شنبه 3 آذر 1403

اتفاق بزرگ برای ناوگان هوایی کشور | عرضه بلیط هواپیما افزایش می یابد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
اتفاق بزرگ برای ناوگان هوایی کشور | عرضه بلیط هواپیما افزایش می یابد

با همزمانی آزادسازی نرخ بلیت هواپیما و تامین منابع مالی، شرکت‌های هواپیمایی اعلام کرده‌اند که عرضه صندلی خود را افزایش داده و 113 ناوگان هواپیمایی زمینی را به کشور وارد خواهند کرد.

بخش هوایی کشور به عنوان یکی از شاخص‌های حمل و نقل مهم در کشور محسوب می‌شود. نوسازی و به‌روزرسانی ناوگان هوایی، یکی از اقداماتی است که در چند سال اخیر توسط دولت‌های مختلف برای اجرا به عمل آمده است. این اقدامات، باعث جوان سازی ناوگان هوایی شده است به طوری که میانگین سن ناوگان هوایی کشور، طبق اعلام رئیس سازمان هواپیمایی کشور، به 26 سال رسیده است. در عین حال، دولت نیز تلاش می‌کند تا با ورود ناوگان هوایی جدید، بخشی از نیاز و تقاضای بازار را پاسخگو باشد.

محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در برنامه تلویزیونی گفته بود: در شهریور 1400 و در ابتدای دولت سیزدهم، تعداد ناوگان هواپیمایی کمتر از 100 فروند بود و عمر ناوگان به 28.5 سال می رسید و ناوگانی بسیار شکننده در کشور فعالیت می‌کرد.

او ادامه داد: با این وجود، تمهیدات متعددی برای عبور از وضعیت موجود در دستور کار قرار گرفت و با استفاده از راهکارهای متنوع، تعداد ناوگان به بیش از 200 فروند رسید.

محمدی بخش افزود: این در شرایطی است که عمر ناوگان هواپیمایی نیز با اقدامات انجام شده در زمینه نوسازی به 26 سال رسیده است.

113 هواپیمای زمین گیر با آزاد سازی نرخ بلیت وارد ناوگان هوایی می کند

براساس این گزارش از ماه گذشته همزمان با اعلام آزادسازی نرخ بلیت هواپیما با رای دیوان عدالت اداری و بارگزاری سقف قیمت بلیت در سایت شرکت های هواپیمایی دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی از ورود تجهیزات و ناوگان هوایی کشور در آینده نزدیک از طریق تامین مالی شرکت های هواپیمایی خبر داد و گفت: با اجرایی شدن این طرح سود واقعی از فروش بلیت هواپیما به جیب شرکت های هواپیمایی می رود و دست دلالان و سوداگران این کوتاه می شود.

وی با اشاره به اینکه همزمان با آزادسازی قیمت‌ها، شرکت‌های هواپیمایی نیز به طور قطع تلاش خواهند کرد تا تعداد ناوگان خود را افزایش دهند، گفت: در حال حاضر 113 فروند هواپیمای یا به دلیل مشکلات نقدینگی و سرمایه در گردش زمین گیر هستند و برای اینکه وارد چرخه عملیاتی شوند 500 میلیون دلار نیاز ارزی دارند.

سامانی با بیان اینکه نیاز ارزی شرکت‌های هواپیمایی در سال حدود یک میلیارد لار است که تنها بخشی از آنها از طریق مرکز مبادله ارز تامین می شود اما هزینه سایر بخش ها آزاد خریداری می شود.

سامانی اضافه کرد: در سال‌های اخیر به دلیل اعمال نرخ‌های دستوری شاهد شکل‌گیری بازار سیاه بودیم، به طوریکه یک عده دلال و واسطه وارد این بازار شده بودند و نرخ‌هایی که عرضه می‌شد نیز مورد تایید شرکت‌های هواپیمایی نبود.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با بیان اینکه به طور قطع در آینده نزدیک میزان عرضه صندلی به بخش هوایی کشور افزایش خواهد یافت، گفت: تجربه سال 94 و آزادسازی قیمت‌ها نشان داد با افزایش عرضه و کاهش قیمت‌ها مواجه شدیم و حتی می‌توان امیدوار بود شرکت‌ها با درآمدهای کسب شده بتوانند هواپیماهای زمین گیر خود را سر خط آورده و امکان گذاشتن پروازهای بیشتر را خواهند داشت.

وی افزود: به طور قطع با اجرای رای دیوان، به‌تدریج شاهد منظم‌تر شدن بازار و تعادل در آن خواهیم بود.

دبیرانجمن شرکت های هواپیمایی با بیان اینکه اعمال قیمت‌های دستوری سبب شده بود تا شاهد قیمت‌های کمتر از نرخ تمام شده هر صندلی باشیم، گفت: این مساله اختلال در بازار را به دنبال داشت.

وی تصریح کرد: در سال 94 و با اجرای قانون، در مقطعی شرکت‌ها در کف قیمت با هم رقابت می‌کردند و نرخ‌ها به کمتر از قیمت تمام شده رسیده بود.

او با بیان اینکه در بین سال‌های 94 تا 96 شاهد رشد 20 درصدی سالیانه مسافران پروازی بودیم که بالاتر از پیش‌بینی قانون برنامه توسعه بود گفت: هم نفع مردم و نفع شرکت‌های هواپیمایی را به دنبال داشت.

افزایش عرضه بلیت هواپیما در آینده نزدیک

موضوع نوسازی ناوگان هوایی کشور از طریق آزاد سازی نرخ بلیت هواپیما را شرکت های هواپیمایی تایید کرده اند به طوریکه مرضیه جعفر زاده سخنگوی شرکت هواپیمایی با بیان اینکه همزمان با آزاد سازی نرخ بلیت هواپیما که طبق قانون برنامه پنجم توسعه و با رای دیوان عدالت اداری اجرا شده است به طور قطع نرخ های بلیت هواپیما تعدیل شده و با رقابتی شدن این قیمت ها به زودی حتی شاهد کاهش قیمت بلیت ها در برخی از ایام خواهیم بود.

وی افزود: آزاد سازی نرخ بلیت هواپیما در آینده نزدیک نقش موثری در افزایش عرضه صندلی دارد و همزمان با تامین مالی و تقویت شرکت‌های هواپیمایی نوسازی و اورهال شدن هواپیما در دستور کار قرار گرفته و تعداد ناوگان هوایی شرکت ها افزایش خواهد یافت.

سخنگوی شرکت هواپیمایی تابان تاکید کرد: اجرای قانون آزاد سازی نرخ بلیت هواپیما زمین ساز قطع شدن دست دلالان و سوداگران از این بازار شده و سود واقعی نرخ بلیت هواپیما وارد شرکت های هواپیمایی شده و از این طریق شرکت های هواپیمایی برای بهبود وضعیت ناوگانی خود اقدام خواهند کرد.

رشد 85 درصدی پروازهای عبوری کشور

براساس این گزارش طبق آخرین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت راه وشهرسازی حدود طی سه سال گذشته 105 فروند هواپیمای جدید وارد ناوگان هوایی کشور شده است و ظرفیت اعزام و پذیرش مسافر داخلی و بین المللی در فرودگاه های تحت مالکیت شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران از 3.57 میلیون نفر در سال 1400 به 8.59 میلیون نفر افزایش یافته است که بیانگر رشد 2.5 میلیون نفری ظرفیت اعزام و پذیرش مسافر داخلی و بین المللی است.

همچنین متوسط ماهانه پروازهای عبوری در یک سال اخیر نسبت به میانگین ماهانه سال 1400 نیز رشد 85 درصدی داشته است.

براساس آمارهای رسمی از سوی دفتر آمار، عملکرد و پایش برنامه های وزارت راه و شهرسازی، از سال 1400تا به امروز میزان جابجایی مسافر بین المللی 9.2 میلیون نفر افزایش یافته که حاکی از رشد 767 درصدی است.

براساس این گزارش حال با اجرایی شدن این طرح و بارگزاری سقف قیمت بلیت هواپیما بر روی سایت های شرکت های هواپیمایی و کوتاه شدن دست دلالان و سوداگران و تامین مالی شرکت های هواپیمایی امیدواریم در روزهای پیک سفرها شاهد عرضه بیشتر صندلی هواپیماها در این بخش باشیم.

اتفاق بزرگ برای ناوگان هوایی کشور | عرضه بلیط هواپیما افزایش می یابد 2
اتفاق بزرگ برای ناوگان هوایی کشور | عرضه بلیط هواپیما افزایش می یابد 3