اجرای طرح های جهشی تولید و اشتغال آفرینی برای تهران در دستور کار
به گفته ی مدیرکل تعاون, کار و رفاه اجتماعی استان تهران قرار است، طرح های جهشی تولید و اشتغال آفرینی با راه اندازی ستاد کارآفرینی و پیشرفت استان تهران دنبال شود.
به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، گزارش های مرکز آمار ایران بیانگر این است که نرخ مشارکت اقتصادی درتهران 41.2درصد بوده است. به عبارت دیگر از جمعیت 15 ساله و بیشتر استان تهران 41.2 درصد یا شاغل یا خواهان انجام کار بوده اند. همچنین نسبت اشتغال در پاییز1402 حدود 39درصد است و این نرخ در پاییز1401حدود37.5درصد است. نرخ بیکاری در پاییز1402حدود 6.5درصد است.
جمعیت زیاد استان تهران و حجم بالای مهاجران باعث شده است مسأله اشتغال، کماکان دغدغه اصلی بسیاری از مردم استان باشد، در این راستا بهبود اشتغال در قالب ایجاد «پایگاههای مردمی اشتغال در قالب تعاونی» دنبال میشود.
«پایگاههای مردمی اشتغال در قالب تعاونی» یکی از برنامههای ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران است که قصد دارد با راهاندازی این پایگاهها در قالب تعاونی، بهبود اشتغال را در دستور کار خود قرار دهد. چندی پیش محمد آذرپناه، مدیر کارآفرینی و اشتغال ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران یکی از اهداف تأسیس پایگاههای مردمی اشتغال در قالب تعاونی را ارتقای سطح دسترسی ساکنان محلات به خدمات کارآفرینی و اشتغال بیان کرد و افزود: از دیگر اهداف میتوان به نهادینهسازی مشارکت و همکاری مردم برای توسعه اشتغال محلات اشاره کرد. مدیر کارآفرینی و اشتغال ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، سازماندهی و توانمندسازی مردم در پذیرش مسئولیت اجتماعی در حوزه اقتصادی را نیز از دیگر اهداف تأسیس پایگاههای مردمی اشتغال در قالب تعاونی برشمرد و افزود: بسیج، هدایت و مدیریت ظرفیتهای مردمی در پاسخدهی به مشکلات و معضلات محلات هم از جمله اهداف است. وی افزود: افزایش مشارکت مؤثر، کارآمد، پویا و خلاق مردم در توسعه اشتغال خود، خانواده و محله و همچنین تقویت روحیه خودباوری، اعتماد به نفس و احساس ارزشمندی شهروندان از طریق مشارکت در انجام امورات داوطلبانه و خیرخواهانه نیز از دیگر اهداف است. به گزارش تسنیم، حالا حامد ویس کرمی؛ مدیرکل تعاون, کار و رفاه استان تهران خبر از تشکیل اولین ستاد کارآفرینی و پیشرفت در استان تهران داده است. ویس کرمی افزود: مشارکت مردم در حکمرانی و اقتصاد مردم نهاد یک اقدام مهم در دستیابی به توسعه ملی است.مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با بیان اینکه کارآفرینان و تولیدکنندگان برتر استان در محیط و شرایط فعلی کشور به موفقیت دست یافته اند افزود: با تشکیل ستاد کارآفرینی و پیشرفت در استان تهران می توان بستر مناسب را برای اجرای طرح های جهشی تولید و اشتغال آفرینی فراهم نمود.
ویس کرمی مهمترین هدف تشکیل این ستاد را شناسایی، برنامه ریزی و حمایت از واحدهای پیشران اقتصادی استان و چند برابر کردن تولید و اشتغال و توسعه صادرات برشمرد.
ستاد کارآفرینی و پیشرفت استان که به ابتکار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران و کانون کارآفرینان برتر رسمی ایجاد شده به ریاست استاندار (رییس ستاد)، معاون هماهنگی اموراقتصادی استاندار، مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی (دبیر ستاد)، مدیران کل دستگاه های اجرای مرتبط، مدیران عامل بانک های استان و کارآفرینان برتر عضو کانون تشکیل می گردد.