شنبه 21 تیر 1404

احداث ساختمان‌های آسیب دیده جنگ 12 روزه از طریق افزایش سهم تراکم املاک و مشارکت با پیمانکاران

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
احداث ساختمان‌های آسیب دیده جنگ 12 روزه از طریق افزایش سهم تراکم املاک و مشارکت با پیمانکاران

سخنگوی شهرداری تهران با پرداختن به فرآیند بازسازی واحد‌های مسکونی آسیب‌دیده گفت: شهرداری تهران داوطلبانه این مسئولیت را برعهده گرفته و تمام تلاش خود را می‌کند تا این مسیر را به نحو احسن انجام دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان عبدالمطهر محمدخانی در رابطه با فرآیند بازسازی واحد‌های مسکونی آسیب‌دیده اظهارکرد: بر اساس برآورد‌های صورت گرفته در مجموعه شهرداری تهران، حدود 8 هزار و 200 واحد مسکونی نیازمند حمایت هستند. از این تعداد، 4 هزار و 700 واحد تنها نیازمند تعمیرات جزئی مانند تعویض شیشه و پنجره هستند که آسیب آنها عمدتاً ناشی از قرار گرفتن در معرض انفجار بوده است. این اقدامات در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود ظرف یک تا دو هفته آینده به پایان برسد.

وی ادامه داد: دسته دوم شامل 2 هزار و 600 واحد مسکونی است که به تعمیرات متوسط نیاز دارند؛ برای مثال ممکن است دیواری آسیب دیده و یا ساختمان آسیب‌های جزئی دیده است. این مرحله از تعمیرات که برعهده شهرداران مناطق گذاشته شده، حدود یک تا دو ماه زمان نیاز دارد.

سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به اینکه دو دسته دیگر نیز شامل واحد‌هایی با آسیب جدی‌تر هستند، بیان کرد: 500 واحد مسکونی نیازمند مقاوم‌سازی هستند، به این معنی که آسیب‌ها جدی‌تر است و ساختمان باید مقاوم‌سازی شود و تعمیرات جدی‌تر رخ دهد. در این خصوص ارزیابی‌ها آغاز شده و با هماهنگی مالکان، عملیات اجرایی نیز به زودی شروع خواهد شد.

وی افزود: همچنین 400 واحد مسکونی باید تخریب و نوسازی شوند چرا که آسیب‌ها به حدی است که بازسازی جزئی امکان‌پذیر نیست. برنامه‌ریزی‌های اولیه این امر در حال انجام است. با توجه به اینکه محاسبات، طراحی نقشه، بررسی روش ساخت و مواردی از این قبیل طول می‌کشد، طبیعتاً ساخت مجدد یک واحد مسکونی یا یک مجتمع ساختمانی بین یک تا دو سال زمان خواهد برد.

محمدخانی با اشاره به تدابیر حمایتی شهرداری برای ساکنان این واحد‌ها گفت: همان‌طور که شهردار تهران نیز اعلام کرده، برای شهروندانی که منازل‌شان در حال بازسازی است شرایطی در نظر گرفته شده است که این شهروندان بتوانند تا زمان پایان رسیدن شرایط ساخت منزل خود در واحد مسکونی اجاره‌ای ساکن شوند.

وی در رابطه با موضوع مطرح شده درخصوص شهروندانی که واحد‌های مسکونی آنها آسیب دیده است، گفت: این افراد می‌توانند واحد خود را با مجموعه املاکی که شهرداری دارند عوض کنند. البته این امر هنوز نهایی و قطعی نشده است.

سخنگوی شهرداری تهران درخصوص بحث‌هایی درخصوص تعیین هزینه هر مترمربع مانند 8 یا 20 میلیون تومان اظهار داشت: این امر مربوط به شرایط همکاری با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت مسکن برای پرداخت کمک‌هزینه به مردم آسیب‌دیده بود. اما اکنون که قرار است شهرداری تهران خود وظیفه بازسازی را برعهده گیرد، مبلغ متراژ دیگر معنا ندارد. همان طور که شهردار تهران هم اعلام کرد با مجوز و مصوبه دولت از طریق افزایش سهم تراکم املاک و مشارکت با پیمانکاران ساختمان ساخته می‌شود. دیگر قرار نیست مبلغی به شهروندان آسیب‌دیده برای ساخت مسکن پرداخت شود.

براساس گزارش سایت شهر، محمدخانی در پایان ضمن قدردانی از صبوری شهروندان گفت: از صبر و شکیبایی خانواده‌های عزیز و بزرگوار تهرانی سپاسگزاریم. شهرداری تهران داوطلبانه این مسئولیت را برعهده گرفته و تمام تلاش خود را می‌کند تا این مسیر را به نحو احسن انجام دهد. امیدواریم ظرف هفته‌های آینده روند خدمات‌رسانی با سرعت بیشتری ادامه یابد.

منبع: شهرداری تهران