اتهام عجیب محمود صادقی به شورای نگهبان / ابهام درباره سرانجام 90 نماینده ردصلاحیت شده / آیا دادگاه روحالله زم علنی خواهد بود؟
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.
آیا دادگاه روحالله زم علنی خواهد بود؟
شرق نوشت: دادستان تهران از صدور کیفرخواست پرونده روحالله زم و برگزاری دادگاه او در هفته آینده خبر داده، اما توضیحی در رابطه با علنی یا غیرعلنیبودن دادگاه او منتشر نشده است.
مشخص نیست دادگاه این فرد علنی باشد یا خیر، هرچند طبق قانون، علنی برگزارشدن محاکم اصل است، مگر در اعمال منافی عفت و جرائمی که برخلاف اخلاق حسنه هستند یا دعاوی خصوصی به درخواست طرفین و در حالت سوم علنیبودن محاکمه، مخل امنیت یا احساسات مذهبی باشد، محاکم با تشخیص قاضی غیرعلنی خواهند بود.
با توجه به اهمیت پرونده و اتهامات زم، احتمال علنی برگزارشدن این دادگاه بسیار کم است...
بیشتر بخوانید:
روحالله زم؛ از شایعه پراکنی در کانال آمدنیوز تا سقوط در دام اطلاعات سپاه
***
گزارش کدخدایی به مردم از شورای نگهبان
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در روزنامه اعتماد نوشت:... در شناخت مردم از داوطلبان گاهی ملاکهای قانونی و حساسیتهای جایگاه نمایندگی در نظر گرفته نمیشود و به شناختهای عمومی و سطحی بسنده میشود. در احرازهای شورای نگهبان نیز بهرغم تکیه به مستندات و ادله معتبر، گاهی خلأهای قانونی و کمبود زمان موجب خطا در تشخیص میشود. اگر از زمان ثبتنام داوطلبان تا بررسی صلاحیتها - به جای کمتر از 2 ماه! - 6 ماه فرصت داشتیم، چه بسا امکان شنیدن دفاعیات یکایک داوطلبان نیز فراهم بود. اگر به جای رقم هنگفت «ثبتنام 55 نفر برای هر کرسی!» حدود 10 نفر برای هر کرسی ثبتنام میکردند، حتما شاهد اتقان بیشتر نظرات در همان مرحله اول بودیم.
نگاهی به سرنوشت نمایندگان ردصلاحیت شده
روزنامه اعتماد نوشت: شورای نگهبان بیش از 90 نفر از نمایندگان فعلی مجلس را واجد شرایط نمایندگی مجلس آینده نمیداند... سیدابراهیم رییسی، رییس دستگاه قضا همین دیروز در نشستی به انتخابات پیشرو پرداخت و.... {گفته است}: «مجرمان اقتصادی خود را برای محاکمه آماده کنند.» اظهارنظری که در ادامه مباحث انتخاباتی رییسی عنوان شده و شاید اشارهای است به برخورد قضایی با نمایندگانی که پیشتر سخنگوی شورای نگهبان آن را متخلف به تخلفات «اقتصادی و مالی» توصیف کرده بود.
اگرچه سخنان دیروز رییسی بخشی از ابهام ایجاد شده پس از اظهارات کدخدایی را پاسخ داد، اما همچنان پرسشهایی اساسی به ویژه در مورد سازوکار برخورد با نمایندگان متخلف مطرح است؛ از جمله اینکه تکلیف این نمایندگان ردصلاحیت شده به دلیل فساد اقتصادی، پس از پایان دوره نمایندگی خود در مجلس دهم چه میشود...
نعمت احمدی، حقوقدان نیز گفت: وظیفه دادستان این است که برای دفاع از حقوق عامه و به عنوان مدعیالعموم نسبت به این نمایندگان که ردصلاحیت شدهاند، اعلام جرم کند، چون شورای نگهبان تشخیص داده که این افراد فساد دارند، این فساد باید در محکمه بررسی شود. اگر فساد انجام دادهاند، دنیا به چشم بد به ما نگاه میکنند. حتی نزد افکار عمومی هم مشکلساز است؛ مردم در جمعهای خود میگویند این چه مجلسی است که یکسوم از نمایندگانی که از فیلتر شورای نگهبان گذشتهاند، بعد از 4 سال درگیر فساد شدهاند. درواقع ما فرض را بر درست بودن عملکرد شورای نگهبان میگذاریم و در این صورت با این پرسش مواجهیم که آیا حق من شهروند نیست که بگویم آقای دادستان حالا که شورای نگهبان، بیش از 90 نفر از نمایندگان فعلی را با اتهام فساد مالی یا شائبه فساد، فاقد صلاحیت نمایندگی ملت تشخیص داده، دادستان در مقام مدعیالعموم چرا ساکت نشسته است؟
واسطههای فروش صلاحیت در هتل هویزه؟
شرق نوشت: خبرها و جزئیات در آینده میرسد. به گفته محمود صادقی، هنوز نمیتوان از جزئیات پدیده واسطهگری برای فروش صلاحیت کاندیداها سخن گفت. اکبر اعلمی، نماینده مجلس ششم که از جمله دنبالکنندههای این موضوع بوده نیز اخیرا توضیحاتی در کانال تلگرامیاش منتشر کرده است. دیروز صادقی نیز در نامهای به قوه قضائیه خواستار ورود به این موضوع و پیگیری آن شده است. هرچند طبق اطلاعات موثق، تاکنون سازمان اطلاعات سپاه و حفاظت و اطلاعات شورای نگهبان با همکاری یکدیگر به این موضوع ورود کردهاند. اعلمی در کانال تلگرامیاش نوشته: «از شبکه خریدوفروش صلاحیت که در اثر تلاش و پیگیریهای بیوقفه چند تن از دلسوزان واقعی کشور و با همکاری و مداخله یک نهاد امنیتی ذیربط و با ادله و مدارک کافی و حضور شهود مختلف یک سرش در هتل هویزه تهران و سر دیگرش در... کشف شد و بگفته یکی از مدیران مربوطه؛ «ارزیابی دوستان این است که کار قشنگی شد. یک چیز مفصلی است و اژدهایی هفتسر کشف شد»، چه خبر!؟». او نوشته که جزئیات این عملیات از جمله نام برخی افراد و شیوه کار آنها متعاقبا اعلام خواهد شد.
البته محمدجواد جمالی نوبندگانی، سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس درباره اظهارات محمود صادقی و شکایتی که شورای نگهبان از ایشان کرده بودند به ایرناپلاس میگوید: نزدیک به پنج نفر شاهد را با خود به جلسه آورده بودند اما در آن جلسه، شهود نتوانستند ادعای خود را اثبات کنند؛ یعنی نتوانستند از فرد خاصی نام ببرند که از آنها مطالبه وجه کردهاست. درواقع گفتند به ما تلفنهایی از فرد ناشناسی میشده که طلب وجه میکردهاست، اما گفتند که ما پولی ندادیم.
سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس همچنین درباره سخنان محمود صادقی در گفتوگو با روزنامه شرق مبنی بر اینکه هیئت نظارت اظهارات وی را در راستای وظایف نمایندگی خود دانسته و برهمین اساس، شکایت شورای نگهبان را رد کرده، توضیح میدهد: نتوانستند اثبات کنند، فقط میگفتند تلفنهایی به آنها شده است. بنابراین من این موضوع که اظهارات آقای صادقی در راستای وظایف نمایندگیاش بوده را نه تکذیب میکنم و نه تصدیق.
بیشتر بخوانید:
توضیح جمالینوبندگانی درباره شکایت شورای نگهبان از محمود صادقی
***
آخرین فعالیت های انتخاباتی اصلاح طلبان و اصولگرایان
رسانه ها طبق معمول روزها و هفته های اخیر بخشی از اخبار و تحلیل های خود را به مسائل انتخاباتی اختصاص داده بوده اند.
شرق نوشت: به نظر میرسد هرچه اصولگرایان تهران به روزهای پایان هفته، یعنی موعد اعلام فهرست نهایی نزدیک میشوند، دعوای بینشان برای اینکه چه کسانی حذف شوند و چه کسانی در فهرست بمانند، بالاتر میگیرد. دوسوم از 90 نفر گزینه پیشنهادی باید حذف شوند تا فهرست تهران به 30 نفر برسد. این در حالی است که سخنگوی جبهه پایداری اعلام کرده است ما فهرست جدا خواهیم داد و تا اینجای کار، اصولگرایان تهران و قم حداقل با دو فهرست خواهند آمد. در قم تا این لحظه دو گروه اصولگرای «ائتلاف بزرگ نیروهای انقلاب اسلامی قم (ابناء قم)» و «جبهه شورای هماهنگی اصولگرایان استان قم» به موازات یکدیگر تشکیل شدهاند.
حسن بیادی، فعال سیاسی اصولگرا به نامه نیوز گفت: با چند فهرستی که از اردوگاه اصولگرایی بیرون می آید، شک نکنید نه تنها اصلاح طلبان به باخت فکر نمی کنند بلکه آنها به برد می اندیشند بنابراین اصلاح طلبان اصلا برای باخت وارد صحنه انتخابات نمی شود.
بیادی می گوید: توهم پیروزی اصولگراها در شرایط مشارکت حداقلی مردم در انتخابات را اصلاح طلبان در دامن اصولگراها گذاشتند و مسیر وحدت آنان را خدشهدار نمودند فلذا این مسئله موجب شد که تعداد نامزدهای اصولگرا برای ورود به مجلس افزایش پیدا کند و کار به اینجا به کشد. و در نتیجه با تمامیتخواهی این طیفها و دخیل بودن باندهای متصل به قدرت و ثروت معتقدم اصولگرایان با چند فهرست و لیست وارد صحنه انتخاباتی میشوند و در این میان شک نکنید که نه تنها اصلاح طلبان به باخت فکر نمی کنند بلکه صد در صد به برد می اندیشند و اصلا و ابدا برای باخت وارد صحنه انتخابات نمی شود اگرچه در رقابت گروههای سیاسی باید این طور باشند بنابراین همین که با همه این نامهربانیها در راستای حضور و مشارکت عمومی مردم در انتخابات و ایجاد امیدواری در آنان تلاش می کنند جای تشکر دارد.
ناصر ایمانی، هم درباره ابعاد ارائه لیست جداگانه جبهه پایداری گفت: کاری که پایداریها کردند جز وحدتشکنی نبود. وحدت یعنی افرادی در عین حال که اختلافنظر دارند، در مقطعی اختلافها را کنار بگذارند و به نتیجه مشترک برسند.
او ادامه داد: پایداری از زمان ایجادش تا امروز بر سر انتخابات با اصولگرایان مشکل داشته است؛ چه در انتخابات مجلس، چه انتخابات ریاستجمهوری و چه انتخابات شوراها. البته بد هم نشد و باید از این موضوع استقبال کرد زیرا بالاخره اصولگرایان مانند دورههای قبل در برابر آنها مماشات نکردند. از سوی دیگر وزن هر گروه هم معلوم میشود و همه درمییابند که پایگاه اجتماعی طیف پایداری آنچه ادعا میکنند و جدایی آنها از اصولگرایان نتیجه انتخابات را تغییر نمیدهد.
بیشتر بخوانید:
حزب ندای ایرانیان: با تمام توان در انتخابات شرکت میکنیم
دو هفته تا برگزاری انتخابات / سرانجام نامعلوم لیست های انتخاباتی
تشکیل 4 کارگروه مشورتی در «هیئت انتخاب» شورای ائتلاف
***
قالیباف متهم نبوده و کیفرخواستی علیه وی صادر نشده است
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه امروز در نشست خبری در مورد آخرین وضعیت عیسی شریفی و اخباری که درباره آزاد شدن وی به گوش میرسد نیز گفت: خبر آزادی این فرد دروغ است و به کسانی که چنین اخباری را منتشر میکنند توصیه میکنیم که صحت خبر مورد نظرشان را پیش از انتشار بسنجند.
سخنگوی قوه قضاییه در بخش دیگری از نشست خبری خود درباره تأیید صلاحیت قالیباف و پرونده وی گفت: ایشان... کیفرخواستی ندارد و اینکه گفته شده 800 پرونده در حوزه شهری است به آنها رسیدگی شده و پرونده قضایی برای برخی صادر و پرونده انهایی که جرمی نداشتند نیز مختومه شده است.
سخنگوی قوه قضاییه در مورد خبرهایی که از احضار پروانه سلحشوری نماینده مجلس شورای اسلامی به گوش میرسد نیز گفت: قانون مصونیتی برای نمایندگان در راستای وظایف نمایندگی در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: اما باید این سوال را مطرح کرد که آیا افترا زدن و کتک زدن و پول گرفتن از موکل و غیره هم از وظایف نمایندگی است؟... اتهامات این نماینده در دست بررسی است و به نتیجه نرسیده ایم و از بیان اتهامات ایشان معذوریم اما همه در برابر قانون یکسانند.
بیشتر بخوانید: