آیین نامه اجرایی «درآمد پایدار شهرداریها و دهیاریها از عوارض گمرکی» ابلاغ شد
تهران - ایرنا - محمد مخبر، معاون اول رییسجمهور، آیین نامه اجرایی ماده (42) قانون مالیات بر ارزش افزوده درباره شاخصهای نحوه تسهیم منابع حاصل از عوارض گمرکی بین شهرداریهای کلانشهرها، دهیاریها، روستاهای فاقد دهیاری و عشایر را ابلاغ کرد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، هیأت وزیران در جلسه مورخ 26 دی 1400 و در اجرای حکم مندرج در ماده (42) قانون مالیات بر ارزش افزوده مبنی بر سهم شهرداریها و دهیاریها، روستاهای فاقد دهیاری و عشایر از عوارض گمرکی کالاهای وارداتی برای کمک و ایجاد درآمد پایدار برای آنها، آیین نامه اجرایی مربوط را به تصویب رساند.
هدفمند کردن منابع پرداختی دولت به شهرداریها و دهیاریها و بهبود زیرساختهای حمل و نقل، شبکه آبرسانی، بهداشت عمومی و... در مناطق کمتر توسعه یافته با اهرمی کردن منابع این آیین نامه از طریق شناسایی ظرفیتها و فرصتهای موجود در آن مناطق، از جمله اهداف آیین نامه فوق است.
بر این اساس، گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف است معادل 12 در هزار ارزش گمرکی کالاهای وارداتی که حقوق ورودی آن هر ماه وصول میشود را حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور) واریز کند.
وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور) نیز موظف است منابع وصولی را بر اساس نسبتهای 13 درصد کلان شهرها (شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت)، 52 درصد سایر شهرداریها و 35 درصد روستاها و مناطق عشایر، به حساب آنان واریز کند. این وزارتخانه همچنین موظف است وصولی هر ماه را تا پانزدهم ماه بعد به حساب شهرداریها، دهیاریها، فرمانداریها (روستاهای فاقد دهیاری) و سهم مناطق عشایری به حساب ادارات کل عشایری استان واریز کند.
سهم شهرداریها و دهیاریهای هر استان بر اساس شاخص جمعیت، تعداد شهرداری و دهیاری، معکوس میزان عوارض ارزش افزوده هر استان، معکوس شاخص توسعه انسانی هر سال توسط سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور محاسبه و به استان اعلام میشود.
اعتبار مذکور برای شهرداریها و دهیاریها و روستاهای فاقد دهیاری و مناطق عشایری در قالب پرداخت کمک و ایجاد درآمد پایدار از طریق اهرمی کردن منابع این آیین نامه هزینه میشود.