اتصال صوری 34 مجوز به درگاه ملی مجوزها / هیچ سازوکاری برای صدور مجوز نیست
در حالی عناوین 34 مجوز کسب و کار در درگاه ملی مجوزها قرار گرفته و دستگاههای مربوط به این درگاه متصل هستند که هیچ سازوکاری برای صدور این مجوزها در نظر گرفته نشده و عملا قرار گرفتن نام این مجوزها صوری است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، براساس بررسیهای انجام شده در خصوص شکایتهای ثبت شده در درگاه ملی مجوزها، از میان 4120 کسبوکاری که قبلاً اعلام شده بود مجوزهای آنها به درگاه ملی مجوزها متصل شده، متأسفانه اتصال مجوز 34 کسب وکار، به درگاه ملی مجوزها ظاهری بوده و عملاً امکان صدور الکترونیک و غیرحضوری مجوز این دسته از کسب وکاها برای متقاضیان وجود نداشته است.
صمت و جهادکشاورزی شفافسازی کنند / ماجرای تأخیر گسترده در صدور مجوزها چیست؟براین اساس درخواستهای ارسالی درگاه ملی به مراجع صدور این مجوزها در ماههای اخیر بلاتکلیف رها شدهاند.
مرکز ملی بهبود محیط کسبوکار در این رابطه اعلام کرده است که با جدیت پیگیر رفع موانع موجود در صدور غیرحضوری این مجوزها است و چنانچه مراجع صدور مجوز این کسبوکارها امکان صدور غیرحضوری آنها را فراهم نکنند، تکلیف قانونی در صدور مستثیم مجوز این کسبوکارها بجای دستگاه مربوطه عمل خواهند شد.
فهرست 34 کسبوکاری که مجوز آنها صوری به درگاه ملی مجوزها متصل شده و درخواستهای ارسالی بلاتکلیف هستند، به شرح زیر هستند:
لازم به ذکر است، براساس گزارش تاخیر در صدور مجوزهای کسبوکار کشور به تفکیک دستگاه ها طی یکسال منتهی به 1402/07/15، بیش از 42 هزار متقاضی در انتظار دریافت مجوز از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی هستند. در طی یکسال منتهی به 1402/07/15 تعداد 1 میلیون و 209 هزار 560 درخواست در درگاه ملی مجوزها ثبت شده است. تعداد 612 هزار و 597 مجوز، غیرحضوری و کاملا الکترونیکی صادر شده است. همچنین تعداد 99 هزار هزار و 475 درخواست با تاخیر در بررسی مواجه است.
بیشترین درصد تاخیر در بررسی و صدور مجوزهای کسبوکار کشور نیز مربوط به وزارت صمت، وزارت ارشاد و وزارت کشور بوده است.