اتحادیه اروپا: یکی از کشورهای اروپایی باید برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران پیشقدم شود
این عضو آلمانی پارلمان اروپا نوشت که در این قطعنامه از اتحادیه اروپا خواسته شده است تا نام سپاه پاسداران ایران در فهرست به اصطلاح تروریستی این اتحادیه قرار گیرد و تحریمهای علیه این نهاد افزایش یابد.
سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعی شد که برای قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا، ابتدا یک کشور عضو این اتحادیه باید درخصوص آن تصمیمگیری کند و آن را برای گفتوگو به شورای اروپا بیاورد.
به گزارش ایسنا، پیتر استانو، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانسی خبری در پاسخ به سوال ایندیپدنت فارسی درخصوص قرارگیری نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست سازمانهای تروریستی عنوان کرد: از آنجایی که تصمیم پارلمان اروپا، تصمیم یک نهاد مستقل اتحادیه اروپا است، ما در کمیسیون اروپا امکان زیادی برای اظهارنظر درخصوص آن نداریم؛ البته تصمیم در اینباره که مربوط به سیاست خارجی است، برعهده دولتهای عضو میباشد که در شورای اروپا درخصوص این مسئله تصمیم خواهند گرفت.
وی ادامه داد: اما نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشیم این است که سپاه پاسداران پیشاپیش تحت تحریم 4 رژیم حقوقی اتحادیه اروپا قرار دارد. این چیزی است که باید آن را به خاطر بسپاریم. افراد یا نهادهایی که یا عضو سپاه پاسداران هستند یا با آن ارتباط دارند تحت تحریمهای حقوقی قرار گرفتهاند اما وقتی که نهاد در پارلمان به عنوان گروه تروریستی شناخته میشود، دیگر آن مسئله در سطح اتحادیه اروپا نمیباشد چراکه که در ابتدا یکی از کشورهای عضو و مقامهای دولتی آن باید چنین تصمیمی اتخاد کنند.
استانو تصریح کرد: کمیسیون اروپا در جایگاه یک نهاد پیشاپیش موضع روشن خود را در اینباره اعلام و رئیس کمیسیون در این خصوص صحبت کرده است اما باز تاکید میکنم که برای قرار گرفتن سپاه در فهرست گروههای تروریستی در ابتدا به تصمیم مقامهای رسمی یکی از کشورهای عضو نیاز است تا این موضوع برای بحث به شورا بیاید و پس از گفتوگو، تصمیم در اینباره با اجماع اتخاذ خواهد شد.
هانا نیومن، یک عضو پارلمان اروپا روز گذشته با انتشار یک پیام توئیتری از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در جلسه پارلمان اروپا با اکثریت آرا خبر داد.
این عضو آلمانی پارلمان اروپا نوشت که در این قطعنامه از اتحادیه اروپا خواسته شده است تا نام سپاه پاسداران ایران در فهرست به اصطلاح تروریستی این اتحادیه قرار گیرد و تحریمهای علیه این نهاد افزایش یابد.
به گفته نیومن، همچنین در این بیانیه مداخلهجویانه از آنچه اعتراضات در ایران عنوان شده، حمایت شده است.
پارلمان اروپا روز چهارشنبه با درخواست از اتحادیه اروپا برای وارد کردن نام سپاه پاسداران جمهوری اسلامی به لیست گروههای تروریستی توسط این اتحادیه و اعضایش رای داد.
چارلی ویمرز، یکی از اعضای پارلمان اروپا در توییتی گفت که نمایندگان پارلمان اروپا به اصلاحیهای برای گزارش سالانه اجرای سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا (CFSP) رای دادهاند که بر اساس آن، از اعضای این اتحادیه خواسته شده که سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا قرار دهند. قرار است پارلمان اروپا روز پنجشنبه درباره اصل این طرح رأی گیری کند.
بنا بر اعلام شبکه بیبی سی، این اصلاحیه توسط فراکسیون «محافظهکاران و اصلاحطلبان اروپا» که یک فراکسیون راست میانه محسوب میشود، پیشنهاد شده بود.
در نسخه اصلی گزارش سالانه اجرای سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا که توسط دیوید مکآلیستر، رئیس کمیته روابط خارجی اتحادیه اروپا تهیه شده، آن چه «سرکوب خشن معترضان در ایران توسط سپاه پاسداران» عنوان شده محکوم شده بود. در اصلاحیه پیشنهادی این بخش از گزارش، متن قبلی حفظ شده، اما درخواست اضافه شدن نام سپاه پاسداران به فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا گنجانده شده است.
پیشتر سید نظامالدین موسوی، سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی درباره هرگونه اقدام پارلمان اروپا علیه سپاه هشدار داده بود. او گفته بود: اگرچه در عالم واقع، تحریم و تروریستی نامیدن سپاه پاسداران توسط کشورهای غربی فاقد ارزش عملی و صرفا یک مانور تبلیغاتی پوچ و رذیلانه است؛ اما از منظر سیاسی، پارلمانهای اروپایی بدانند هر مصوبه ای علیه سبزپوشان انقلاب با پاسخ قاطع و مصوبات متقابل مجلس ایران مواجه خواهد شد.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توییتی در واکنش به اقدام پارلمان اروپا در قرار دادن سپاه در لیست گروه های تروریستی نوشت:«رژیم آپارتاید اسرائیل بزرگترین هویت تروریستی سازمان یافته جهان، رژیم انگلیس بنیانگذار و رژیم آمریکا بزرگترین حامی آن است.
علت خشم "کلوپ جهانی تروریستها" از سپاه روشن است؛ "سپاه بزرگترین نهاد ضدتروریسم جهان" است.»
تماشاخانه