تصاویر مختلف از این پایگاه نمایش داده شده، در این شهر زیرزمینی شناورهایی از جمله ذوالفقار، سراج، یا مهدی (عج)، ذوالجناح و جدیدترین نوع آن یعنی طارق با بدنه کربن و سرعت 180 کیلومتر بر ساعت حضور دارند. روزهای قبل نیز شهر موشکی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رونمایی شده بود.
احداث پایگاههای زیرزمینی راهبرد قطعی نیروهای مسلح نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران پیش از این نیز، پایگاههای زیرزمینی مختلف از جمله شهرهای زیرزمینی سپاه پاسداران در حوزه دریایی، پهپادی و موشکی و شهرهای زیرزمینی ارتش مانند پایگاه عقاب 44 و پایگاه پهپادی 313 رونمایی کرده بودند. آنچه مربوط به نیروی دریایی سپاه پاسداران است، رونمایی از شهر موشکی در 18 دیماه 1399 بود. در این شهر زیرزمینی، انواع موشکهای کروز در این پایگاه مستقر بودند.
سرلشکر سلامی درباره این پایگاه عنوان کرد که این پایگاه یکی از چندین تاسیسات نگهدارنده موشکهای راهبردی نیروی دریایی سپاه است که در آن، ستونی از موشکها و سیستمهای پرتاب قابل مشاهده است. به گفته فرمانده کل سپاه، طول این ستونها کیلومترها ادامه دارد و تعداد زیادی از این مجموعهها در نیروی دریایی سپاه وجود دارد. نیروی دریایی سپاه پاسداران امروز به کفایت و بلوغ قدرت دست یافته است. این موشکها با برد صدها کیلومتر، نقطه زن و دقیق، با قدرت تخریب بسیار بالا و قادر به عبور از تجهیزات جنگ الکترونیک دشمن هستند.
پنهانماندن پایگاههای زیرزمینی نیروهای مسلح از چشم دشمنان مهمترین ویژگی پایگاهها و شهرهای زیرزمینی نیروهای مسلح اعم از سپاه و ارتش مخفیبودن محل استقرار این پایگاهها است.
چنانچه سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش طی روزهای اخیر در اولین همایش سراسری تربیت و آموزش نیروی هوایی ارتش گفته بود که؛ «ما به عنوان در یکی از مناسبتها یک پایگاه زیرزمینی پهپادی را نمایش دادیم و هنوز دشمنان نتوانستند از محل آن مطلع شوند. البته هر از گاهی مطالب نادرستی را مطرح میکنند ولی ما که از حقیقت ماجرا مطلع هستیم میدانیم که مطالب و ادعاهای آنها نادرست است.» البته دشمنان و بازوهای رسانهای آنها هر از گاهی با انتشار تصاویر و مطالبی سعی در القای این مطلب دارند که از محل اختفای این پایگاههای زیرزمینی مطلع هستند در صورتی که سخنان مذکور فرمانده کل ارتش به وضوح ادعای آنها را تکذیب میکند.
کاربرد بالای شهرهای زیرزمینی برای نیروهای مسلحی که از تهدیداتی که دشمن درباره شهرهای زیرزمینی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مطرح میکند این است که میتوانند با استفاده از بمبها یا موشکهای سنگرشکن به این شهرها حمله کرده و آنها را از بین ببرند. در صورتی که به گفته کارشناسان حوزه مهندسی رزمی، این شهرها به گونهای طراحی و ساخته شدهاند که بمبهای سنگرشکن دشمنان قادر به نفوذ به آنها نیستند.
کارشناسان مهندسی رزمی این نکته را هم مطرح میکنند که حتی اگر دشمنان موفق به پیدا کردن خروجی و ورودی به پایگاههای زیرزمینی شده و این قسمت را بمباران کنند نیز با توجه به توان بالای مهندسی رزمی در نیروهای مسلح این انسداد ظرف چند ساعت برطرف خواهد شد و پایگاه مجدداً به حالت عملیاتی در خواهد آمد.
موضوع مذکور درباره شهرهای موشکی نیز بدین گونه صدق میکند که در صورت بمباران احتمالی ورودی و خروجی شهرهای موشکی، طراحی کاربردی این پایگاهها به فرماندهان اجازه میدهد تا امکان پرتاب موشک از زیرزمین هم وجود داشته باشد. یعنی سیلوهای موشکی وجود دارد که در صورت مسدود شدن ورودی شهرهای موشکی امکان پرتاب موشک از داخل این مراکز وجود دارد.
انتقال مراکز حساس و تاسیسات راهبردی جمهوری اسلامی ایران مانند تاسیسات غنیسازی هستهای و پایگاههای نظامی موشکی به زیر زمین و زیر کوهها یک تصمیم مهم و راهبردی است.
چنانچه مسئولان با انتقال تأسیسات غنیسازی فردو به زیر کوه درصدد این موضوع برآمدند تا امنیت این تأسیسات را برقرار و تامین کند. البته طبق شنیدهها قرار است تاسیسات هستهای نطنز نیز به زیر زمین منتقل شود تا از تهدیدات احتمالی رژیم صهیونیستی در امان بماند.
صحیحبودن این تصمیم از آنجا ناشی میشود که پیش از انتقال تاسیسات هستهای به زیر زمین توسط متخصصان این حوزه، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با ساخت شهرهای موشکی و پایگاههای زیرزمینی این فناوری را به اثبات رساندند.
نمونه واضح و دقیق اثبات این فناوری در حوزه تاسیسات زیرزمینی ساخت موشک نیز دیده میشود به نحوی که نیروی هوافضای سپاه پاسداران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تاسیسات ساخت موشک در زیر زمین را هم دارند.
تاسیسات و زیرساختهای ساخت موشک توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در زیر زمین وجود دارد.
وجود چنین تاسیسات و زیرساختهایی نشان میدهد که ادعاهای رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه در تجاوز 5 آبان امسال تمام توان ساخت و تولید موشک در ایران را از بین برده و برنامه موشکی را یک سال از چرخه خود عقب افتاده نیز یک ادعای واهی است.
احداث و توسعه پایگاههای زیرزمینی چه در حوزه موشکی و چه در حوزههای پهپادی و چه در حوزه پایگاههای جنگندههای نیروی هوایی ارتش یک راهبرد مهم نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای حفاظت از تجهیزات راهبردی در مقابل حملات احتمالی دشمنان است.
البته همانگونه که در متن اشاره شد احداث پایگاههای زیرزمینی فقط به حوزه نظامی منحصر نخواهد بود بلکه در حوزه موضوعات راهبردی مانند تاسیسات غنیسازی هستهای نیز در دست اجرا قرار دارد. بنابراین؛ به نظر میرسد که ساخت پایگاههای زیرزمینی در نیروهای مسلح ایران یک راهبرد مهم و زیربنایی است و قرار است در همه حوزهها توسعه پیدا کند.
از میان اخبار