دوشنبه 8 بهمن 1403

اجرای تفاهمنامه‌های خراسان شمالی و آخال ترکمنستان پیگیری می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اجرای تفاهمنامه‌های خراسان شمالی و آخال ترکمنستان پیگیری می‌شود

بجنورد - ایرنا - استاندار خراسان شمالی گفت: تفاهمنامه‌های منعقد شده بین این استان و «آخال» ترکمنستان، به‌روزرسانی و با ایجاد کمیسیونی مشترک بین دو خطه، تا مرحله اجرایی شدن پیگیری می‌شود.

به گزارش ایرنا محمدعلی شجاعی، پنجشنبه در نشست ویدیوکنفرانسی با استاندار آخال ترکمنستان بر گسترش همکاری ها برای توسعه همه‌جانبه دو منطقه همسایه تاکید کرد و گفت: با توجه به اشتراکات فرهنگی و همجواری 2 استان ایجاد ارتباط عمیق تر در بخش های مختلف لازم است.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار خود با رییس جمهوری ترکمنستان به لزوم گسترش همکاری بین 2 کشور همسایه اشاره کرده اند و داشتن تعاملات موثر و گسترده برای توسعه همواره از سوی روسای جمهوری ایران و ترکمنستان مورد تاکید قرار گرفته است که این رویکرد در دولت های پیشین نیز وجود داشته است و خویشاوندی دو منطقه و اشتراکات و نزدیکی مردم 2 استان می طلبد که برای ایجاد ارتباطات اقتصادی بیشتر تلاش کنیم.

نماینده عالی دولت در خراسان شمالی با اشاره به سفرهایی که بین مقامات 2 استان انجام شده و نیز امضای تفاهم نامه های همکاری، اظهار داشت: چند ماه بیشتر از از عمر این تفاهم نامه های 3 ساله بیشتر باقی نمانده است و برای اجرایی کردن آنها باید این تفاهم نامه ها تمدید شود.

شجاعی به ظرفیت های خراسان شمالی در حوزه های اقتصادی، عمران، علم و فناوری، ورزشی و زیست محیطی اشاره کرد و گفت: اتاق بازرگانی و بازرگانان این استان به 20 کشور صادرات دارند و عمده صادرات ما در حوزه مواد غذایی، کشاورزی، پلاستیک، کود شیمیایی، تولیدات صنعتی، معدنی و مصالح ساختمانی است.

وی با علام آمادگی برای افتتاح دفتر پیگیری امور اقتصادی در 2 استان همسایه خراسان شمالی و آخال ترکمنستان، اظهار داشت: مجتمع صنعتی اسفراین، کارخانه لوله گستر اسفراین، پتروشیمی و کارخانه سیمان بجنورد و آلومینای جاجرم از ظرفیت های بالقوه استان در بخش اقتصادی و صنعتی است.

استاندار خراسان شمالی گفت: این استان برای انجام امور پیمانکاری، اعزام نیروی متخصص کشاورز برای کشت فراسرزمینی و اعزام نیروهای متخصص فنی، مهندس و کارشناس، تکنسین طراحی و نظارت به استان همسایه آمادگی دارد.

شجاعی، همچنین از آمادگی این استان برای تبادل دانشجو، استاد و گروه های علمی بین دو طرف خبر داد و افزود: ما بخصوص در رشته های فنی، کشاورزی، علوم انسانی و پزشکی می توانیم همکاری علمی و دانشگاهی داشته باشیم.

وی خواستار برگزاری تورهای گردشگری و برقراری پرواز بجنورد - عشق آباد شد و گفت: همچنین می توانیم جشنواره های مشترکی را در زمینه صنعت دستی قالیچه ترکمن و اسب اصیل ترکمن در منطقه برگزار کرد.

شجاعی به حوزه ورزش و قدمت بالای ورزش کشتی سنتی در دو کشور ایران و ترکمنستان اشاره و تصریح کرد: ما برای برگزاری اردوی تیم های ملی و میزبانی تورنمنت های ورزشی و اعزام مربیان ورزشی به کشور همسایه در رشته های مورد نیاز شما اعلام آمادگی می کنیم.

در این نشست استاندار آخال ترکمنستان نیز خواهان تقویت همکاری های دوجانبه بین این 2 استان و کشورهای ایران و ترکمنستان شد.

یار محمد قربانف افزود: در آخال بیش از 25 کارخانه صنعتی در بخش های نفت و گاز، کشاورزی، عمرانی و نساجی فعالیت می کند که عمدتا صنایع بزرگی هستند که می توانند صادرات نیز داشته باشند.

وی افزود: در تفاهم نامه های امضا شده بر پیمان برادری بین شهرهای این 2 استان تاکید شده است و با توجه به مشارکت 2 منطقه در ارزش های فرهنگی و تاریخی، اعلام آمادگی می کنیم در بخش های ذکر شده همکاری لازم به عمل آید.

سرکنسول ترکمنستان در مشهد و معاون سفیر ایران در عشق آباد نیز در این نشست بر آمادگی برای هرگونه اقدام برای تسهیل و گسترش روابط دو استان و دو کشور تاکید کردند.

استان خراسان شمالی، علیرغم داشتن 301 کیلومتر مرز امن زمینی با کشور ترکمنستان، هیچ گذرگاه مرزی با کشور همسایه ندارد.

بیش از 10 درصد از جمعیت 863 هزار نفری این استان از نژاد ترکمن هستند که عمدتا در شهرستانهای راز و جرگلان، مانه و سملقان و بجنورد سکونت دارند.

*س_برچسب‌ها_س*